Home ΠΟΛΙΤΙΚΗ Εκλογές ζήτησε ο Α.Τσίπρας: «Είστε επικίνδυνος Κ.Μητσοτάκη – Παραιτηθείτε τώρα»! – Xάος στη Βουλή – Αποχώρησε ο ΣΥΡΙΖΑ

Εκλογές ζήτησε ο Α.Τσίπρας: «Είστε επικίνδυνος Κ.Μητσοτάκη – Παραιτηθείτε τώρα»! – Xάος στη Βουλή – Αποχώρησε ο ΣΥΡΙΖΑ

by _
0 comment 106 views
Εκλογές ζήτησε ο Α.Τσίπρας: «Είστε επικίνδυνος Κ.Μητσοτάκη – Παραιτηθείτε τώρα»! – Xάος στη Βουλή – Αποχώρησε ο ΣΥΡΙΖΑ
Εκλογές ζήτησε ο Α.Τσίπρας: «Είστε επικίνδυνος Κ.Μητσοτάκη – Παραιτηθείτε τώρα»! – Xάος στη Βουλή – Αποχώρησε ο ΣΥΡΙΖΑ

Εκλογές ζήτησε ο Α.Τσίπρας: «Είστε επικίνδυνος Κ.Μητσοτάκη – Παραιτηθείτε τώρα»! – Xάος στη Βουλή – Αποχώρησε ο ΣΥΡΙΖΑ

Αποχώρησε η ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ κατά τη διάρκεια της ομιλίας του Γ.Γεραπετρίτη


Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας, αποκάλεσε «επικίνδυνο» τον πρωθυπουργό Κυριάκου Μητσοτάκη και ζήτησε την παραίτηση του και την προκήρυξη εκλογών.

«Να παραιτηθείτε και να ανακοινώσετε εκλογές. Πατάτε 2,5 χρόνια τώρα στο λαιμό της χώρας. Είστε ανεπαρκής και επικίνδυνος. Ως εδώ!», είπε ο Α.Τσίπρας.

«Ιδού η Ρόδος, σας ζητάμε να δώσετε λύση. Αποτύχατε. Σας ζητούμε να δώσετε το δικαίωμα στον ελληνικό λαό να σας κρίνει. Στις Δημοκρατίες δεν υπάρχουν αδιέξοδα» είπε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, απευθυνόμενος προς τον πρωθυπουργό, τον οποίο κάλεσε να προκηρύξει εκλογές.

«Έχετε μια ευκαιρία κ. Μητοστάκη να φανείτε αντάξιος ευθύνης, αν σταθείτε στο βήμα αυτό και αντί για δικαιολογίες να φερθείτε έντιμα και να δώσετε διέξοδο στο αδιέξοδο! Να παραιτηθείτε κ. και να προκηρύξετε εκλογές, να δώσετε τη δυνατότητα στη λαϊκή ετυμηγορία να δώσει διέξοδο! Ιδού η Ρόδος! Σας ζητάμε να δώσετε λύση, αποτύχατε! Είστε ανεπαρκής και επικίνδυνος, είστε κυβέρνηση ενόχων» είπε χαρακτηριστικά και πρόσθεσε:

«Δώστε το δικαίωμα στον λαό να σας κρίνει για να ξεφύγει η χώρα από κλοιό πολιτική σας. Για να θεμελιώσουμε ανάκαμψη και προοπτική».



Μάλιστα, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ χαρακτήρισε ανεπαρκή και επικίνδυνο τον πρωθυπουργό. «Αποτύχατε να δώσετε λύση, δεν είστε μόνο ανεπαρκής, είστε επικίνδυνος. Είστε μια κυβέρνηση ενόχων. Σας ζητούμε να δώστε το δικαίωμα στον ελληνικό λαό να σας κρίνει για να ξεφύγει η χώρα από τον κλοιό της πολιτικής σας» συμπλήρωσε και κατέληξε:

«Καλώ τις Ελληνίδες και τους Έλληνες να αντισταθούν σε αυτήν την πολιτική, στην αλαζονεία στη διαφθορά και στη φθορά που εκπροσωπείτε. Τους καλώ να απαιτήσουν να φύγει η κυβέρνηση των ενόχων. Τους καλώ επιβάλουν το συνταγματικό τους καθήκον και δικαίωμα να αποφασίσουν για το αύριο. Γιατί υπάρχει ελπίδα στον τόπο».

