Home Greek News Η “ΜΕΓΑΛΗ” ΟΛΛΑΝΔΕΖΑ ΑΠΟΔΟΜΕΙ ΤΟ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΚΑΙ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ

Η “ΜΕΓΑΛΗ” ΟΛΛΑΝΔΕΖΑ ΑΠΟΔΟΜΕΙ ΤΟ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΚΑΙ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ

by _
0 comment 113 views

Η “ΜΕΓΑΛΗ” ΟΛΛΑΝΔΕΖΑ ΑΠΟΔΟΜΕΙ ΤΟ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΚΑΙ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ


Του Παναγιώτη Αποστόλου

Πολιτικού αναλυτή – αρθρογράφου

[email protected]/www.egerssi.gr

Την Τρίτη 9 Νοεμβρίου 2021 επισκέφτηκε την Αθήνα ο Πρωθυπουργός της Ολλανδίας, Μαρκ Ρούτε προκειμένου να συναντηθεί με τον ομόλογό του Έλληνα Κυριάκο Μητσοτάκη, για να συζητήσουν – σύμφωνα με την ανακοίνωση του γραφείου τύπου του Ολλανδού Πρωθυπουργού – τις διμερείς σχέσεις των δύο χωρών, που βρίσκονται σε καλό σημείο, για την κλιματική αλλαγή, αλλά και για τον Covid19 και το μεταναστευτικό! Όμως πριν προχωρήσω, να σας γνωρίσω πως ο Μαρκ Ρούτε εκλέγεται Πρωθυπουργός από το 2010, αλλά στις 15 Ιανουαρίου του 2021 είχε ανακοινώσει πως παραιτείται, αποδεχόμενος την ευθύνη για την πολυετή κακοδιαχείριση οικογενειακών επιδομάτων, που σύμφωνα με έρευνα που διεξήχθη, περίπου 10 χιλ. οικογένειες στην Ολλανδία αναγκάστηκαν να επιστρέψουν χιλιάδες ευρώ επιδομάτων, γεγονός άδικο, που σε ορισμένες περιπτώσεις οδήγησε σε ανεργία, χρεοκοπίες και διαζύγια (πηγή: Βικιπαίδεια)!

Ωστόσο στις εθνικές εκλογές τον Μάρτιο του 2021 κατάφερε να λάβει ποσοστό 22% και να εξασφαλίσει 35 από τις 150 έδρες του Κοινοβουλίου, Αλλά απαιτήθηκαν 6 μήνες για να σχηματιστεί κυβέρνηση υπό τον Μαρκ Ρούτε (Λαϊκό Κόμμα για την Ελευθερία και τη Δημοκρατία –VVD) μαζί με τους Χριστιανοδημοκράτες (CDA), το κόμμα “Χριστιανική Ένωση” και τους Σοσιαλδημοκράτες (D66)! Να σημειωθεί πως της Ολλανδικής Βουλής μετέχουν 17 κόμματα!

 Όταν Ολλανδή δημοσιογράφος χάλασε την μανέστρα στη συνέντευξη Τύπου…

Στο τέλος της ίδιας ημέρας παρατέθηκε κοινή συνέντευξη Τύπου του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη με τον ομόλογό του της Ολλανδίας Μαρκ Ρούτε στο Μέγαρο Μαξίμου!

Κατά τη διάρκεια ερωτήσεων από δημοσιογράφους έγινε το αναπάντεχο για τα δικά μας “χρηστά ήθη”!

Διαβάστε περισσότερα ΕΔΩ >> https://egerssi.gr/%ce%b7-%ce%bc%ce%b5%ce%b3%ce%b1%ce%bb%ce%b7-%ce%bf%ce%bb%ce%bb%ce%b1%ce%bd%ce%b4%ce%b5%ce%b6%ce%b1-%ce%b1%cf%80%ce%bf%ce%b4%ce%bf%ce%bc%ce%b5%ce%b9-%cf%84%ce%bf-%cf%80%ce%bf%ce%bb/

 

You may also like

Είμαστε μια ομάδα που αποτελείται απο δημοσιογράφους, ερευνητές, εκφωνητές, οικονομολόγους και όχι μόνο. Αν έχετε τυχόν ερωτήσεις, είμαστε στη διάθεσή σας στο ακόλουθο e-mail.

Contact: [email protected]

@ 2022 – All Right Reserved. Designed and Developed by WebLegends.gr