Home ΚΟΣΜΟΣ Η Τουρκία πραγματοποιεί δοκιμαστικές εκτοξεύσεις ενος νέου συστήματος εγχώριων πυραύλων αεράμυνας μεγάλου βεληνεκούς που αναμένεται να ανταγωνιστεί τους…S-400!!!

Η Τουρκία πραγματοποιεί δοκιμαστικές εκτοξεύσεις ενος νέου συστήματος εγχώριων πυραύλων αεράμυνας μεγάλου βεληνεκούς που αναμένεται να ανταγωνιστεί τους…S-400!!!

by _
0 comment 123 views

Η Τουρκία πραγματοποιεί δοκιμαστικές εκτοξεύσεις ενος νέου συστήματος εγχώριων πυραύλων αεράμυνας μεγάλου βεληνεκούς που αναμένεται να ανταγωνιστεί τους…S-400!!!

Σάββατο, 06 Νοεμβρίου 2021 7:26 μ.μ. [ Τελευταία ενημέρωση: Δευτέρα, 08 Νοεμβρίου 2021 12:44 μ.μ.


Η Τουρκία εκτόξευσε επιτυχώς τον εγχώριο πύραυλο αεράμυνας Siper μεγάλου βεληνεκούς, δήλωσε ανώτατος αξιωματούχος της άμυνας.

Ο Ισμαήλ Ντεμίρ, επικεφαλής της Προεδρίας Αμυντικών Βιομηχανιών της Τουρκίας, ανάρτησε το Σάββατο στο Twitter ότι ο εγχώριος πύραυλος αεράμυνας μεγάλου βεληνεκούς Siper (Shield) είχε δοκιμαστεί επιτυχώς νωρίτερα την ίδια ημέρα, μετέδωσε το επίσημο τουρκικό πρακτορείο ειδήσεων Anadolu.

Η προεδρία, η οποία είναι γνωστή με το τουρκικό ακρωνύμιο ως SSB, είναι ένα πολιτικό ίδρυμα που ιδρύθηκε από την κυβέρνηση για τη διαχείριση της αμυντικής βιομηχανίας της Τουρκίας και την προμήθεια στρατιωτικής τεχνολογίας.

Ο Ντεμίρ πρόσθεσε ότι οι διαφορετικές δοκιμές του συστήματος αεράμυνας, το οποίο σχεδιάζεται να εισέλθει στον κατάλογο του στρατού το 2023, θα συνεχιστούν. Είπε επίσης ότι η Τουρκία θα συνεχίσει να παράγει νέα όπλα και θα έχει έως και έξι διαφορετικά συστήματα αεράμυνας.

Το έργο Siper, σύμφωνα με την έκθεση, καθοδηγείται από τρεις γίγαντες, δηλαδή τον τουρκικό κατασκευαστή πυραύλων Roketsan που ελέγχεται από το κράτος, την ASELSAN, μια εταιρεία του Τουρκικού Ιδρύματος Ενόπλων Δυνάμεων και το Συμβούλιο Επιστημονικής και Τεχνολογικής Έρευνας της Τουρκίας.

Το Anadolu είπε περαιτέρω ότι εκτός από το Siper, το οποίο αναμένεται να ανταγωνιστεί το ρωσικό σύστημα αεράμυνας S-400, υπάρχουν επίσης συστήματα αεράμυνας Korkut, Sungur και Hisar.

Δείτε το βίντεο….


Source:

Press TV’s website can also be accessed at the following alternate addresses:

www.presstv.ir

www.presstv.co.uk

https://www.presstv.ir/Detail/2021/11/06/670070/Turkey-missile-Siper-Roketsan

 

You may also like

Είμαστε μια ομάδα που αποτελείται απο δημοσιογράφους, ερευνητές, εκφωνητές, οικονομολόγους και όχι μόνο. Αν έχετε τυχόν ερωτήσεις, είμαστε στη διάθεσή σας στο ακόλουθο e-mail.

Contact: [email protected]

@ 2022 – All Right Reserved. Designed and Developed by WebLegends.gr