Home Greek News «Καλό ταξίδι θείε»: Σε κλίμα συγκίνησης το τελευταίο «αντίο» στον Γιώργο Τράγκα (φώτο-βίντεο)

«Καλό ταξίδι θείε»: Σε κλίμα συγκίνησης το τελευταίο «αντίο» στον Γιώργο Τράγκα (φώτο-βίντεο)

by _
0 comment 123 views

«Καλό ταξίδι θείε»: Σε κλίμα συγκίνησης το τελευταίο «αντίο» στον Γιώργο Τράγκα (φώτο-βίντεο)

Εικόνες από την κηδεία του Γ.Τράγκα


(Ανανέωση 14:52) Φίλοι, συγγενείς και αγαπημένα πρόσωπα συγκεντρώθηκαν από το πρωί της Πέμπτης στο ναό της Παναγίας Ελευθερώτριας στην Κηφισιά για να πουν το τελευταίο αντίο στον Γιώργο Τράγκα, καθώς σήμερα πραγματοποιήθηκε η κηδεία του.

Ο δημοσιογράφος και επικεφαλής του κόμματος ΚΕΛΑΝ, Γιώργος Τράγκας, έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 72 ετών δίνοντας μάχη για πολλές ημέρες με τον κορωνοϊό και τελικά τον νίκησε το σάκχαρο, το οποίο επιδείνωσε την υγεία του.

Η σύζυγός του, Μαρία Καρρά, μαυροφορεμένη έφθασε λίγο μετά τις 12.00 στην εκκλησία συνοδευόμενη από μέλη της οικογένειάς της προκειμένου να παρευρεθεί στην εξόδιο ακολουθία του συζύγου της.

Πέρασε την πόρτα της εκκλησίας μη μπορώντας να πιστέψει πως από τη μια στιγμή στην άλλη έχασε από κοντά της, το στήριγμά της. Επίσης, στην εκκλησία βρίσκονται από νωρίς το πρωί και τα παιδιά του Γιώργου Τράγκα (Γιάννης και Φρέντυ) και η πρώην σύζυγός του, αλλά και ο εγγονός του Γιώργος.



Μάλιστα, στην εκκλησία έφτασε και ο Γρηγόρης Πετράκος, ο οποίος βρισκόταν κοντά με τον Γιώργο Τράγκα, καθώς ο δημοσιογράφος τον είχε ορίσει ως αναπληρωτή γενικό γραμματέα του κόμματός του, αλλά και άλλες πολλές προσωπικότητες από την πολιτική ζωή της χώρας.

Όπως ο πολιτικός-δημοσιογράφος Ευάγγελος Αντώναρος, ο επικεφαλής του Χριστιανοδημοκρατικού Κόμματος Ελλάδος Νίκος Νικολόπουλος, δημοσιογράφος Κώστας Χαρδαβέλας, πολιτικός-δημοσιογράφος Γιάννης Δημαράς, πρόεδρος του ΕΠΑΜ Κώστας Καζάκης, ο δημοσιογράφος Γιάννης Παπαγιάννης, ο πολιτικός-δημοσιογράφος Αργύρης Ντινόπουλος, αλλά και ο συνθέτης Γιώργος Μουκίδης.

To DNM Group (pronews.gr, defencenet.gr, ygeianews.gr, PronewsTV) εκπροσωπήθηκε από την υπεύθυνη ανάπτυξης του ομίλου Ιωάννα Λαζαρίδη, λόγω απουσίας στο εξωτερικό του εκδότη Τάσου Γκουριώτη. 

Ο επί χρόνια συνεργάτης του, Σπύρος Νάννος, δήλωσε συγκινημένος πως έχασε τον δεύτερο πατέρα του, λέγοντας: «Σήμερα έχει πεθάνει ένα μεγάλο κομμάτι μέσα. Είμαι 27 χρόνια μαζί του, από το 1994 στη σχολή και δεν έφυγα δίπλα του από ποτέ. Ήταν πολύ ξαφνικό για εμάς. Έχω περάσει τα καλύτερά μου χρόνια. Πέθανε ο δεύτερός μου πατέρας».