Μετά τις δηλώσεις του Α.Τσίπρα το λόγο τον πήρε ο υπουργός Επικρατείας, Γιώργος Γεραπετρίτης, ο οποίος είπε: «Ώρα να πηγαίνετε κύριε πρόεδρε». Κάτι που προκάλεσε έντονη αντίδραση της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ, η οποία αφού αντέδρασε (ακούστηκαν εκφράσεις όπως «γελοίοι») αποχώρησε μαζικά από τα έδρανα της Βουλής. 

Το λόγο να απαντήσει ζήτησε ο Αλέξης Τσίπρας, «έχετε αναλάβει να είστε πάντα αυτό του κύριου Μητσοτάκη και κάθε φορά που όμιλο έρχεστε να απαντήσετε σε μένα, έβαλα και πρόεδρος της Βουλής σήμερα για πρώτη φορά σε συνθήκες προϋπολογισμού δύο άτομα ανάμεσα σε μένα και τον πρωθυπουργό, δεν είσαστε αρχηγός κόμματος για να έχω εγώ υποχρέωση να κάθομαι να σας ακούω και να σας απαντώ.



Και δεν είσαστε ούτε καν εκλεγμένος με την ψήφο του ελληνικού λαού σ’ αυτό το κοινοβούλιο. Όταν πάρετε την ψήφο του ελληνικού λαού να έχετε το θάρρος και το θράσος να απαντάτε στον αρχηγό της αντιπολίτευσης και στους πολιτικούς αντιπάλους. Και κάτι ακόμα γι’ αυτό και σας ζητώ να ανακαλέσετε αυτή τη φράση, εσείς ήσασταν αυτός που δήλωσε ότι και 5000 ΜΕΘ να είχαμε το ίδιο ακριβώς θα ήταν, είσαστε σήμερα υποχρεωμένος να δώσετε απαντήσεις στον ελληνικό λαό αντί να μας κουνάτε το δάχτυλο».

Ο Γ.Γεραπετρίτης ξεκινώντας την ομιλία του παρομοίασε τον Α.Τσίπρα με τους «Θεματοφύλακες του Συντάγματος», γιατί κάλεσε από τους Έλληνες να ζητήσουν να φύγει η κυβέρνηση.

Δείτε LIVE

Η ομιλία του Α.Τσίπρα

Με μία φράση του Χαρίλαου Τρικούπη απευθυνόμενος προς τον πρωθυπουργό, ξεκίνησε την ομιλία του στη Βουλή, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας, σημειώνοντας πως «δυστυχώς επτωχεύσατε».

«Δεν επτωχεύσατε οικονομικά, το αντίθετο θα έλεγα, για εσάς και τους φίλους και σπόνσορές σας. Οικονομικά, απειλούνται με πτώχευση χιλιάδες νοικοκυριά και επιχειρήσεις. Εσείς πάθατε κάτι ακόμα χειρότερο, πτωχεύσατε ηθικά, κ. Μητσοτάκη», συμπλήρωσε.

«Οι άριστοι αποδείχθηκαν άχρηστοι» είπε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ επισημαίνοντας πως η κυβέρνηση έχει γίνει επιταχυντής των όποιων κρίσεων έχει διαχειριστεί. Μάλιστα, υπογράμμισε πως ο Κυριάκος Μητσοτάκης επιχείρησε να εκμεταλλευτεί πολιτικά την πανδημία και τον πόνο των πολιτών.

«Το μεγάλο σας πρόβλημα δεν είναι η διαχειριστική σας ανεπάρκεια, αλλά ότι επιχειρήσατε να κερδοσκοπήσετε πολιτικά την ώρα του πόνου. Ο βασιλιάς είναι γυμνός και ηθικά έκπτωτος» τόνισε και συμπλήρωσε: «Η περίφημη αντίληψη περί ασύμφορου ή πολυτελούς, όπως το είπε ένας άλλος υπουργός, συστήματος υγείας, πήγε στην άκρη».



