Home ΔΙΕΘΝΗ ALERT – Χακάρουν πλέον με ευκολία τα iPhone οι Ισραηλινοί!!! Η Apple ειδοποιεί τους αξιωματούχους της διοίκησης Μπάιντεν ότι τα τηλέφωνά τους παραβιάστηκαν από Ισραηλινά προγράμματα κατασκοπείας!!!

ALERT – Χακάρουν πλέον με ευκολία τα iPhone οι Ισραηλινοί!!! Η Apple ειδοποιεί τους αξιωματούχους της διοίκησης Μπάιντεν ότι τα τηλέφωνά τους παραβιάστηκαν από Ισραηλινά προγράμματα κατασκοπείας!!!

by _
0 comment 122 views

Zero Hedge: Η Apple ειδοποιεί τους αξιωματούχους της διοίκησης Μπάιντεν ότι τα τηλέφωνά τους παραβιάστηκαν από Ισραηλινά προγράμματα κατασκοπείας!!!

ΤΟΥ ΤΥΛΕΡ ΝΤΟΥΡΝΤΕΝ
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 03 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2021 – 12:58 μ.μ


Υπήρξε μια τεράστια αποκάλυψη στο συνεχιζόμενο έπος του σκανδάλου spyware (λογισμικού κατασκοπείας) του NSO Group Pegasus με έδρα το Ισραήλ. Για να ανακεφαλαιώσουμε το θέμα, το NSO Group μπήκε πρόσφατα στη μαύρη λίστα των Ηνωμένων Πολιτειών, αφού πριν από μήνες μια μεγάλη δημοσιογραφική έρευνα αποκάλυψε ότι η τεχνολογία χρησιμοποιήθηκε επανειλημμένα από καταχρηστικές κυβερνήσεις για να διεισδύσει στις συσκευές δημοσιογράφων, ακτιβιστών, ακόμη και ξένων κυβερνητικών αξιωματούχων – μέχρι τις συσκευές επικοινωνίας του Προέδρου Εμανουέλ Μακρόν.

Τώρα, μια έκτακτη είδηση του Reuters επιβεβαίωσε ότι αρκετοί αξιωματούχοι της κυβέρνησης Μπάιντεν δέχτηκαν επίσης χακάρισμα από τον Pegasus, στην πρώτη τέτοια αποκάλυψη που αφορούσε τη στόχευση αξιωματούχων της κυβέρνησης των ΗΠΑ.

«Τα iPhone τουλάχιστον εννέα υπαλλήλων του Υπουργείου Εξωτερικών των ΗΠΑ παραβιάστηκαν από έναν άγνωστο δράστη χρησιμοποιώντας εξελιγμένο λογισμικό υποκλοπής, spyware, που αναπτύχθηκε από την ομάδα NSO με έδρα το Ισραήλ, σύμφωνα με τέσσερα άτομα που γνωρίζουν το θέμα», γράφει το Reuters.

Image: Getty Image

Η έκθεση περιγράφει λεπτομερώς τις εισβολές που σημειώθηκαν κατά τους «τελευταίους μήνες» και οι υπό παρακολούθηση αξιωματούχοι περιλάμβαναν προσωπικό του Στέιτ Ντιπάρτμεντ στην Ανατολική Αφρική, με την Ουγκάντα να αναφέρεται συγκεκριμένα ως χώρα υποδοχής τους.

Η έκθεση αναφέρει ότι η ταυτότητα της οντότητας ή ποια χώρα μπορεί να ήταν πίσω από τη στόχευση Αμερικανών αξιωματούχων παραμένει άγνωστη προς το παρόν.

Προηγουμένως υπήρχαν ενδείξεις ότι οι Αμερικανοί μπορεί να είχαν στοχοποιηθεί χρησιμοποιώντας το Pegasus, αλλά το Reuters λέει ότι τώρα έχει επιβεβαιώσει ότι οι παραβιάσεις εναντίον αξιωματούχων των ΗΠΑ έχουν πετύχει:



Οι εισβολές, που αναφέρθηκαν για πρώτη φορά εδώ, αντιπροσωπεύουν τις ευρύτερες γνωστές εισβολές αξιωματούχων των ΗΠΑ μέσω της τεχνολογίας NSO. Προηγουμένως, μια λίστα με αριθμούς με πιθανούς στόχους, συμπεριλαμβανομένων ορισμένων Αμερικανών αξιωματούχων, εμφανίστηκε σε ρεπορτάζ για το NSO, αλλά δεν ήταν σαφές εάν οι εισβολές πάντα επιχειρούντο ή επιτύχαιναν.

Αυτό είναι πιθανό να έχει τεράστιες επιπτώσεις – ενδεχομένως ακόμη και να βλάψει τη συνήθως στενή σχέση ΗΠΑ-Ισραήλ, παρά τις προηγούμενες προσπάθειες του Τελ Αβίβ να αποστασιοποιηθεί από την NSO. Η μαύρη λίστα εμπορίου των ΗΠΑ από τις αρχές Νοεμβρίου ανέφερε:

Η ομάδα NSO και η Candiru (Ισραήλ) προστέθηκαν στη λίστα οντοτήτων με βάση στοιχεία που αποδεικνύουν ότι αυτές οι οντότητες ανέπτυξαν και παρείχαν λογισμικό υποκλοπής (spyware) σε ξένες κυβερνήσεις που χρησιμοποιούσαν αυτά τα εργαλεία για να στοχεύσουν κακόβουλα κυβερνητικούς αξιωματούχους, δημοσιογράφους, επιχειρηματίες, ακτιβιστές, ακαδημαϊκούς και εργαζόμενους σε πρεσβείες.



Ωστόσο, παραμένει ότι ο Όμιλος NSO είναι γνωστό ότι συνεργάζεται στενά με την ισραηλινή κυβέρνηση ως βασικός αμυντικός ανάδοχος και οι κυβερνητικές αρχές επιβλέπουν και ρυθμίζουν την εξαγωγή του Pegasus ως μοναδικής αμυντικής τεχνολογίας της οποίας η χρήση πρέπει να αποτραπεί από τους εχθρούς του Ισραήλ.

Το spyware ελέγχεται στην πραγματικότητα για εξαγωγή με τον ίδιο τρόπο που θα ελέγχονταν τα όπλα. Πιστεύεται ότι οι Σαουδάραβες, για παράδειγμα, χρησιμοποίησαν τέτοια τεχνολογία για να χακάρουν και να παρακολουθούν δημοσιογράφους και αντιφρονούντες, όπως ο δολοφονημένος Τζαμάλ Κασόγκι, ο οποίος σκοτώθηκε στο προξενείο της Κωνσταντινούπολης το 2018 από Σαουδάραβες πράκτορες κατόπιν εντολής του βασιλείου.

__________

ΠΗΓΗ >> https://www.zerohedge.com/technology/apple-alerts-biden-admin-officials-their-phones-hacked-israeli-spyware

 

You may also like

Είμαστε μια ομάδα που αποτελείται απο δημοσιογράφους, ερευνητές, εκφωνητές, οικονομολόγους και όχι μόνο. Αν έχετε τυχόν ερωτήσεις, είμαστε στη διάθεσή σας στο ακόλουθο e-mail.

Contact: [email protected]

@ 2022 – All Right Reserved. Designed and Developed by WebLegends.gr