Δ.Κούβελας: «Κόντρα Χίτλερ-Στάλιν τα μέτρα Κ.Μητσοτάκη-Α.Τσίπρα – Ακολουθούμε μοντέλο που έχει εμφανέστατα αποτύχει» – «Δεν είναι αληθές το αφήγημα ότι οι εμβολιασμένοι νοσούν λιγότερο»

Δ.Κούβελας: «Κόντρα Χίτλερ-Στάλιν τα μέτρα Κ.Μητσοτάκη-Α.Τσίπρα – Ακολουθούμε μοντέλο που έχει εμφανέστατα αποτύχει» – «Δεν είναι αληθές το αφήγημα ότι οι εμβολιασμένοι νοσούν λιγότερο»

Δ.Κούβελας: «Κόντρα Χίτλερ-Στάλιν τα μέτρα Κ.Μητσοτάκη-Α.Τσίπρα – Ακολουθούμε μοντέλο που έχει εμφανέστατα αποτύχει»

«Δεν είναι αληθές το αφήγημα ότι οι εμβολιασμένοι νοσούν λιγότερο»


Με τους Χίτλερ-Στάλιν παρομοίασε τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη και τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξη Τσίπρα, για τα μέτρα που παίρνουν (ή προτείνουν) για την αντιμετώπιση του κορωνοϊού, ο καθηγητής Κλινικής Φαρμακολογίας του ΑΠΘ, Δημήτρης Κούβελας. 

Ο Δ.Κούβελας είπε αναφορικά με τις δηλώσεις του Α.Τσίπρα λίγη ώρα μετά το διάγγελμα του πρωθυπουργού: «Επειδή άκουσα και τις δηλώσεις του Α.Τσίπρα υπάρχει ένας ανταγωνισμός ποιος θα πάρει πιο αστυνομικά μέτρα, υπάρχει κόντρα Χίλτερ-Στάλιν στην συγκεκριμένη περίπτωση. Ποιος θα πάρει τα πιο απάνθρωπα μέτρα. Αντί να δώσει ο Τσίπρας ελπίδα και να απαλύνει τον φόβο, γιατί θυμάμαι ιστορικά τα δημοκρατικά κόμματα προσπαθούν να ανακουφίσουν τον λαό, όχι να τον γεμίσουν με πιέσεις και να βάλουν περισσότερα αστυνομικά μέτρα. Ο Τσίπρας πρότεινε επιπλέον αστυνομικά μέτρα και μου κάνει εντύπωση ότι δεν καταλαβαίνουν ότι τα υγειονομικά προβλήματα λύνονται με υγειονομικό τρόπο, όχι με αστυνομικό τρόπο. Είναι σαν να πάω πυροσβέστες στα νοσοκομεία και νοσηλεύτριες στα δάση, δεν μπορούν να δουλέψουν». 

Για τα μέτρα της Αυστρίας, η οποία ανακοίνωσε ολικό lockdown και υποχρεωτικό εμβολιασμό για όλους από την 1η Φεβρουαρίου:

«Έχω καταλήξει να σταυροκοπιέμαι από το πρωί μέχρι το βράδυ με αυτά που βλέπω, αλλά αυτό που μου κάνει εντύπωση είναι ότι ενώ βλέπουμε χώρες όπως τη Σουηδία, η οποία ενώ δεν πήρε ιδιαίτερα μέτρα αυτή τη στιγμή δεν έχει κρούσματα Covid-19 και να έχει μείωση του κάθε είδους θνησιμότητας, εμείς ακολουθούμε το μοντέλο του απόλυτου εμβολιασμού και lockdown το οποίο εμφανέστατα έχει αποτύχει. Δεν ξέρω γιατί το παίρνουν οι άλλοι. Το μόνο που ξέρω είναι ότι στην Αυστρία γεννήθηκε ο Χίτλερ, ότι αμέσως μετά επικράτησε στην Γερμανία και βεβαίως μετά από μεγάλους πολέμους επικράτησε και στην Ελλάδα. Οπότε τι να πω, νομίζω ότι ξανά ζούμε τα έπη του ’40. Ελπίζω μόνο να βρεθεί κανένας στην Αλβανία να αντισταθεί». Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Ο Δ.Κούβελας είπε επίσης ότι «γενικώς λέμε διάφορα, αλλά αν δούμε τις μετρήσεις κανονικά, βλέπουμε ότι το αφήγημα των εμβολιασμένων που νοσούν λιγότερο δεν είναι αληθές».