Home Greek News Κούγιας: Κανένα αποδεικτικό στοιχείο εις βάρος του «αρχηγού» του καρτέλ κοκαΐνης

Κούγιας: Κανένα αποδεικτικό στοιχείο εις βάρος του «αρχηγού» του καρτέλ κοκαΐνης

by _
0 comment 185 views

Κούγιας: Κανένα αποδεικτικό στοιχείο εις βάρος του «αρχηγού» του καρτέλ κοκαΐνης


Κατηγορηματικός ότι δεν υπάρχει κανένα αποδεικτικό στοιχείο εις βάρος του εντολέα του, του 65χρονου που κατηγορείται για συμμετοχή σε «καρτέλ κοκαΐνης» και μάλιστα ως «αρχηγός», εμφανίζεται ο συνήγορός του  .

Συγκεκριμένα, στο δελτίο Τύπου που εξέδωσε αναφέρει: «Μετά τη μελέτη της δικογραφίας, την οποία παρέλαβα πριν από λίγες ώρες και ως συνήγορος υπερασπίσεως του 65χρονου, ο οποίος φέρεται ως ο αρχηγός της εγκληματικής οργανώσεως και κάτοχος των 11,5 κιλών κοκαΐνης που ανεβρέθηκαν, έχω να δηλώσω τα εξής: Εις βάρος του εντολέως μου δεν υπάρχει κανένα αντικειμενικό στοιχείο που να τον ενοχοποιεί. Στην κατοχή του δεν βρέθηκε ούτε ένα γραμμάριο κοκαΐνης. Στην κατοχή του δεν βρέθηκε ζυγαριά.

Το μόνο αποδεικτικό στοιχείο εις βάρος του είναι η κατάθεση ενός 45χρονου αστυνομικού, ο οποίος στην κατάθεσή του έχει κατασκευάσει ένα σενάριο περί δήθεν συναντήσεων του εντολέως μου με άλλα έξι πρόσωπα που είναι συγκατηγορούμενοί του, εκ των οποίων γνωρίζει μόνο τους δύο, με τους οποίους έχει οικογενειακές – κοινωνικές σχέσεις εδώ και 20 – 30 χρόνια κατά περίπτωση.

Το πρωτοφανές γεγονός είναι ότι ενώ ο εντολέας μου παρακολουθείται σύμφωνα με την κατάθεση του αστυνομικού επί 20 μέρες, όπου και κατά τον αστυνομικό έκανε αυτές τις συναντήσεις δεν υπάρχει ούτε μια φωτογραφία, ούτε ένα βίντεο από ένα κινητό τηλέφωνο ή μια φωτογραφική μηχανή με δυνατότητες βιντεοσκοπήσεως, που να πιστοποιεί αυτές τις συναντήσεις. Εις βάρος του εντολέως μου, εκτός αυτής της καταθέσεως του αστυνομικού δεν υπάρχει κανένα άλλο αποδεικτικό στοιχείο.

Ο εντολέας μου είναι ένα πασίγνωστο πρόσωπο στην επιχειρηματική αθηναϊκή κοινωνία και ιδιαίτερα εύπορο επί 40 και πλέον χρόνια και μαζί με τον πασίγνωστο επίσης αδελφό του διατηρούν όλα αυτά τα 40 χρόνια μια ιδιαίτερα γνωστή επιχείρηση, την οποίαν επισκέπτονται καθημερινά όλα τα πασίγνωστα ονόματα της αθηναϊκής κοινωνίας 24 ώρες το 24ωρο υπό τη συνεχή επιτήρηση της αστυνομίας, λόγω της ιδιαιτερότητας της επιχειρήσεως.



Ο εντολέας μου, ο οποίος φέρεται ως αρχηγός δήθεν εγκληματικής οργανώσεως, που έχει σχέση με διεθνές καρτέλ κοκαΐνης δεν έχει ταξιδέψει ποτέ στο εξωτερικό, δεν γνωρίζει καμία ξένη γλώσσα και ουδέποτε είχε οιαδήποτε επιχείρηση, που να έχει επαφή με το εξωτερικό, ουδέποτε επίσης είχε οιαδήποτε επαφή με οιονδήποτε αλλοδαπό.

Το κυριότερο όλων και το οποίο αποδεικνύει τη χοντροκομμένη κατασκευή αυτής της υποθέσεως για λόγους τους οποίους οπωσδήποτε θα αποκαλύψει η ελληνική δικαιοσύνη είναι ότι ενώ από μηνός, όπως κατέθεσε ο αστυνομικός στην κατάθεσή του, γνωρίζουν ποιός είναι, τα στοιχεία της ταυτότητός του, το συμβατικό και το κινητό του τηλέφωνο ουδέποτε ήραν το απόρρητο των τηλεφωνικών επικοινωνιών του, ουδέποτε ήραν το απόρρητο των τηλεφωνικών συνομιλιών των συγκατηγορουμένων του για να αποδειχτεί η οιαδήποτε παράνομη -έστω μία- συνομιλία του με αυτούς και συνελήφθη, γιατί ο αστυνομικός κατέθεσε ότι τον συνέλαβαν γιατί αντελήφθησαν ότι κατάλαβε ότι τον παρακολουθούσαν, ενώ δεν τον συνέλαβαν ποτέ προηγουμένως όταν δήθεν κατά την κατάθεση του αστυνομικού είχε συναντήσεις με τους συγκατηγορουμένους του και αντάλλαξε με αυτούς σακούλες, οι οποίες είχαν ναρκωτικά και χρήματα.

