Home Greek News Το Κρεμλίνο ανησυχεί για τη συγκέντρωση αμερικανικών στρατευμάτων στην…ΕΛΛΑΔΑ…

Το Κρεμλίνο ανησυχεί για τη συγκέντρωση αμερικανικών στρατευμάτων στην…ΕΛΛΑΔΑ…

by _
0 comment 136 views

© Photo : Twitter/ @21stTSC

SPUTNIK: Το Κρεμλίνο ανησυχεί για τη συγκέντρωση αμερικανικών στρατευμάτων στην Ελλάδα


-Του ερευνητή – δημοσιογράφου Ιωάννη Κουντούρη | 11 Δεκ. 2021, | 20:20 | Λος Άντζελες | Βρείτε με και στα Social Media!: Facebook • Twitter • Instagram • LinkedIn 


Στο πρόσφατο αποκλειστικό μας άρθρο με τίτλο ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ – Συσσωρεύει μεγάλα ποσά εξοπλιστικών στην Αλεξανδρούπολη ο Αμερικανικός Στρατός με τις Ε.Δ.της Ελλάδος! Γιατί άραγε;;; Μετέβη εκεί ο Μητσοτάκης και τα επίβλεψε όλα! σας είχαμε αποκαλύψει πως οι ΗΠΑ και το ΝΑΤΟ χρησιμοποιούν τελευταίως την…ΕΛΛΑΔΑ ΜΑΣ για την αποθήκευση πυρομαχικών και εξοπλιστικών σε περίπτωση πολέμου με τη ….ΡΩΣΙΑ!!!

Διαβάστε όλο το άρθρο ΕΔΩ >>> https://greeknewsondemand.com/2021/12/07/%ce%b1%cf%80%ce%bf%c

Και τώρα έρχεται το σάιτ Sputnik.com να μας επιβεβαιώσει επ αυτού 100 τοις 100 στο άρθρο τους με τίτλο Το Κρεμλίνο ανησυχεί για τη συγκέντρωση αμερικανικών στρατευμάτων στην Ελλάδα (Kremlin Concerned by Concentration of US Troops in Greece)!!!…

Και διαβάζουμε….


Οι Ηνωμένες Πολιτείες έχουν μεγάλη στρατιωτική παρουσία στη Ναυτική Βάση της Σούδας στο ελληνικό νησί της Κρήτης. Τον Οκτώβριο, η Αθήνα παραχώρησε στο Πεντάγωνο πρόσβαση σε πρόσθετες βάσεις στη χώρα καθώς οι δύο χώρες επέκτειναν τη διμερή συμφωνία στρατιωτικής συνεργασίας τους. Την Παρασκευή, το Στέιτ Ντιπάρτμεντ ενέκρινε νέα συμφωνία ναυτικού εξοπλισμού 9,4 δισεκατομμυρίων δολαρίων.

Η Ρωσία ανησυχεί για τη συγκέντρωση αμερικανικών δυνάμεων στην Ελλάδα, δήλωσε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου Ντμίτρι Πεσκόφ.

«Το πρόβλημα είναι πολύ απλό: Όλο και περισσότερα στρατεύματα του ΝΑΤΟ και των ΗΠΑ συγκεντρώνονται στο έδαφός σας. Μεταφέρετε εκατοντάδες και χιλιάδες κομμάτια στρατιωτικού εξοπλισμού μέσω Αλεξανδρουπόλεως κλπ. Ανοίγετε νέες βάσεις για το ΝΑΤΟ, την ίδια ώρα που το ΝΑΤΟ μας αποκαλεί [τη Ρωσία] εχθρό. Και το ΝΑΤΟ διατυπώνει τον κύριο στόχο της συμμαχίας, που δεν είναι άλλος από τον «περιορισμό» της Ρωσίας. Αυτό μας ανησυχεί. Πρέπει να το καταλάβετε αυτό», είπε ο Πεσκόφ μιλώντας στο ελληνικό τηλεοπτικό κανάλι ΑΝΤ1.



Ερωτηθείς εάν πιστεύει ότι η Ελλάδα θα μπορούσε να γίνει εχθρική προς τη Ρωσία, ο Πεσκόφ είπε «Όχι, ποτέ». Πρόσθεσε, ωστόσο, ότι η Αθήνα έχει δεσμευτεί από υποχρεώσεις που απορρέουν από την ένταξη της στο ΝΑΤΟ και ότι αυτό είναι πρόβλημα για τη Μόσχα, επειδή η συμμαχία συνεχίζει την επέκτασή της προς τα σύνορα της Ρωσίας.

