Home Greek News Η Επίτροπος που πρότεινε την κατάργηση των… Χριστουγέννων – Ηχηρή διαφωνία από τον Μ. Σχοινά

Η Επίτροπος που πρότεινε την κατάργηση των… Χριστουγέννων – Ηχηρή διαφωνία από τον Μ. Σχοινά

by _
0 comment 186 views

Η Επίτροπος που πρότεινε την κατάργηση των… Χριστουγέννων – Ηχηρή διαφωνία από τον Μ. Σχοινά


Η Ευρωπαία επίτροπος που «προσπάθησε να καταργήσει τα Χριστούγεννα» δεν είναι άλλη από τη Μαλτέζα, Χελένα Ντάλι, σύμφωνα με δημοσίευμα του Politico, και πολλά ακόμη ευρωπαϊκά μέσα ενημέρωσης που καταδικάζουν την οδηγία για «χρήση πιο ουδέτερης γλώσσας εντός της Κομισιόν».

Η επίτροπος για την Ισότητα, Χελένα Ντάλι, στα τέλη Οκτωβρίου έγραψε χαρακτηριστικά:

«Δεν ισχύουν για όλους οι χριστιανικές γιορτές ούτε όλοι οι χριστιανοί τις γιορτάζουν τις ίδιες ημερομηνίες». Το προσωπικό της Κομισιόν καλύτερα να αποφεύγει εκφράσεις όπως «Τα Χριστούγεννα μπορεί να προκαλέσουν πολύ στρες», αλλά, αντ’ αυτού, να προτιμά το «Οι γιορτές μπορεί να προκαλέσουν πολύ στρες».

Ηχηρή διαφωνία Μαργαρίτη Σχοινά

Το έγγραφο περιείχε μερικές οδηγίες, όπως οι αξιωματούχοι «να μην απευθύνονται ποτέ σε ένα ακροατήριο ως «κυρίες και κύριοι», αλλά να χρησιμοποιούν εκφράσεις όπως «αγαπητοί συνάδελφοι».

Και σε αυτό το σημείο ο  Αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής  Μαργαρίτης Σχοινάς, κατέδειξε ότι διαφωνεί γράφοντας, ενάντια στις οδηγίες της Επιτρόπου: «Καλησπέρα σας Κυρίες και Κύριοι».



«Ελπίζω ότι μπορούμε να συνεχίσουμε να λέμε «κυρίες και κύριοι», εντός της Κομισιόν , είπε με νόημα ο Αντιπρόεδρος.

Η  Επίτροπος Ντάλι αναγκάστηκε να κάνει πίσω.

«Υπήρξαν ανησυχίες σε ό,τι αφορά ορισμένα παραδείγματα που αναφέρονταν στις κατευθυντήριες γραμμές για τη χωρίς αποκλεισμούς επικοινωνία, η οποία -όπως συνηθίζεται σε τέτοιες οδηγίες- είναι μια εργασία σε εξέλιξη» ανέφερε στο Twitter η Μαλτέζα επίτροπος. «Εξετάζουμε αυτές τις ανησυχίες με σκοπό να τις λάβουμε υπόψη μας στην αναθεωρημένη εκδοχή των οδηγιών», πρόσθεσε.



 

You may also like

Είμαστε μια ομάδα που αποτελείται απο δημοσιογράφους, ερευνητές, εκφωνητές, οικονομολόγους και όχι μόνο. Αν έχετε τυχόν ερωτήσεις, είμαστε στη διάθεσή σας στο ακόλουθο e-mail.

Contact: [email protected]

@ 2022 – All Right Reserved. Designed and Developed by WebLegends.gr