Home ΗΠΑ Ενεκρίθησαν από τον FDA τα πρώτα στοματικά αραιωτικά αίματος (αντιπηκτικά) για παιδιά!!! ΓΙΑΤΙ ΑΡΑΓΕ;;;

Ενεκρίθησαν από τον FDA τα πρώτα στοματικά αραιωτικά αίματος (αντιπηκτικά) για παιδιά!!! ΓΙΑΤΙ ΑΡΑΓΕ;;;

by _
0 comment 174 views

Ενεκρίθη από τον FDA το πρώτο στοματικό αραιωτικό αίματος για παιδιά! ΓΙΑΤΙ ΑΡΑΓΕ;;;


ΔΕΙΤΕ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΕΙΧΕ ΠΕΡΑΣΕΙ ΠΡΟ ΜΗΝΩΝ ΣΤΑ ΨΙΛΑ ΑΠΟ ΤΑ ΜΜΕ ΚΑΙ ΠΟΥ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΕ ΤΗΝ ΟΔΟ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΠΑΙΔΙΚΟΥΣ…ΕΜΒΟΛΙΑΣΜΟΥ ΔΙΟΤΙ ΟΠΩΣ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΕΤΕ, ΤΑ ΑΝΤΙΠΗΤΙΚΑ ΕΙΝΑΙ ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΑ ΛΟΓΩ ΤΩΝ…ΣΟΒΑΡΩΝ ΘΡΟΜΒΩΝ ΠΟΥ ΠΑΙΘΟΥΝ ΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΠΟΥ ΚΑΝΟΥΝ ΤΑ…ΜΠΟΛΙΑ ΤΑ..ΘΑΝΑΤΗΦΟΡΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΨΕΥΔΟ-ΚΟΡΩΝΟΪΟ!!!

Πρωτοδημοσιεύθηκε στις 30 Ιουν. του 2021…

Παιδιά με καρκίνο, συγγενή καρδιοπάθεια, κεντρικό φλεβικό καθετήρα ή όσοι περνούν χρόνο σε μονάδες εντατικής θεραπείας μπορεί να διατρέχουν κίνδυνο για θρόμβους αίματος.

Παρόλο που η φλεβική θρομβοεμβολή μπορεί να οδηγήσει σε επιπλοκές, όπως οίδημα και δυσφορία κοντά στον θρόμβο, πόνος στο στήθος, βλάβη στους πνεύμονες και πιθανώς θάνατος, μέχρι τώρα δεν έχουν εγκριθεί στοματικά αντιπηκτικά για παιδιά.

Σε μια ανασκόπηση προτεραιότητας στα τέλη Ιουνίου, ο FDA ενέκρινε το dabigatran etexilate, που διατίθεται στην αγορά ως Pradaxa, στοματικά σφαιρίδια για τη θεραπεία παιδιών ηλικίας 3 μηνών έως κάτω των 12 ετών με φλεβική θρομβοεμβολή. Το φάρμακο προορίζεται για χρήση αφού οι ασθενείς υποβληθούν σε θεραπεία με αραιωτικό αίματος που χορηγείται με ένεση για τουλάχιστον 5 ημέρες. Τα στοματικά σφαιρίδια Pradaxa εγκρίθηκαν επίσης για την πρόληψη επαναλαμβανόμενων θρόμβων σε ασθενείς ηλικίας 3 μηνών έως κάτω των 12 ετών που είχαν ολοκληρώσει τη θεραπεία για την πρώτη τους φλεβική θρομβοεμβολή.

Επιπρόσθετα, το πράσινο φως δόθηκε σε μια μορφή κάψουλας του Pradax για τη θεραπεία θρόμβων αίματος σε ασθενείς ηλικίας 8 ετών και άνω με φλεβική θρομβοεμβολή και στις δύο παραπάνω περιπτώσεις.



Το φάρμακο της Boehringer Ingelheim Pharmaceuticals, Inc. για την αραίωση του αίματος είναι ο πρώτος στοματικός παράγοντας που έχει εγκριθεί από τον FDA· προηγουμένως ήταν διαθέσιμα μόνο ενέσιμα προϊόντα. Το Pradaxa εγκρίθηκε αρχικά το 2010 για τη μείωση του κινδύνου εγκεφαλικού και συστηματικής εμβολής σε ενήλικες ασθενείς με μη βαλβιδική κολπική μαρμαρυγή.

Ωστόσο, οι ρυθμιστικές αρχές προειδοποιούν ότι, όπως και άλλα αραιωτικά του αίματος, το Pradaxa μπορεί να προκαλέσει σοβαρή και θανατηφόρα αιμορραγία και δεν συνιστάται σε ασθενείς με βιοπροσθετικές καρδιακές βαλβίδες ή τριπλό θετικό αντιφωσφολιπιδικό σύνδρομο.

Περισσότερα ΕΔΩ >> https://www.uspharmacist.com/article/first-oral-blood-thinner-is-fda-approved-for-pediatric-patients

You may also like

Είμαστε μια ομάδα που αποτελείται απο δημοσιογράφους, ερευνητές, εκφωνητές, οικονομολόγους και όχι μόνο. Αν έχετε τυχόν ερωτήσεις, είμαστε στη διάθεσή σας στο ακόλουθο e-mail.

Contact: [email protected]

@ 2022 – All Right Reserved. Designed and Developed by WebLegends.gr