Home Greek News ΑΝΤΙΧΡΙΣΤΟΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ: Έρχεται η ψηφιακή ταυτότητα στο Covid free app την άλλη εβδομάδα. Πιο κοντά στο…ΧΑΡΑΓΜΑ από ποτέ οι ΕΜΒΟΛΙΑΣΜΕΝΟΙ…

ΑΝΤΙΧΡΙΣΤΟΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ: Έρχεται η ψηφιακή ταυτότητα στο Covid free app την άλλη εβδομάδα. Πιο κοντά στο…ΧΑΡΑΓΜΑ από ποτέ οι ΕΜΒΟΛΙΑΣΜΕΝΟΙ…

by _
0 comment 208 views

Ellada.press: Έρχεται η ψηφιακή ταυτότητα στο Covid free app την άλλη εβδομάδα (Αναλυτικα)


Πριν μπει το 2022 θα… «μπει» στο Covid free app, την εφαρμογή για τα πιστοποιητικά εμβολιασμού, και η ψηφιακή ταυτότητα.

Από την ημέρα που επιβλήθηκε η επίδειξη του πιστοποιητικού εμβολιασμού ή νόσησης στην εστίαση και το λιανεμπόριο, για να μπει κάποιος σε ένα από τα καταστήματα, η ταυτοποίηση γίνεται με την επίδειξη ταυτότητας. Και ξεκίνησε μια συζήτηση για την ανάγκη η ταυτότητα να ενταχθεί στο Covid free app.

Και η ώρα έφτασε, αφού όπως είπε ο υφυπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης Γιώργος Γεωργαντάς μιλώντας την Παρασκευή (24.12.2021) στον ΣΚΑΙ, στην αρχή της επόμενης εβδομάδας, τη Δευτέρα ή την Τρίτη, αναμένεται να είναι έτοιμο το covid-free app για να ενσωματωθεί η ψηφιακή ταυτότητα.

Στην εφαρμογή θα περιέχεται ένα απόσπασμα της ταυτότητας με στοιχεία όπως η φωτογραφία, το ονοματεπώνυμο και ημερομηνία γέννησης και θα μπορεί να την επιδεικνύει κάποιος μαζί με το πιστοποιητικό εμβολιασμού και έτσι θα διευκολύνει την διαδικασία των ελέγχων.

Σε ό,τι αφορά στην πορεία των εμβολιασμών, ο Γιώργος Γεωργαντάς τόνισε ότι η Ελλάδα βρίσκεται πολύ πάνω από τον ευρωπαϊκό μέσο όρο όσον αφορά στα ποσοστά των εμβολιασμένων που έχουν λάβει την αναμνηστική δόση.

«Ήμασταν η πρώτη χώρα που επέτρεψε τον εμβολιασμό όλων των ενηλίκων με την τρίτη δόση καθώς και η πρώτη χώρα στην Ευρώπη που προσδιόρισε την χρονική απόσταση μεταξύ 2ης και 3ης δόσης στο τρίμηνο», είπε.

Μάλιστα στην ηλικιακή ομάδα των άνω των 60, όπου ο εμβολιασμός έχει γίνει υποχρεωτικός, το 90% των δικαιούχων έχει ήδη κάνει την αναμνηστική δόση.

Τέλος, ανέφερε ότι 7,4 εκατ. του γενικού πληθυσμού έχει πραγματοποιήσει την 1η εμβολιαστική δόση, δηλαδή το 70,4% του γενικού πληθυσμού και το 80,2% του ενήλικου πληθυσμού.

___________

You may also like

Είμαστε μια ομάδα που αποτελείται απο δημοσιογράφους, ερευνητές, εκφωνητές, οικονομολόγους και όχι μόνο. Αν έχετε τυχόν ερωτήσεις, είμαστε στη διάθεσή σας στο ακόλουθο e-mail.

Contact: [email protected]

@ 2022 – All Right Reserved. Designed and Developed by WebLegends.gr