Με τους συνεργάτες μου όλα αυτά τα συμπεριλαμβάνουμε, μαζί με τα στοιχεία της προσωπικότητάς του σ’ ένα αναλυτικό υπερασπιστικό υπόμνημα, το οποίο θα καταθέσουμε ενώπιων της Γ’ Ανακρίτριας Πειραιώς και είμαστε βέβαιοι ότι η ανακριτική διαδικασία θα οδηγήσει τη δικαιοσύνη σε μια δίκαιη κρίση γι’ αυτόν.»

Στα χέρια της ΕΛ.ΑΣ. πέντε άτομα



Σύμφωνα με την ΕΛ.ΑΣ., μετά από οργανωμένη συενλήφθησαν πέντε έλληνες, 20, 38, 49, 63 και 65 ετών αντίστοιχα, και ένας αλλοδαπός που κατηγορούνται για συμμετοχή στην εγκληματική οργάνωση.

Αξιοποιώντας πληροφορίες η αστυνομία εντόπισε τους χώρους στους οποίους αποθήκευαν τα ναρκωτικά αλλά και τον ρόλο των εμπλεκομένων.

Ιθύνων νούς της συμμορίας θεωρείται ένας 65χρονος ο οποίος ήταν υπεύθυνος για την ανεύρεση, μεταφορά και διακίνηση ναρκωτικών ουσιών σε διαφόρους διακινητές στην ευρύτερη περιοχή της Αττικής, καθώς και στον συντονισμό και εποπτεία των υπολοίπων μελών της εγκληματικής οργάνωσης.

Πρόκειται για χονδρέμπορο οπωροκηπευτικών προϊόντων με αλυσίδα καταστημάτων στην Αττική. Σύμφωνα με το κατηγορητήριο ο χονδρέμπορος φέρεται να είχε στήσει κύκλωμα αποτελούμενο από τουλάχιστον πέντε ακόμα άτομα – τα οποία επίσης συνελήφθησαν – και είχε «πλημμυρίσει» όλα τα κοσμοπολίτικα στέκια της πρωτεύουσας με κοκαΐνη.

Υπεύθυνος για την αποθήκευση και φύλαξη των ναρκωτικών ουσιών θεωρείται ο 49χρονος κατηγορούμενος ενώ ο 63χρονος εκτελούσε «χρέη» ταμία.



Σε έρευνες που πραγματοποιήθηκαν σε κατάστημα, που χρησιμοποιείτο ως χώρος απόκρυψης των προς διακίνηση ποσοτήτων κοκαΐνης, σε οχήματα και οικίες, βρέθηκαν συνολικά και κατασχέθηκαν:

-ποσότητα κοκαΐνης συνολικού βάρους -11- κιλών και -715- γραμμαρίων
-ποσότητα ηρωίνης συνολικού βάρους -11- γραμμαρίων
-το χρηματικό ποσό των -280.530- ευρώ
-5- Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητα
-1- Ι.Χ. δίκυκλο.
-7- συσκευές κινητής τηλεφωνίας
-4- ηλεκτρονικές ζυγαριές ακριβείας
μαχαίρι με μήκος λάμας -15- εκατοστά
-3- πολεμικά φυσίγγια
πλήθος νάιλον συσκευασιών και ιδιόχειρων σημειώσεων.

Όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση της αστυνομίας «από τη μεθοδολογία δράσης των προαναφερομένων μελών της εγκληματικής οργάνωσης, την ιεραρχική τους δομή, τη δημιουργία κατάλληλων υποδομών για τα διάφορα στάδια της προμήθειας, αποθήκευσης (κατάστημα) και διακίνησης των ναρκωτικών ουσιών (χρησιμοποιώντας ενοικιαζόμενα οχήματα), καθώς και από την κατασχεθείσα ποσότητα κοκαΐνης και χρηματικού ποσού, προκύπτει η εκ μέρους των μελών της, κατάρτιση επαγγελματικής υποδομής, που εξασφάλιζε την διαρκή δράση και την αποκόμιση μεγάλου ύψους παράνομων προσόδων».

https://www.cnn.gr/ellada/story/288109/koygias-kanena-apodeiktiko-stoixeio-eis-varos-toy-arxigoy-toy-kartel-kokainis?

You may also like

Είμαστε μια ομάδα που αποτελείται απο δημοσιογράφους, ερευνητές, εκφωνητές, οικονομολόγους και όχι μόνο. Αν έχετε τυχόν ερωτήσεις, είμαστε στη διάθεσή σας στο ακόλουθο e-mail.

Contact: [email protected]

@ 2022 – All Right Reserved. Designed and Developed by WebLegends.gr