Home ΚΟΣΜΟΣ Ισραηλινή startup παρουσίασε ιπτάμενο αυτοκίνητο με λειτουργικότητα συμβατικού

Ισραηλινή startup παρουσίασε ιπτάμενο αυτοκίνητο με λειτουργικότητα συμβατικού

by _
0 comment 147 views
Ισραηλινή startup παρουσίασε ιπτάμενο αυτοκίνητο με λειτουργικότητα συμβατικού
Ισραηλινή startup παρουσίασε ιπτάμενο αυτοκίνητο με λειτουργικότητα συμβατικού

Ισραηλινή startup παρουσίασε ιπτάμενο αυτοκίνητο με λειτουργικότητα συμβατικού

Και δεν απαιτεί άδεια πιλότου!


Η ισραηλινή startup AIR παρουσίασε παρουσίασε, μετά από τέσσερα χρόνια έρευνας που διεξήχθη με απόλυτα μυστικότητα, το πρώτο ηλεκτρικό ιπτάμενο όχημα με την λειτουργικότητα ενός συμβατικού και δυνατότητα κάθετης απογείωσης και προσγείωσης (eVTOL). Είναι επίσης εξοπλισμένο με ένα φτερό που του επιτρέπει μεγαλύτερη ταχύτητα και εμβέλεια πτήσης από παρόμοια οχήματα που βρίσκονται σε εξέλιξη και μοιάζουν με επανδρωμένα ανεμόπτερα.

Η AIR συνεργάζεται με την Ομοσπονδιακή Αρχή Αεροπορίας των ΗΠΑ (FAA) εδώ και δύο χρόνια και αναμένει να λάβει πιστοποίηση μέχρι το τέλος του 2023 για το AIR ONE, ένα διθέσιο, 970 κιλών, το οποίο θα έχει εμβέλεια πτήσης 177 χιλιόμετρα και μέγιστη ταχύτητα τα 250 χλμ/ώρα, δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος Ράνι Πλάουτ. Το μοντέλο θα είναι εξοπλισμένο με μπαταρία λιθίου χωρητικότητας 60 kWh, λίγο περισσότερο από ένα βασικό μοντέλο 3 Tesla

Μέχρι σήμερα, η εταιρεία, η οποία απασχολεί 20 άτομα, έχει συγκεντρώσει 10 εκατομμύρια δολάρια, κυρίως από δύο επιχειρηματίες που δραστηριοποιούνται στον χώρο του αυτοκινήτου. Αν και η διαδικασία αδειοδότησης με την αρχή πολιτικής αεροπορίας των ΗΠΑ, την FAA, που ξεκίνησε πριν δύο χρόνια βρίσκεται σε εξέλιξη, η εταιρεία εκτιμά ότι θα μπορούσε να ξεκινήσει την παραγωγή έως το 2024 ενώ έχει ήδη αρχίσει να λαμβάνει τις πρώτες της παραγγελίες, με προκαταβολή 1.000 δολαρίων για κάθε μία. 



Όπως είπε ο Ράνι Πλάουτ η τιμή του θα είναι ίδια περίπου με αυτή ενός ακριβού αυτοκινήτου, κάτι λιγότερο από 200.000 δολάρια (170.000 ευρώ).

Ο Ράνι Πλάουτ διευκρίνισε ότι το AIR απευθύνεται στον απλό καταναλωτή αφού δεν απαιτεί άδεια πιλότου και «θα μπορούν να το χρησιμοποιούν όπως ένα συμβατικό αυτοκίνητο».

«Είμαστε ένα προσωπικό αεροσκάφος που συνδυάζει τα οφέλη ενός ανεμόπτερου με κάθετη απογείωση και προσγείωση χρησιμοποιώντας οκτώ κινητήρες και ένα φτερό που παράγει άντωση για ταχύτητα και εμβέλεια πτήσης.

The AIR ONE electric plane Photo: AIR



Όσο για το αν είναι ασφαλές ο Ράνι Πλάουτ είπε, «Υπάρχουν τέσσερις μπαταρίες. Μπορείτε να χάσετε μία μπαταρία, μπορείτε να χάσετε έναν από τους οκτώ κινητήρες που υπάρχουν, ακόμη και να χάσετε ένα φτερό και να προσγειωθείτε με ασφάλεια. Και υπάρχει επίσης ένα αλεξίπτωτο έκτακτης ανάγκης που μπορεί να ανοίξει όταν χρειαστεί».

Το AIR αναμένεται να κυκλοφορήσει στις Ηνωμένες Πολιτείες το 2024, με τις παραγγελίες να αγγίζουν τις 15.000 ετησίως.

CTECH

You may also like

Είμαστε μια ομάδα που αποτελείται απο δημοσιογράφους, ερευνητές, εκφωνητές, οικονομολόγους και όχι μόνο. Αν έχετε τυχόν ερωτήσεις, είμαστε στη διάθεσή σας στο ακόλουθο e-mail.

Contact: [email protected]

@ 2022 – All Right Reserved. Designed and Developed by WebLegends.gr