Home ΔΙΕΘΝΗ Ο ΠΟΥ ενέκρινε το εμβόλιο της Novavax και στέλνουν 200 εκατομμύρια δόσεις στην ΕΕ! – Πόσοι θα εμβολιαστούν τελικά;

Ο ΠΟΥ ενέκρινε το εμβόλιο της Novavax και στέλνουν 200 εκατομμύρια δόσεις στην ΕΕ! – Πόσοι θα εμβολιαστούν τελικά;

by _
0 comment 131 views

Ο ΠΟΥ ενέκρινε το εμβόλιο της Novavax και στέλνουν 200 εκατομμύρια δόσεις στην ΕΕ! – Πόσοι θα εμβολιαστούν τελικά;

Πρόκειται για το 5ο εμβόλιο που έχει εγκριθεί στην ΕΕ


Μία μέρα μετά την έγκριση του EMA, και ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας (ΠΟΥ) έδωσε «πράσινο φως» για επείγουσα χρήση του εμβολίου Nuvaxovid, της εταιρείας Novavax και μάλιστα για 200 εκατομμύρια δόσεις για την ΕΕ για την επόμενη διετία!

Εμβόλια για να εμβολιαστούν και οι… “πέτρες” έχει το νέο αμερικανικό “Σχέδιο Μάρσαλ” με τους πολίτες να απορούν ποιοι θα τα κάνουν όλα αυτά (συμπεριλαμβανομένων των εν ισχύει κολοσσιαίων συμβολαίων των υπολοίπων εμβολίων), ή μάλλον υποπτεύονται μετά την μείωση των διαστημάτων μεταξύ των “αναμνηστικών δόσεων” στους τρεις μήνες ή την αρχή που έκανε η Αυστρία για υποχρεωτικό εμβολιασμό όλων των πολιτών αλλιώς βαριά πρόστιμα.

Γι αυτό άλλωστε πλέον επιμένουν να εντάξουν και τα παιδιά από 5 ετών και πάνω για να εμβολιαστούν. Η μεγάλη παραγωγή τελικά χρειάζεται και μεγάλη κατανάλωση.

«Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας εκδίδει άδεια για επείγουσα χρήση του Nuvaxovid, μετά την αξιολόγησή του και την έγκρισή του και από τον Ευρωπαϊκό Οργανισμό Φαρμάκων (ΕΜΑ)» αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση του Οργανισμού.

Πρόκειται, έτσι, για το πέμπτο εμβόλιο κατά του κορωνοϊού που έχει εγκριθεί στην ΕΕ.

Σύμφωνα με την εταιρεία, το σκεύασμά της πρέπει να χορηγείται με διαφορά 21 ημερών ανάμεσα στις δύο δόσεις.



Μάλιστα, πληροφορίες του πρακτορείου Reuters αναφέρουν ότι η Novavax αναμένεται να ξεκινήσει τις παραδόσεις εμβολίων για τον κορωνοϊό στην ΕΕ το πρώτο τρίμηνο του 2022.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Υπενθυμίζεται, άλλωστε, πως ήδη από τον Αύγουστο η αμερικανική φαρμακευτική εταιρεία είχε συνάψει συμφωνία με την ΕΕ για 200 εκατομμύρια δόσεις του εμβολίου της, Novavax, μεταξύ 2021 και 2023.

___________

You may also like

Είμαστε μια ομάδα που αποτελείται απο δημοσιογράφους, ερευνητές, εκφωνητές, οικονομολόγους και όχι μόνο. Αν έχετε τυχόν ερωτήσεις, είμαστε στη διάθεσή σας στο ακόλουθο e-mail.

Contact: [email protected]

@ 2022 – All Right Reserved. Designed and Developed by WebLegends.gr