«Είναι το ίδιο μοντέλο που μας οδήγησε στην χρεωκοπία της χώρας πριν από 13 χρόνια»

Ο κ. Τσίπρας επικεντρώθηκε στα οικονομικά θέματα λέγοντας πως με την πολιτική της η κυβέρνηση πετυχαίνει να κάνει τους φτωχούς κατώτερους. «Είναι το ίδιο μοντέλο που μας οδήγησε στην χρεωκοπία της χώρας πριν από 13 χρόνια», σημείωσε.

«Το κρίσιμο ερώτημά μου είναι εσείς κ. Μητσοτάκη, η κυβέρνησή σας, πού βρίσκεται σε έναν κόσμο που αλλάζει;», είπε, κατηγορώντας την κυβέρνηση πως «ντίλαρε» με τα συμφέροντα του ιδιωτικού τομέα στην υγεία, με τους κολλεγιάρχες στην Παιδεία αφήνοντας 40.000 μαθητές εκτός ΑΕΙ, και στην ασφάλεια με ιδιωτικά funds. «Στην ενέργεια το ίδιο, εκχωρήσατε το 17% της ΔΕΗ, γιατί ντιλάρατε πάλι με funds. Αυτή είναι η πολιτική σας, να ντιλάρετε».

«Ανήκετε σε μια πολιτική οικογένεια που τα προηγούμενα 15 χρόνια καθοδήγησε την Ευρώπη, σχεδόν υπνοβατώντας»

Ο Αλέξης Τσίπρας απευθυνόμενος και πάλι στον Κυριάκο Μητσοτάκη είπε: «Ανήκετε σε μια πολιτική οικογένεια που τα προηγούμενα 15 χρόνια καθοδήγησε την Ευρώπη, σχεδόν υπνοβατώντας, αλλά ενώ το τιμόνι της Ευρώπης έχει αλλάξει σήμερα χέρια, εσείς επιμένετε στις αποτυχημένες συνταγές του χθες».

Μάλιστα, επεσήμανε πως το δίλημμα είναι ανάμεσα στις δυνάμεις της συντήρησης και τις δυνάμεις της προόδου. «Με τις συνταγές του χθες, ή με το κοινωνικό κράτος, με τις συνταγές της χρεωκοπίας ή με τις συνταγές της στήριξης της εργασίας», είπε ο κ. Τσίπρας και σημείωσε πως «αυτό μεταφράζεται με την προοδευτική παράταξη ή με την Δεξιά των κοινωνικών ανισοτήτων».

Προϋπολογισμός

Σε ό,τι αφορά στον Προϋπολογισμό, ο Αλέξης Τσίπρας τον χαρακτήρισε «εκτός πραγματικότητας», γιατί δεν λαμβάνει υπόψιν το κύμα ακρίβειας. «Αλλά βέβαια αφού την νίκησε 3 φορές ο κ. Μητσοτάκης την πανδημία, αυτή τελείωσε», σχολίασε ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ σχετικά με την υπόθεση τέλους της πανδημίας στον προϋπολογισμό. «Αλλά, ακόμη και αν κάποια στιγμή σταματήσει, οι τιμές δεν πρόκειται να υποχωρήσουν με κάποιο μαγικό ραβδί» συμπλήρωσε.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Στην συνέχεια επιτιθέμενος προς τον Κυριάκο Μητσοτάκη, ο Αλέξης Τσίπρας καταλόγισε προχειρότητα και σημείωσε πως ό,τι ανακοινώσει ο πρωθυπουργός σήμερα θα εξανεμιστεί σε 20 μέρες. Παράλληλα κατηγόρησε τον κ. Μητσοτάκη πως η μόνη του έγνοια σχετικά με τις ανακοινώσεις είναι για να δώσει υλικό στα Μέσα Ενημέρωσης.
——————

You may also like

Είμαστε μια ομάδα που αποτελείται απο δημοσιογράφους, ερευνητές, εκφωνητές, οικονομολόγους και όχι μόνο. Αν έχετε τυχόν ερωτήσεις, είμαστε στη διάθεσή σας στο ακόλουθο e-mail.

Contact: [email protected]

@ 2022 – All Right Reserved. Designed and Developed by WebLegends.gr