Home ΑΘΛΗΤΙΚΑ Φόρμουλα 1: «Προσωρινός» πρωταθλητής ο Φερστάπεν; – Η Mercedes στο Διεθνές Δικαστήριο της FIA

Φόρμουλα 1: «Προσωρινός» πρωταθλητής ο Φερστάπεν; – Η Mercedes στο Διεθνές Δικαστήριο της FIA

by _
0 comment 138 views
Φόρμουλα 1: «Προσωρινός» πρωταθλητής ο Φερστάπεν; – Η Mercedes στο Διεθνές Δικαστήριο της FIA
Φόρμουλα 1: «Προσωρινός» πρωταθλητής ο Φερστάπεν; – Η Mercedes στο Διεθνές Δικαστήριο της FIA

Φόρμουλα 1: «Προσωρινός» πρωταθλητής ο Φερστάπεν; – Η Mercedes στο Διεθνές Δικαστήριο της FIA

Βασίλης Τσακίρογλου

Μέχρις εξαντλήσεως κάθε μέσου που έχει στη διάθεσή της σκοπεύει η ομάδα της Mercedes να αμφισβητεί τον τίτλο του Παγκόσμιου Πρωταθλητή τον οποίον κατέκτησε, με δραματικό τρόπο ο Μαξ Φερστάπεν στον τελευταίο γύρο του τελευταίου αγώνα της σεζόν 2021 για τη Φόρμουλα 1 στο Άμπου Ντάμπι…

Κατ’ αρχάς, αφού συσκέφθηκαν επί αρκετές ώρες, οι αγωνοδίκες απέρριψαν επί τόπου τη διπλή ένσταση την οποίαν είχε υποβάλει εναντίον του Φερστάπεν η αντίπαλη ομάδα της Mercedes, εντός του προβλεπομένου ημιώρου από τη λήξη του Γκραν Πρι. Ωστόσο, η Mercedes επιμένει και γνωστοποίησε την απόφασή της να διεκδικήσει την εξέταση των ενστάσεών της στο δευτεροβάθμιο όργανο της Διεθνούς Ομοσπονδίας Αυτοκινήτου (FIA), το Διεθνές Αγωνιστικό Δικαστήριο.

Συνεπώς ο 24χρονος Ολλανδός, ο οποίος εξακολουθεί να πανηγυρίζει έξαλλα την κατάκτηση του πρώτου Παγκοσμίου Πρωταθλήματός του στη Φόρμουλα 1, τυπικά τουλάχιστον, θεωρείται «προσωρινός» κάτοχος του τίτλου.

Η διπλή ένσταση που υπέβαλε η Mercedes αφορούσε α) σε παραβίαση των κανονισμών σε σχέση με τη διαδικασία διακοπής της κανονικής αγωνιστικής δράσης, με την είσοδο του Αυτοκινήτου Ασφαλείας στην πίστα. Και β) το ότι ο Μαξ Φερστάπεν προσπέρασε για ελάχιστα δευτερόλεπτα τον οδηγό της Μercedes, τον Λούις Χάμιλτον ο οποίος βρισκόταν επικεφαλής της κούρσας όταν εισήλθε το Safety Car, κάτι που, προφανώς, απαγορεύεται κατηγορηματικά.

verstappen3__4__2



verstappen3__2__2
verstappen3__3__2

Σύμφωνα με τη Mercedes, με το συνδυασμό των δύο παρατυπιών (η μία από τον Αλυτάρχη, η δεύτερη από Μαξ Φερστάπεν, αλλά αμφότερες με την τελική ευθύνη να βαρύνουν τους ιθύνοντες εκ μέρους της FIA), ο Λούις Χάμιλτον απέμεινε ανήμπορος να αντιδράσει στην επίθεση του Φερστάπεν, έχασε το όποιο πλεονέκτημα είχε ως πρωτοπόρος του αγώνα και μαζί με αυτό την ευκαιρία να προσθέσει άλλον έναν παγκόσμιο τίτλο στους 7 που ήδη κατέχει. Όλα αυτά συνέβησαν σε έναν και μόνο γύρο της κούρσας -και δη τον τελευταίο για το Γκραν Πρι του Άμπου Ντάμπι.



Οι αγωνοδίκες απέρριψαν αμφότερες τις ενστάσεις επικαλούμενοι διαφορετικά άρθρα των Αγωνιστικών Κανονισμών της Φόρμουλα 1 από εκείνα στα οποία βασίστηκε η Mercedes για να αμφισβητήσει το αποτέλεσμα του αγώνα. Και τώρα πλέον, η τύχη του φετινού πρωταθλήματος Οδηγών (η Mercedes έχει κατακτήσει αυτό των Κατασκευαστών) θα κριθεί στο Παρίσι, στην έδρα της FIA και του «Δικαστηρίου» της, σε χρόνο ο οποίος θα ανακοινωθεί σύντομα.

max-verstappen__11__2
max-verstappen__8__2
max-verstappen__10__2

——————

ΠΗΓΗ >> https://www.protothema.gr/sports/article/1190859/formoula-1-prosorinos-protathlitis-o-ferstapen-i-mercedes-sto-diethnes-dikastirio-tis-fia/

You may also like

Είμαστε μια ομάδα που αποτελείται απο δημοσιογράφους, ερευνητές, εκφωνητές, οικονομολόγους και όχι μόνο. Αν έχετε τυχόν ερωτήσεις, είμαστε στη διάθεσή σας στο ακόλουθο e-mail.

Contact: [email protected]

@ 2022 – All Right Reserved. Designed and Developed by WebLegends.gr