Home Greek News Ο Ομογενής Τζορτζ “Ferocious” Καμπόσος, Παγκόσμιος Πρωταθλητής στην Πυγμαχία

Ο Ομογενής Τζορτζ “Ferocious” Καμπόσος, Παγκόσμιος Πρωταθλητής στην Πυγμαχία

by _
0 comment 176 views

Ο Ομογενής Τζορτζ “Ferocious” Καμπόσος, Παγκόσμιος Πρωταθλητής στην Πυγμαχία

Ο Ελληνοαυστραλός επικράτησε του -μέχρι σήμερα αήττητου- Αμερικανού Τεόφιμο Λόπες, μέσα στο «σπίτι» του στην Νέα Υόρκη


Ο Τζορτζ Καμπόσος jr. πήρε πανάξια τη ζώνη από τα χέρια του -μέχρι τότε αήττητου- Αμερικανού Τεόφιμο Λόπες και μάλιστα μέσα στο «σπίτι» του, καθώς τον… έδειρε στο «Μάντισον Σκουέαρ Γκάρντεν» της Νέας Υόρκης.

Ο αθλητής του μποξ ήταν καταιγιστικός, βάζοντας δύσκολα στον αντίπαλό του. Με σωστή στρατηγική, κατάφερε σημαντικά χτυπήματα στον Λόπεζ κατά τη διάρκεια του αγώνα.

Ο Ελληνοαυστραλός Τζορζ Καμπόσος νέος παγκόσμιος πρωταθλητής στην πυγμαχία!

Ο Λόπεζ μπήκε καλύτερα στο ματς αλλά ο Καμπόσος στη συνέχεια πέρασε στην αντεπίθεση. Ούτε το νοκ ντάνουν που δέχτηκε στο 10ο γύρο δεν τον σταμάτησε. Τα μάτια του Καμπόσου πετούσαν φλόγες και ο πυγμάχος με καταγωγή από την Σπάρτη κατέκτησε τους τίτλους WBA, IBF, WBO και The Ring στην κατηγορία ελαφρέων βαρών.



Η νίκη του επισφραγίστηκε με split desicion στα σημεία 115-111, 115-112 υπέρ και 113-114 κατά. Πλέον, ο Ferocious έχει ρεκόρ επαγγελματικών αγώνων 20-0, όντας αήττητος εκ των οποίων οι 10 νίκες είναι με νοκ άουτ.

Ο θρύλος της πυγμαχίας, Μάνι Πακιάο, τον συνεχάρη γράφοντας στο Twitter:

«Συγχαρητήρια στο φίλο μου Τζορτζ Καμπόσο για την επική του νίκη! Με βοήθησες σε τόσες πολλές μάχες στο παρελθόν. Ελπίζω οι εκατοντάδες γύροι προπονήσεων που είχαμε να σε βοήθησαν με κάποιον τρόπο απόψε. Είμαι περήφανος για σένα».

Μετά την ήττα του από τον Τζορτζ Καμπόσος, ο Λόπεζ που έχασε τρεις τίτλους (WBA, WBO, IBF) και δήλωσε ότι εξετάζει να αλλάξει κατηγορία.



Καταγωγή από Σπάρτη

Ο μεγάλος νικητής του αγώνα Τζορτζ Καμπόσος Jr. αφιέρωσε τη νίκη στον Έλληνα παππού του, που μετανάστευσε στην Αυστραλία από τη Σπάρτη. «Πίστεψα στον εαυτό μου και τον στήριξα. Η νίκη αυτή είναι αφιερωμένη στον παππού μου, τον Τζορτζ Καμπόσος, ο οποίος πέθανε πριν από δύο μήνες, αλλά ξέρω ότι είναι εδώ μαζί μου», ανέφερε εμφανώς συγκινημένος ο 28χρονος πρωτοπυγμάχος.

Στη συνέχεια αναφέρθηκε και στον αντίπαλό του: «Θέλω να απολαύσει τον γιο του. Ξεχάστε τα όλα αυτά, τα παιδιά μας είναι ό,τι πιο σημαντικό».

  • Δείτε σχετικό αφιέρωμα:

Ο Τζορτζ Καμπόσος πανηγυρίζει αγκαλιά με την Ελληνική Σημαία

Περήφανος για την ελληνική καταγωγή του ο Τζορτζ Καμποσος αφιερώνει την νίκη του στoν Σπαρτιάτη Παππού του και πανηγυρίζει αγκαλιά με την Ελληνική Σημαία.

 

 

You may also like

Είμαστε μια ομάδα που αποτελείται απο δημοσιογράφους, ερευνητές, εκφωνητές, οικονομολόγους και όχι μόνο. Αν έχετε τυχόν ερωτήσεις, είμαστε στη διάθεσή σας στο ακόλουθο e-mail.

Contact: [email protected]

@ 2022 – All Right Reserved. Designed and Developed by WebLegends.gr