ΕΜΒΟΛΙΑΣΜΕΝΟΙ ΚΑΙ ΜΕ ΒΡΑΧΙΟΛΑΚΙ ΣΤΗ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΙΑΤΙΚΗ ΑΓΟΡΑ ΤΩΝ ΒΡΥΞΕΛΛΩΝ


ΕΜΒΟΛΙΑΣΜΕΝΟΙ ΚΑΙ ΜΕ ΒΡΑΧΙΟΛΑΚΙ ΣΤΗ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΙΑΤΙΚΗ ΑΓΟΡΑ ΤΩΝ ΒΡΥΞΕΛΛΩΝ

Nov 24, 2021

ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΠΕΝΑ

Μήνυμα προς τους μη εμβολιασμένους να μην έρθουν στην Χριστουγεννιάτικη αγορά έστειλε ο Δήμαρχος των Βρυξελλών Philippe Close. «Θα πάρετε μεγάλο ρίσκο για την υγεία σας», λέει χαρακτηριστικά. Αν και αρκετές πόλεις ακυρώνουν τις Χριστουγεννιάτικες αγορές, στις Βρυξέλλες θέλουν να την κρατήσουν ανοιχτή μόνο για εμβολιασμένους οι οποίοι μάλιστα θα πρέπει να φορούν και ειδικό βραχιολάκι.

Όπως ανακοίνωσαν «για να διασφαλιστεί η δημόσια ασφάλεια, ένα σύστημα βραχιολιών που θα δείχνει ότι οι επισκέπτες έχουν ένα έγκυρο εισιτήριο Covid θα εισαχθεί σε ολόκληρη τη διαδρομή «Winter Wonders».

Οι επισκέπτες θα πρέπει να το δείξουν για να αποκτήσουν πρόσβαση στο φαγητό, τα ποτά και σουβενίρ. Αυτά τα «βραχιολάκια» θα παραμείνουν σε ισχύ μόνο για μία ημέρα. Δηλαδή όποιος έρθει δύο συνεχόμενες μέρες στη διαδρομή «Winter Wonders», δεν θα μπορεί να χρησιμοποιήσει το ίδιο βραχιόλι. «Οι έμποροι πρέπει επίσης να γνωρίζουν ότι έχουν ευθύνη. Εάν δεν ελέγξουν διεξοδικά τα «βραχιολάκια», κινδυνεύουν να αποκλειστούν από το Winter Fun», προειδοποίησε ο Close. Σημειώνεται ότι οι πόλεις Γάνδη και Λούβεν έχουν ήδη ακυρώσει τις χριστουγεννιάτικες εκδηλώσεις…