Home ΔΙΕΘΝΗ Η Τουρκία διαπραγματεύεται τη σύμβαση F-16 με τις ΗΠΑ, λέει ο υπουργός Άμυνας Ακάρ

Η Τουρκία διαπραγματεύεται τη σύμβαση F-16 με τις ΗΠΑ, λέει ο υπουργός Άμυνας Ακάρ

by _
0 comment 120 views

Η Τουρκία διαπραγματεύεται τη σύμβαση F-16 με τις ΗΠΑ, λέει ο υπουργός Άμυνας Ακάρ

13:48 GMT 16.11.2021


ΑΓΚΥΡΑ (Sputnik) – Τουρκική στρατιωτική αντιπροσωπεία ταξίδεψε στις Ηνωμένες Πολιτείες για να διαπραγματευτεί μια σύμβαση για μαχητικά αεροσκάφη F-16, δήλωσε την Τρίτη ο Τούρκος υπουργός Άμυνας Χουλουσί Ακάρ.

Στις αρχές Νοεμβρίου, ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν ανακοίνωσε ότι ο πρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν υποσχέθηκε να καταβάλει κάθε δυνατή προσπάθεια για να πείσει τη Γερουσία των ΗΠΑ να πουλήσει μαχητικά F-16 στην Άγκυρα.

“Μια τουρκική στρατιωτική αντιπροσωπεία πήγε στις Ηνωμένες Πολιτείες για να διαπραγματευτεί την παράδοση και τον εκσυγχρονισμό των μαχητικών F-16. Πιστεύουμε ότι η αμερικανική ηγεσία θα εξετάσει ευνοϊκά αυτό το θέμα. Εάν η αντίδραση είναι αρνητική, τότε η Τουρκία θα αναγκαστεί για να εξετάσει άλλες εναλλακτικές να διασφαλίσουμε την ασφάλειά του στην ατμόσφαιρα των απειλών που αντιμετωπίζουμε», είπε ο Ακάρ σε κοινοβουλευτική συνεδρίαση.

Οι Ηνωμένες Πολιτείες ακύρωσαν την πώληση αεροσκαφών F-35 στην Τουρκία το 2019 λόγω ισχυρισμών ότι θα μπορούσε να διαρρεύσει στρατιωτικά μυστικά στη Ρωσία, αφού η Άγκυρα αποφάσισε να αγοράσει το ρωσικό σύστημα αεράμυνας S-400. Τον Απρίλιο, η Ουάσιγκτον φέρεται να έστειλε επίσημη ειδοποίηση στην Τουρκία για τον αποκλεισμό της από το πρόγραμμα παραγωγής των πιο πρόσφατων μαχητικών αεροσκαφών F-35.

Τον Οκτώβριο, ο Ερντογάν είπε ότι η Ουάσιγκτον είχε προσφερθεί να πουλήσει αεροσκάφη F-16 στην Τουρκία με αντάλλαγμα την επένδυσή της στο πρόγραμμα F-35.

ΠΗΓΗ >> https://sputniknews.com/20211116/turkey-negotiating-f-16-contract-with-us-defence-minister-says-1090776880.html

You may also like

Είμαστε μια ομάδα που αποτελείται απο δημοσιογράφους, ερευνητές, εκφωνητές, οικονομολόγους και όχι μόνο. Αν έχετε τυχόν ερωτήσεις, είμαστε στη διάθεσή σας στο ακόλουθο e-mail.

Contact: [email protected]

@ 2022 – All Right Reserved. Designed and Developed by WebLegends.gr