Σχολιάζοντας την αντίδραση που ελπίζει να δει από την Ελλάδα εάν η Ευρωπαϊκή Ένωση επρόκειτο να επιβάλει νέες κυρώσεις στη Ρωσία για την κρίση της Ουκρανίας, ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου είπε ότι η Μόσχα θεωρεί την Αθήνα εταίρο και θα ήθελε να συνεχιστούν οι σχέσεις των δύο χωρών σε αυτό το πνεύμα.

Ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν και ο Έλληνας πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης συναντήθηκαν την Τετάρτη στο Σότσι για συνομιλίες. Ο Πούτιν διαβεβαίωσε τον Έλληνα ομόλογό του ότι παρόλο που το ΝΑΤΟ έχει ανακηρύξει τη Ρωσία αντίπαλο, η Ρωσία «δεν προσπαθεί να έχει καμία αντιπαράθεση με κανέναν» και ελπίζει ότι η Ελλάδα θα λάβει παρόμοια θέση.

Εκμεταλλευόμενη την κλιμάκωση της έντασης μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας σχετικά με τα δικαιώματα γεώτρησης φυσικού αερίου στη Μεσόγειο, η Ουάσιγκτον επεκτείνει δραματικά τους αμυντικούς δεσμούς με την Αθήνα τους τελευταίους μήνες, τροποποιώντας το διμερές αμυντικό σύμφωνο τον Οκτώβριο για να παραχωρήσει στο Πεντάγωνο πρόσβαση σε τέσσερις επιπλέον βάσεις στη Μεσόγειο έθνος. Οι δύο χώρες επεκτείνουν επίσης το εύρος των κοινών στρατιωτικών ασκήσεων -με τις ασκήσεις Olympic Cooperation 21 που πραγματοποιήθηκαν τον Νοέμβριο, όπου οι δυνάμεις του Στρατού και του Ναυτικού των ΗΠΑ λειτουργούν παράλληλα με τα ελληνικά στρατεύματα.



Νωρίτερα αυτό το μήνα, η Πρεσβεία των ΗΠΑ στην Αθήνα υπερηφανεύτηκε την άφιξη της «μεγαλύτερης αποστολής αμερικανικού εξοπλισμού στην ιστορία» στο λιμάνι Αλεξανδρούπουλης, με ελικόπτερα, μη επανδρωμένα αεροσκάφη, τανκς, πυροβολικό και άλλο εξοπλισμό να φτάνουν στη στρατηγική εγκατάσταση, η οποία απλώνεται στο βόρειο άκρο. του Αιγαίου και είναι κοντά στα ελληνικά σύνορα με τη Βουλγαρία και την Τουρκία. Οι αποστολές περιελάμβαναν περίπου χίλια οχήματα μάχης, 120 ελικόπτερα και στρατιωτικό προσωπικό, με δυνάμεις που χρησιμοποιούν το λιμάνι ως χώρο προγματοποίησης ασκήσεων στη Ρουμανία και τη Βουλγαρία, τα Βαλκάνια και τη νότια Ευρώπη.

Ο Έλληνας υπουργός Άμυνας Νικάλαος Παναγιωτόπουλος είπε ότι η εγκατάσταση θα εξυπηρετήσει τα συμφέροντα των ΗΠΑ στην περιοχή. Σε πρόσφατο φόρουμ του ΝΑΤΟ στην Εσθονία, ο υπουργός προέτρεψε το ΝΑΤΟ να ανταποκριθεί στις ρωσικές ενέργειες και να «προετοιμαστεί για μια μακρά μάχη στις σχέσεις με» τη Μόσχα.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΕΔΩ >> https://sputniknews.com/20211211/kremlin-concerned-by-concentration-of-us-troops-in-greece-1091443692.html

 

You may also like

Είμαστε μια ομάδα που αποτελείται απο δημοσιογράφους, ερευνητές, εκφωνητές, οικονομολόγους και όχι μόνο. Αν έχετε τυχόν ερωτήσεις, είμαστε στη διάθεσή σας στο ακόλουθο e-mail.

Contact: [email protected]

@ 2022 – All Right Reserved. Designed and Developed by WebLegends.gr