Φήμες ότι ο Φετουλάχ Γκιουλέν δηλητηριάστηκε και είναι νεκρός, διαψεύδουν πηγές του κινήματός του

Φήμες ότι ο Φετουλάχ Γκιουλέν δηλητηριάστηκε και είναι νεκρός, διαψεύδουν πηγές του κινήματός του

Φήμες ότι ο Φετουλάχ Γκιουλέν δηλητηριάστηκε και είναι νεκρός, διαψεύδουν πηγές του κινήματός του

17/11/2021, 21:18


Τα φιλοκυβερνητικά τουρκικά ΜΜΕ επιμένουν πως ο Γκιουλέν, εχθρός του Ερντογάν, είναι νεκρός

Πολλά είναι τα σενάρια που διακινούνται, τις τελευταίες ώρες, στα κοινωνικά δίκτυα της Τουρκίας, ύστερα από ορισμένα δημοσιεύματα ότι ο Φετουλάχ Γκιουλέν είναι νεκρός. Μάλιστα, οι φήμες τον θέλουν να έχει δηλητηριαστεί.

Συγκεκριμένα, ο δικηγόρος Μπουράκ Μπεκίρογλου, έγραψε στον λογαριασμό του στο Twitter, ότι ένας αξιωματικός της τουρκικής υπηρεσίας πληροφοριών εισχώρησε στην έπαυλη, όπου διέμενε ο αρχηγός του FETO, στην Πενσυλβάνια, και τον δηλητηρίασε.

Ωστόσο, η ιστοσελίδα TR724, που είναι γνωστή για τις επαφές της με το FETO, προχώρησε σε διάψευση για τον θάνατο του Φετουλάχ Γκιουλέν, υποστηρίζοντας ότι είναι καλά στην υγεία του.

Ωστόσο, τα φιλοκυβερνητικά τουρκικά ΜΜΕ επιμένουν πως ο Γκιουλέν είναι νεκρός, αλλά έχουν την εντολή να κρατήσουν μυστική την πληροφορία.

«Έχει σκοτωθεί ο άνθρωπος που τον δηλητηρίασε» 

Σχολιάζοντας τον θόρυβο που έχει δημιουργηθεί από την είδηση, ο επικεφαλής του γραφείου του πρακτορείου Anadolu στην Ουάσινγκτον, Χακάν Κοπούρ, είπε πως «δεν υπάρχει σχετική ενημέρωση από τις αστυνομικές πηγές της περιοχής, καθώς και από τα τοπικά μέσα ενημέρωσης. Αυτό δεν σημαίνει, πάντως, πως δεν υπάρχει σίγουρα “θέμα”, καθώς μπορεί να έχει συμβεί κάτι και να μην έχει ενημερωθεί ακόμα η αστυνομία».

«Ακολουθούμε τα γεγονότα και ερευνούμε τις φήμες που θέλουν τον Γκιουλέν να έχει πεθάνει από δηλητηρίαση, ενώ έχει σκοτωθεί και ο άνθρωπος που τον δηλητηρίασε» συνέχισε ο Κοπούρ.

Υπενθυμίζεται ότι ο Φετουλάχ Γκιουλέν παραμένει ο νούμερο 1 εχθρός της Τουρκίας και του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, ο οποίος έχει ζητήσει ουκ ολίγες φορές την έκδοσή του από τις ΗΠΑ.