Home ΗΠΑ Κορυφαίος επιδημιολόγος του Γέιλ Δρ. Harvey Risch: «Δεν υπάρχει πραγματική πανδημία κορωνοϊού – Υπάρχει μόνο πανδημία φόβου»

Κορυφαίος επιδημιολόγος του Γέιλ Δρ. Harvey Risch: «Δεν υπάρχει πραγματική πανδημία κορωνοϊού – Υπάρχει μόνο πανδημία φόβου»

by _
0 comment 118 views
Κορυφαίος επιδημιολόγος του Γέιλ Δρ. Harvey Risch: «Δεν υπάρχει πραγματική πανδημία κορωνοϊού – Υπάρχει μόνο πανδημία φόβου»
Κορυφαίος επιδημιολόγος του Γέιλ Δρ. Harvey Risch: «Δεν υπάρχει πραγματική πανδημία κορωνοϊού – Υπάρχει μόνο πανδημία φόβου»

Δρ. Harvey Risch: «Δεν υπάρχει πραγματική πανδημία κορωνοϊού – Υπάρχει μόνο πανδημία φόβου»

Τι αναφέρει ο κορυφαίος επιδημιολόγος του Γέιλ…


«Η πανδημία του COVID-19 είναι μια πανδημία φόβου, κατασκευασμένη από άτομα που βρίσκονταν σε ονομαστικές θέσεις εξουσίας όταν ο ιός άρχισε να εξαπλώνεται σε όλο τον κόσμο πέρυσι», σύμφωνα με τον επιδημιολόγο του Γέιλ Δρ. Χάρβεϊ Ρις.

Σε εμφάνισή του στην εκπομπή “American Thought Leaders” της EpochTV, ο Ρις, καθηγητής επιδημιολογίας στη Σχολή Δημόσιας Υγείας του Γέιλ και στο Τμήμα Επιδημιολογίας και Δημόσιας Υγείας της Ιατρικής Σχολής του Γέιλ, υποστήριξε ότι σε γενικές γραμμές, αυτό που χαρακτήρισε ολόκληρη την πανδημία  ήταν ένας «βαθμός φόβου και η αντίδραση των ανθρώπων στο φόβο».

«Συνολικά, θα έλεγα ότι είχαμε μια πανδημία φόβου. Και ο φόβος επηρέασε σχεδόν όλους, ενώ η μόλυνση επηρέασε σχετικά λίγους», δήλωσε ο Ρις.

«Σε γενικές γραμμές, ήταν μια πολύ επιλεγόμενη και προβλέψιμη πανδημία. Ήταν ξεκάθαρη η διαφορά μεταξύ νέων και ηλικιωμένων, υγιών και χρόνιων ασθενών. Έτσι, μάθαμε γρήγορα ποιος κινδύνευε από την πανδημία και ποιος όχι», πρόσθεσε.



«Ωστόσο, ο φόβος κατασκευάστηκε για όλους. Και αυτό που χαρακτήρισε όλη την πανδημία είναι αυτός ο βαθμός φόβου και η αντίδραση των ανθρώπων στον φόβο».

Ο Ρις έχει συγγράψει πάνω από 300 πρωτότυπες δημοσιεύσεις που έχουν αξιολογηθεί από ομοτίμους και ήταν παλαιότερα μέλος του συμβουλίου συντακτών του American Journal of Epidemiology.

Ο καθηγητής επιδημιολογίας εκτίμησε ότι τα άτομα που κατείχαν τις ονομαστικές θέσεις εξουσίας κατά την έναρξη της πανδημίας τον Μάρτιο του 2020 διέδωσαν αρχικά μια πολύ χειρότερη εικόνα της “τρομερής φύσης” του ιού από ό,τι ήταν δικαιολογημένη.

Αυτό περιελάμβανε το μήνυμα ότι όλοι κινδύνευαν, όλοι μπορούσαν να πεθάνουν από την προσβολή από τον ιό, όλοι έπρεπε να βρουν προστασία, όλοι έπρεπε να μείνουν στα σπίτια τους και να μην συναναστρέφονται με άλλους για να προστατευτούν και με αυτόν τον τρόπο να προστατεύσουν την κοινωνία, εξήγησε ο Ρις.



«Ο κόσμος φοβόταν αρκετά αυτό το μήνυμα, όπως θα φοβόταν ο καθένας… με την κυβέρνηση, τις αρχές, τους επιστήμονες, τους επιστημονικούς ανθρώπους, τους ιατρούς με εξουσία στα ιδρύματα δημόσιας υγείας, όλοι έλεγαν το ίδιο μήνυμα ξεκινώντας περίπου από τον Φεβρουάριο, τον Μάρτιο του περασμένου έτους. Και έτσι όλοι περίπου το πιστεύουμε αυτό», είπε.

Κατά τους δύο πρώτους μήνες της πανδημίας, εφαρμόστηκαν αυστηρά μέτρα εγκλεισμού και εντολές μάσκας για τον περιορισμό της μετάδοσης της COVID-19 στις Ηνωμένες Πολιτείες και σε ολόκληρο τον κόσμο. Ο Ρις δήλωσε ότι οι τύποι των μηνυμάτων που εξέδωσαν οι αρχές οδήγησαν σε εκτεταμένα αυξημένα επίπεδα ανησυχίας.

«Τα επίπεδα άγχους όλων μας αυξήθηκαν και όλοι μας πήραμε αποφάσεις να περιορίσουμε, σε διάφορους βαθμούς, την έκθεσή μας σε άλλους ανθρώπους, κάποιοι περισσότερο από άλλους, αλλά νομίζω ότι όλοι είχαν επίπεδα άγχους που επηρέασαν πραγματικά τον τρόπο με τον οποίο πραγματοποιούσαν τη ζωή τους εκείνη τη δεδομένη στιγμή», δήλωσε.

Εν τω μεταξύ, ο πρόεδρος Τζο Μπάιντεν δήλωσε ότι το 96 έως 98% των Αμερικανών πρέπει να εμβολιαστούν κατά της COVID-19 προτού το έθνος “επιστρέψει στην κανονικότητα”, προωθώντας τη ρητορική ότι οι ανεμβολίαστοι Αμερικανοί ευθύνονται για την επιβράδυνση της οικονομικής ανάκαμψης του έθνους.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Σύμφωνα με στοιχεία των αμερικανικών Κέντρων Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων, στις 4 Δεκεμβρίου, λίγο πάνω από το 70% των Αμερικανών ενηλίκων ήταν πλήρως εμβολιασμένοι κατά του ιού, ενώ το 23,9% έχει λάβει την ενισχυτική δόση.
__________

You may also like

Είμαστε μια ομάδα που αποτελείται απο δημοσιογράφους, ερευνητές, εκφωνητές, οικονομολόγους και όχι μόνο. Αν έχετε τυχόν ερωτήσεις, είμαστε στη διάθεσή σας στο ακόλουθο e-mail.

Contact: [email protected]

@ 2022 – All Right Reserved. Designed and Developed by WebLegends.gr