Home ΠΟΛΙΤΙΚΗ Το σχέδιο Θεοδωρικάκου για τη «νέα Αστυνομία» – Από αύριο οι αλλαγές στην ηγεσία της Άμεσης Δράσης και της ομάδας ΔΙ.ΑΣ.

Το σχέδιο Θεοδωρικάκου για τη «νέα Αστυνομία» – Από αύριο οι αλλαγές στην ηγεσία της Άμεσης Δράσης και της ομάδας ΔΙ.ΑΣ.

by _
0 comment 152 views
Το σχέδιο Θεοδωρικάκου για τη «νέα Αστυνομία» – Από αύριο οι αλλαγές στην ηγεσία της Άμεσης Δράσης και της ομάδας ΔΙ.ΑΣ.
Το σχέδιο Θεοδωρικάκου για τη «νέα Αστυνομία» – Από αύριο οι αλλαγές στην ηγεσία της Άμεσης Δράσης και της ομάδας ΔΙ.ΑΣ.

Το σχέδιο Θεοδωρικάκου για τη «νέα Αστυνομία» – Από αύριο οι αλλαγές στην ηγεσία της Άμεσης Δράσης και της ομάδας ΔΙ.ΑΣ.

Κάμερες στους μάχιμους ένστολους της ΟΠΚΕ, ΔΙ.ΑΣ., ΜΑΤ -Ενίσχυση 1000 αστυνομικών στα ΑΤ του Λεκανοπεδίου Αττικής – Δεν θα διακόπτεται καμία καταδίωξη – Κακούργημα οι κατ’ επάγγελμα κλοπές – Η παραβατική συμπεριφορά των καταδιωκόμενων δεν θα τιμωρείται απλά για παράβαση του ΚΟΚ…


Μια νέα αναβαθμισμένη Αστυνομία στα σύγχρονα ευρωπαϊκά πρότυπα σχεδιάζει ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη Τάκης Θεοδωρικάκος με 5 συγκεκριμένα μέτρα και 2 θεσμικές παρεμβάσεις που πρόκειται να υλοποιηθούν μάλιστα μέσα σε συγκεκριμένα χρονικά περιθώρια.

No alternative text description for this image

Νέα ηγεσία στην Άμεση Δράση, την ομάδα ΔΙ.ΑΣ. και το κέντρο επιχειρήσεων πιθανότατα από αύριο το πρωί, εκπαίδευση 10 μηνών στους Αστυνομικούς της ΔΙ.ΑΣ, κάμερες στους μάχιμους ένστολους της ΟΠΚΕ, ΔΙ.ΑΣ., ΜΑΤ, ψηφιοποίηση του κέντρου επικοινωνίας, αλλά και ενίσχυση μέσα σε αυτή την εβδομάδα 1000 Αστυνομικών στα ΑΤ του Λεκανοπεδίου Αττικής και 100 πρόσθετες περιπολίες κάθε βράδυ, περιλαμβάνει το σχέδιο Θεοδωρικάκου για την νέα Αστυνομία. Όπως είπε ο Υπουργός δεν θα διακόπτεται καμία καταδίωξη, ενώ δεν θα υπάρχει καμία ανοχή σε κοινωνικές ομάδες με έντονη παραβατικότητα.

karta1000

Παράλληλα μετατρέπεται σε κακούργημα οι κατ’ επάγγελμα κλοπές και η παραβατική συμπεριφορά καταδιωκόμενων να μην τιμωρείται απλά για παράβαση διατάξεων του ΚΟΚ. Όπως τόνισε ο υπουργός «Με βάση τα δεδομένα που προέκυψαν και το πόρισμα που μου παρέδωσε ο Αρχηγός της ΕΛ.ΑΣ. Προχωράμε μπροστά, με ένα σχέδιο μεταρρυθμίσεων της Αστυνομίας με πέντε μέτρα και πρωτοβουλίες άμεσης εφαρμογής, καθώς και σε δύο δράσεις θεσμικού χαρακτήρα».



