Home Greek News Παραιτήθηκε ο Ζόραν Ζάεφ από πρωθυπουργός της “Βόρειας Μακεδονίας” (ΣΚΟΠΙΩΝ)

Παραιτήθηκε ο Ζόραν Ζάεφ από πρωθυπουργός της “Βόρειας Μακεδονίας” (ΣΚΟΠΙΩΝ)

by _
0 comment 144 views
Παραιτήθηκε ο Ζόραν Ζάεφ από πρωθυπουργός της “Βόρειας Μακεδονίας” (ΣΚΟΠΙΩΝ)
Παραιτήθηκε ο Ζόραν Ζάεφ από πρωθυπουργός της “Βόρειας Μακεδονίας” (ΣΚΟΠΙΩΝ)

Πρώτο Θέμα: Παραιτήθηκε ο Ζόραν Ζάεφ από πρωθυπουργός της Βόρειας Μακεδονίας

01/11/2021, 00:07


Πριν από λίγο, ο Ζόραν Ζάεφ γνωστοποίησε ότι αναλαμβάνει την ευθύνη για την ήττα του κόμματός του και παραιτείται από πρωθυπουργός της χώρας και από αρχηγός του κόμματός του

Συντριπτική ήττα υπέστη το κυβερνών Σοσιαλδημοκρατικό Κόμμα (SDSM) του Ζόραν Ζάεφ στον δεύτερο γύρο των δημοτικών εκλογών που διεξήχθησαν σήμερα, καθώς έχασε με μεγάλη διαφορά τόσο στον δήμο των Σκοπίων, όσο και σε όλους τους άλλους μεγάλους δήμους της χώρας όπου στήθηκαν σήμερα κάλπες.

Πριν από λίγο, ο Ζόραν Ζάεφ γνωστοποίησε ότι αναλαμβάνει την ευθύνη για την ήττα του κόμματός του και παραιτείται από πρωθυπουργός της χώρας και από αρχηγός του κόμματός του (SDSM).

«Μαζί με τους πολίτες φέραμε την ελευθερία και τη δημοκρατία και όταν υπάρχει δημοκρατία υπάρχει ευθύνη. Παραιτούμαι από τον Πρωθυπουργό Βόρειας Μακεδονίας και από τον Πρόεδρος της Σοσιαλδημοκρατικής Ένωσης», αναφέρει στο tweet του ο Ζάεφ.

Ο Ζόραν Ζάεφ είναι πρωθυπουργός της χώρας από τον Μάιο του 2017.



 

Στην πρωτεύουσα της χώρας, η ανεξάρτητη υποψήφια για τον Δήμο των Σκοπίων που υποστηρίζεται από το αντιπολιτευόμενο κόμμα VMRO-DPMNE, Ντανιέλα Αρσόβσκα, έλαβε το 55,85% των ψήφων, ενώ ο νυν σοσιαλδημοκρατικός δήμαρχος Petre Sigelov έλαβε μόνο το 40,6%.

Η εκλογική ήττα θα μπορούσε επίσης να διαταράξει την κυβέρνηση του κυβερνώντος συνασπισμού. Το κόμμα του Ζάεφ έχει οριακή πλειοψηφία 62 από τις 120 έδρες με κατώτερους εταίρους του συνασπισμού από την αλβανική μειονότητα της χώρας.

https://www.protothema.gr/world/article/1176809/paraitithike-o-zoran-zaef-apo-prothupourgos-tis-voreias-makedonias/

You may also like

Είμαστε μια ομάδα που αποτελείται απο δημοσιογράφους, ερευνητές, εκφωνητές, οικονομολόγους και όχι μόνο. Αν έχετε τυχόν ερωτήσεις, είμαστε στη διάθεσή σας στο ακόλουθο e-mail.

Contact: [email protected]

@ 2022 – All Right Reserved. Designed and Developed by WebLegends.gr