Home ΚΟΣΜΟΣ Deal 6,7 δισ. $ για την Pfizer: Εξαγόρασε την φαρμακευτική Arena – Ειδικεύεται σε φάρμακα για… καρδιακές παθήσεις

Deal 6,7 δισ. $ για την Pfizer: Εξαγόρασε την φαρμακευτική Arena – Ειδικεύεται σε φάρμακα για… καρδιακές παθήσεις

by _
0 comment 119 views

Deal 6,7 δισ. $ για την Pfizer: Εξαγόρασε την φαρμακευτική Arena – Ειδικεύεται σε φάρμακα για… καρδιακές παθήσεις


H Pfizer Inc. PFE, ανακοίνωσε την περασμένη τη Δευτέρα 13 Δεκεμβρίου την εξαγορά της  Arena Pharmaceuticals Inc. σε μια συμφωνία ύψους 6,7 δισεκατομμυρίων $.

Η είδηση οδήγησε τις μετοχές της Arena σε άνοδο 91% στις προκαταρκτικές συναλλαγές. Η Pfizer θα πληρώσει 100 $ ανά μετοχή της Arena ή θα διπλασιάσει την τιμή κλεισίματός της την Παρασκευή των 49,94 $.

Που ειδικεύεται η Arena; Στα φάρμακα για καρδιοπάθειες.

«Η συμφωνία θα δημιουργήσει μια εταιρεία με αυξημένη τεχνογνωσία στις φλεγμονές της καρδιάς (μυοκαρδίτιδα/περικαρδίτιδαα)» , σύμφωνα με τον Mike Gladstone, πρόεδρο και γενικό διευθυντή στο  τμήμα φλεγμονών και ανοσολογίας της Pfizer.

Η Pfizer αναμένει να χρηματοδοτήσει τη συμφωνία χρησιμοποιώντας μετρητά. Οι μετοχές της Pfizer ενισχύθηκαν κατά 1,8% πριν από την εξαγορά της Arena.

____________

You may also like

Είμαστε μια ομάδα που αποτελείται απο δημοσιογράφους, ερευνητές, εκφωνητές, οικονομολόγους και όχι μόνο. Αν έχετε τυχόν ερωτήσεις, είμαστε στη διάθεσή σας στο ακόλουθο e-mail.

Contact: [email protected]

@ 2022 – All Right Reserved. Designed and Developed by WebLegends.gr