Τα 5 μέτρα

Τα μέτρα αφορούν τις μάχιμες υπηρεσίες πρώτης γραμμής της ΕΛ.ΑΣ, καθώς η αιματηρή καταδίωξη στο Πέραμα ανέδειξε όλα τα προβλήματα και τις αγκυλώσεις του συστήματος. Έτσι και σύμφωνα με τον Υπουργό τα μέτρα είναι:

1. Πλήρης αναμόρφωση του Κανονισμού Λειτουργίας της Άμεσης Δράσης με αξιοποίηση των βέλτιστων πρακτικών ευρωπαϊκών κρατών. Ακριβής περιγραφή των επιχειρησιακών σχεδίων και των καθηκόντων που αντιστοιχούν στους αστυνομικούς. Ξεκαθαρίζεται ότι δεν μπορεί να διακόπτεται καμία καταδίωξη και έρευνα ατόμων που ελέγχονται για παραβατική και παράνομη συμπεριφορά και δεν μπορεί να υπάρχει ανοχή σε περιοχές και ομάδες υψηλής παραβατικότητας. Την ευθύνη υλοποίησης, αξιοποιώντας την κατάλληλη ομάδα Αξιωματικών, αναλαμβάνει ο Υφυπουργός, Λευτέρης Οικονόμου, και η δράση αυτή πρέπει να ολοκληρωθεί ως το τέλος Νοεμβρίου.



karta1

2. Διασφάλιση της συνεχούς επανεκπαίδευσης του συνόλου των αστυνομικών με προτεραιότητα τους αστυνομικούς που υπηρετούν στην Ομάδα ΔΙ.ΑΣ., οι οποίοι διαχειρίζονται μεγάλο εύρος θεμάτων ασφάλειας και αστυνόμευσης στην υπηρεσία του πολίτη. Τόσο στο επιχειρησιακό πεδίο, όσο και στην επικοινωνία με τους πολίτες και τη γνώση των Νόμων. Δημιουργούνται ειδικά «σχολεία μετεκπαίδευσης» των ειδικών φρουρών. Η δράση αυτή ξεκινά 01/12/2021 και ολοκληρώνεται ως τις 30/09/2022 για την ομάδα ΔΙ.ΑΣ.

karta2

3. Ψηφιοποίηση του Κέντρου Επιχειρήσεων, με αξιοποίηση τεχνολογίας αιχμής, προκειμένου να διευκολύνεται η ολοκληρωμένη επιχειρησιακή εικόνα και ο καλύτερος δυνατός συντονισμός των δυνάμεων στο πεδίο της Αμέσου Δράσεως. Και, άμεση αντίστοιχη εκπαίδευση των αξιωματικών που υπηρετούν στο Κέντρο Επιχειρήσεων. Ολοκλήρωση ως το Σεπτέμβριο ’22.



karta3

4. Άμεσος εφοδιασμός με κάμερες του συνόλου των αστυνομικών της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ., της ΟΠΚΕ, των ΜΑΤ και των περιπολικών της Ελληνικής Αστυνομίας. Εξάντληση κάθε νομικής δυνατότητας ώστε η σχετική προμήθεια από την ΕΛ.ΑΣ. να πραγματοποιηθεί μέσα στο 2022.

karta4

5. Αλλαγές στη διάταξη δυνάμεων και στην ηγεσία της Άμεσης Δράσης με στόχο τον καλύτερο δυνατό συντονισμό και την παροχή των καλύτερων δυνατών υπηρεσιών προς την κοινωνία. Ενίσχυση του Κέντρου Επικοινωνίας με 20 νέους Αστυνομικούς, με στόχο να βελτιωθεί η ταχύτερη δυνατή ανταπόκριση της Άμεσης Δράσης στα περιστατικά που ενδιαφέρουν τους πολίτες.

karta5

Κακούργημα οι κλοπές

Σύμφωνα με τον κ. Θεοδωρικάκο «Πέραν των ανωτέρω πέντε πρωτοβουλιών σε θεσμικό επίπεδο προωθούμε τους επόμενους τρεις μήνες το Νομοσχέδιο για την Αναβάθμιση της Αστυνομικής Ακαδημίας και της παρεχόμενης εκπαίδευσης στο σύνολο των Αστυνομικών της χώρας. Και, δεύτερον, είμαι σε επαφή με τον συνάδελφο Υπουργό Δικαιοσύνης για την ανάληψη πρωτοβουλίας εκσυγχρονισμού του Ποινικού Κώδικα, ώστε οι κατ’ επάγγελμα κλοπές να μετατραπούν σε κακούργημα και η παραβατική συμπεριφορά καταδιωκόμενων να μην τιμωρείται απλά για παράβαση διατάξεων του ΚΟΚ, να προβλεφθούν αυστηρότερες ποινές και η έφεση να μην έχει ανασταλτικό χαρακτήρα» τόνισε.

astinomiki_akadimia

 

karta22

You may also like

Είμαστε μια ομάδα που αποτελείται απο δημοσιογράφους, ερευνητές, εκφωνητές, οικονομολόγους και όχι μόνο. Αν έχετε τυχόν ερωτήσεις, είμαστε στη διάθεσή σας στο ακόλουθο e-mail.

Contact: [email protected]

@ 2022 – All Right Reserved. Designed and Developed by WebLegends.gr