Home ΗΠΑ Νεοεκλεγείς δήμαρχος της Νέας Υόρκης: Η Τουρκία «έπαιξε σημαντικό ρόλο στη διαμόρφωση της ανθρωπότητας»

Νεοεκλεγείς δήμαρχος της Νέας Υόρκης: Η Τουρκία «έπαιξε σημαντικό ρόλο στη διαμόρφωση της ανθρωπότητας»

by _
0 comment 277 views

῍Eric Adams, who recently expressed pro-Turkey statements, won NYC’s mayoral election on Wednesday. Credit: Eric Adams/Facebook

Νεοεκλεγείς δήμαρχος της Νέας Υόρκης: Η Τουρκία «έπαιξε σημαντικό ρόλο στη διαμόρφωση της ανθρωπότητας»

Από την Πατρίσια Κλάους
23 Νοεμβρίου 2021


Ο νεοεκλεγείς δήμαρχος της Νέας Υόρκης Έρικ Άνταμς (Eric Adams) δήλωσε ότι είναι «Φίλος του Τουρκικού λαού» στην πρώτη του διεθνή συνέντευξη μετά την ανάδειξή του στο ανώτατο αξίωμα της πόλης στις 19 Νοεμβρίου.

Στη συνομιλία του με δημοσιογράφους του εθνικού τουρκικού πρακτορείου Τύπου Anadolu, ο εκλεγμένος Δημοκρατικός δήμαρχος της πόλης επαίνεσε την Τουρκοαμερικανική κοινότητα στη Νέα Υόρκη, λέγοντας ότι ήταν «μεγάλοι συνεισφέροντες στην οικονομία μας».

Στη συνέχεια δήλωσε: «Είμαι φίλος του τουρκικού λαού εδώ και στο εξωτερικό. Έχω μεγάλο τουρκικό πληθυσμό που ζει στο Μπρούκλιν, ίσως από τους μεγαλύτερους στη χώρα μας.

«Θα συγκεντρώσουμε αντιπροσωπείες που θα εμπλέκουν ηγέτες επιχειρήσεων για να εξετάσουν πώς να δραστηριοποιούμαστε επιχειρηματικά εδώ στη Νέα Υόρκη και πώς μπορούμε να δραστηριοποιούμαστε επιχειρηματικά στην Τουρκία», πρόσθεσε ο Άνταμς.

Ο Έρικ Άνταμς ταξίδεψε στην Τουρκία έξι φορές, θέλει να προωθήσει τις επιχειρηματικές και πολιτιστικές σχέσεις.



Λέγοντας ότι ταξίδεψε στην Τουρκία τουλάχιστον έξι φορές στο παρελθόν, ο Άνταμς είπε σε συνεντεύξεις ότι θα ενθαρρύνει νέους Αμερικανούς να επισκεφθούν τη χώρα, προσθέτοντας «καθώς φέρνουμε νεαρούς Τούρκους φοιτητές εδώ στη Νέα Υόρκη για να απολαύσουν επίσης τον πλούσιο πολιτισμό εδώ.”

Ο Άνταμς δήλωσε στη συνέχεια ότι ανυπομονεί να ταξιδέψει περισσότερο στο μέλλον ο ίδιος.

Στη συνέχεια επαίνεσε τον τουρκικό λαό, λέγοντας ότι «είχαν μια εξαιρετική ικανότητα να διατηρήσουν την ιστορία καθώς και μια εξαιρετικά σύγχρονη πόλη» στην Κωνσταντινούπολη (Κωνσταντινούπολη).

«Και είναι αυτός ο συνδυασμός που σε «τραβάει» στο να καταλάβεις πώς η Τουρκία έπαιξε σημαντικό ρόλο στη διαμόρφωση της ανθρωπότητας και συνεχίζει να το κάνει στη διαμόρφωση του μέλλοντος», πρόσθεσε ο εκλεγμένος Δημοκρατικός δήμαρχος.

Οι παρατηρήσεις και οι έπαινοι για ένα έθνος που εισέβαλε στο νησιωτικό έθνος της Κύπρου το 1974, καταστρέφοντας μεγάλο μέρος της ελληνικής και χριστιανικής κληρονομιάς του, αναμφίβολα θα ταράξουν τα αισθήματα των Ελληνοαμερικανών, πολλοί από τους οποίους ζουν στην περιοχή της Νέας Υόρκης και υποστήριξαν τον Δημοκρατικό υποψήφιο για δήμαρχος, ο οποίος ήταν στην κούρσα εναντίον του Ρεπουμπλικανού υποψηφίου Curtis Sliwa.



Ο Δήμαρχος της Νέας Υόρκης ήταν κάποτε αστυνομικός

Αντίπαλος του Άνταμς ήταν ο ιδρυτής της ομάδας κατά του εγκλήματος Guardian Angels. Ο Sliwa είχε ξεκινήσει την ομάδα τη δεκαετία του 1970, σε ηλικία 24 ετών, κατά τη διάρκεια της πιο διαβόητης επικίνδυνης εποχής στην ιστορία της πόλης, όταν το έγκλημα ήταν διάχυτο στη δημόσια συγκοινωνία και η Times Square ήταν ένα εντελώς αγνώριστο άντρο εγκλήματος.

Αλλά ο Sliwa, ο οποίος, έκτοτε, ήταν επιρρεπής σε ακροβατικά και αστάθεια των ΜΜΕ, δεν είχε επίσης επίσημη εμπειρία ως εκλεγμένος αξιωματούχος. Από την άλλη πλευρά, ο Άνταμς πέρασε χρόνια ως αστυνομικός στη Νέα Υόρκη, αφού είχε τις δικές του εμπειρίες με την αστυνομική βαρβαρότητα και το μικροέγκλημα ως νέος στους δρόμους της πόλης.

Η πρώιμη ζωή του τον ενέπνευσε να γίνει ο ίδιος αστυνομικός και να αλλάξει την αστυνόμευση εκ των έσω. Ο Άνταμς εξελέγη αργότερα πρόεδρος του δήμου του Μπρούκλιν.

«Μεγάλωσα φτωχὀς στο Μπρούκλιν και στο Κουίνς. Φορούσα ένα αλεξίσφαιρο γιλέκο για να προστατεύσω τους γείτονές μου. Υπηρέτησα την κοινότητά μου ως πολιτειακός γερουσιαστής και πρόεδρος του δήμου του Μπρούκλιν», είπε ο Άνταμς σε δήλωση που κοινοποιήθηκε στο Twitter. «Και είναι τιμή μου που είμαι ο υποψήφιος των Δημοκρατικών για να γίνω ο δήμαρχος της πόλης που πάντα αποκαλούσα σπίτι μου».

ΠΗΓΗ >> https://greekreporter.com/2021/11/23/new-york-mayor-turkey-shaping-mankind/

You may also like

Είμαστε μια ομάδα που αποτελείται απο δημοσιογράφους, ερευνητές, εκφωνητές, οικονομολόγους και όχι μόνο. Αν έχετε τυχόν ερωτήσεις, είμαστε στη διάθεσή σας στο ακόλουθο e-mail.

Contact: [email protected]

@ 2022 – All Right Reserved. Designed and Developed by WebLegends.gr