«Με τον Γιώργο Τράγκα ξεκινήσαμε μαζί τη δημοσιογραφία πριν από περίπου 50 χρόνια. Ήμασταν φίλοι και ανταγωνιστές. Δεν ξερεί κανείς ότι πίσω από αυτό το σκληρό πρόσωπο του Τράγκα, κρυβόταν μία τρυφερή ψυχή. Ψυχή παιδιού θα έλεγα»είπε από την πλευρά του ο δημοσιογράφος Κώστας Χαρδαβέλας. Και συμπλήρωσε: «Τον έχω δει να κλαίει σε ρεπορτάζ που είχαμε πάει μαζί, τον έχω δει να αφήνει το ρεπορτάζ και να βοηθάει ανθρώπους. Διαφωνούσαμε σε πολλά πράγματα αλλά υπήρχε μία αγάπη μεταξύ μας. Έφυγε νωρίς, έφυγε άδικα για μένα ο Γιώργος, είχε πολλά να δώσει».



Στην κηδεία παραβρέθηκε και ο Νίκος Νικολόπουλος, ο οποίος δήλωσε: «Μπορεί το Χριστιανοδημοκρατικό κόμμα Ελλάδος να μην κατάφερε να συμπορευτεί μαζί του. Σήμερα είμαστε εδώ όλοι μαζί για να δώσουμε μια υπόσχεση. Ότι θα συνεχίσουμε όλοι μαζί με εκείνη τη σιωπηλή πλειοψηφία του ελληνικού λαού που θέλει να ζήσει ελεύθερα. Όπως πολέμησε ο Γιώργος Τράγκας, με θάρρος, με μαχητικότητα. Για αυτό όλοι μαζί λέμε πως μπορούμε να πάρουμε την πατρίδα μας πίσω, όπως εκείνος ήθελε μέχρι τέλους».

Από τη μεριά του, ο Γιάννης Παπαγιάννης, είπε πως «για μένα ήταν ο καλύτερος ραδιοφωνικός παραγωγός στα μέσα μαζικής ενημέρωσης» και απηύθυνε τα συλλυπητήριά του στην οικογένεια του Γιώργου Τράγκα. «Το έργο που άφησε ο Γιώργος Τράγκας είναι σημαντικό και ελπίζω να μπορέσουμε να το ακολουθήσουμε οι νεότεροι δημοσιογράφοι», πρόσθεσε ο κ. Παπαγιάννης, έχοντας απαριθμήσει τα χρόνια των συνεργασιών του με τον κ. Τράγκα.

Ο Γιάννης Δημαράς τόνισε στον επικήδειο λόγο του«Δεν πιστεύω ότι πέθανε αλλά κοιμάται και κάποια στιγμή θα βρεθούμε να πούμε τα νέα μας για την χιλιοπροδομένη και την χιλιοπληγωμενή πατρίδα». 

Ο Κώστας Χαρδαβέλας στον επικήδειο λόγο του αποκάλυψε ότι τελευταία φορά τον είδε πριν από δύο μήνες και ο Γ.Τράγκας του είπε για τα σχέδια του αναφορικά με το Κίνημα Ελεύθεροι Άνθρωποι. «Του είπα “μεγαλώσαμε, τι τα θες αυτά” και μου είπε “έχω πάρει αγάπη και θέλω να την ανταποδώσω με τον πολιτικό μου αγώνα”». «Ήταν από τους καλύτερους δημοσιογράφους. Καλύτερος από εμένα και άλλους. Ήταν μαχητής. Τον αποχαιρετώ με την αγάπη μου. Σε παρακαλώ Γιώργο στείλε μας το ρεπορτάζ από τον παράδεισο εκεί που θα είσαι» πρόσθεσε.

Λίγο μετά τις 2 το μεσημέρι ξεκίνησε το τελευταίο ταξίδι του Γιώργου Τράγκα: 

Μετά το πέρας της εξοδίου ακολουθίας, όταν βγήκε το φέρετρο από την εκκλησία, ο κόσμος χειροκρότησε και φώναξε «άξιος» και «καλό ταξίδι θείε». Η σύζυγός του ήταν σε πολύ άσχημη ψυχολογική κατάσταση και προχωρούσε υποβασταζόμενη.

Εικόνες από την κηδεία του Γ.Τράγκα:

Google news logoΑκολουθήστε το pronews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

You may also like

Είμαστε μια ομάδα που αποτελείται απο δημοσιογράφους, ερευνητές, εκφωνητές, οικονομολόγους και όχι μόνο. Αν έχετε τυχόν ερωτήσεις, είμαστε στη διάθεσή σας στο ακόλουθο e-mail.

Contact: [email protected]

@ 2022 – All Right Reserved. Designed and Developed by WebLegends.gr