Home Greek News Εμπαιγμός κυβέρνησης με την μελέτη Τσιόδρα – Λύτρα: Πάνε να τα φορτώσουν στον γγ Δημόσιας Υγείας

Εμπαιγμός κυβέρνησης με την μελέτη Τσιόδρα – Λύτρα: Πάνε να τα φορτώσουν στον γγ Δημόσιας Υγείας

by _
0 comment 96 views
Εμπαιγμός κυβέρνησης με την μελέτη Τσιόδρα – Λύτρα: Πάνε να τα φορτώσουν στον γγ Δημόσιας Υγείας
Εμπαιγμός κυβέρνησης με την μελέτη Τσιόδρα – Λύτρα: Πάνε να τα φορτώσουν στον γγ Δημόσιας Υγείας

Εμπαιγμός κυβέρνησης με την μελέτη Τσιόδρα – Λύτρα: Πάνε να τα φορτώσουν στον γγ Δημόσιας Υγείας…


Σύμφωνα με το MEGA αυτός που παρέλαβε την έρευνα του καθηγητή, Σωτήρη Τσιόδρα, και του  αναπληρωτή καθηγητή, Θεόδωρου Λύτρα σχετικά με τη θνητότητα στις ΜΕΘ, η οποία πυροδότησε θύελλα αντιδράσεων, ήταν ο γενικός γραμματέας Δημόσιας Υγείας Παναγιώτης Πρεζεράκος.

Μάλιστα,  η ηγεσία του υπουργείου Υγείας, δηλαδή οι κ. Κικίλιας και Κοντοζαμάνης, αλλά και ο κ. Πλεύρης, δεν είχαν λάβει γνώση της μελέτης και των αποτελεσμάτων που είχαν διατυπώσει σε αυτή οι Τσιόδρας – Λύτρας.

Την ίδια ώρα, ο Παναγιώτης Πρεζεράκος  φαίνεται πως θα απομακρυνθεί από το υπουργείο Υγείας. Πάντως ο καθηγητής Θ. Λύτρας δίνει την δική του απάντηση προς εκείνους που αμφισβητούν την μελέτη.

Μιλώντας στην εκπομπή «Συνδέσεις», ο καθηγητής είπε: «Όποιος έχει αντιρρήσεις για την έρευνά μας μπορεί να την προσβάλει» και συνέχισε λέγοντας: «Μπορεί να μην έχουμε φτάσει στο ονομαστικό όριο των κλινών ΜΕΘ που διαθέτουμε, αλλά αυτό ήταν το κεντρικό μας μήνυμα. Δηλαδή, ότι δεν χρειάζεται να φτάσουμε στο ονομαστικό όριο. Πάνω από τους 400 ασθενείς φαίνεται στατιστικά σημαντική αύξηση της θνητότητας.

Κάποιος, ο οποίος νοσηλεύεται στο ΕΣΥ, εντός ΜΕΘ, τώρα που έχουμε πάνω από 700 διασωληνωμένους έχει χειρότερες πιθανότητες να ζήσει σε σχέση με κάποιον που νοσηλεύεται σε ήρεμη περίοδο. Και αυτό συμβαίνει από πολύ χαμηλά νούμερα».

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Θυμίζουμε ότι βρίσκεται σε εξέλιξη εισαγγελική έρευνα για την μελέτη Τσιόδρα – Λύτρα η οποία εντάσσεται στην ευρύτερη έρευνα που διενεργεί εδώ και καιρό η Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών για την κατάσταση στις ΜΕΘ την περίοδο της κρίσης της πανδημίας του κοροναϊού
__________

You may also like

Είμαστε μια ομάδα που αποτελείται απο δημοσιογράφους, ερευνητές, εκφωνητές, οικονομολόγους και όχι μόνο. Αν έχετε τυχόν ερωτήσεις, είμαστε στη διάθεσή σας στο ακόλουθο e-mail.

Contact: [email protected]

@ 2022 – All Right Reserved. Designed and Developed by WebLegends.gr