Home ΔΙΕΘΝΗ ΘΡΙΛΕΡ ΚΑΤΑΣΚΟΠΕΙΑΣ ΣΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ! Η ΜΙΤ ΣΥΝΕΛΑΒΕ 15 ΑΤΟΜΑ ΠΟΥ ΦΕΡΟΝΤΑΙ ΝΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΟΥΣΑΝ ΓΙΑ ΤΗ ΜΟΣΑΝΤ

ΘΡΙΛΕΡ ΚΑΤΑΣΚΟΠΕΙΑΣ ΣΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ! Η ΜΙΤ ΣΥΝΕΛΑΒΕ 15 ΑΤΟΜΑ ΠΟΥ ΦΕΡΟΝΤΑΙ ΝΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΟΥΣΑΝ ΓΙΑ ΤΗ ΜΟΣΑΝΤ

by _
0 comment 123 views

ΘΡΙΛΕΡ ΚΑΤΑΣΚΟΠΕΙΑΣ ΣΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ! Η ΜΙΤ ΣΥΝΕΛΑΒΕ 15 ΑΤΟΜΑ ΠΟΥ ΦΕΡΟΝΤΑΙ ΝΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΟΥΣΑΝ ΓΙΑ ΤΗ ΜΟΣΑΝΤ


Ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν ετοιμάζεται για τη συνάντηση με τον Τζο Μπάιντεν, αλλά φαίνεται πως άνοιξε πολλά μέτωπα, απειλώντας να απελάσει τους πρεσβευτές ισχυρών δυτικών κρατών, συμπεριλαμβανομένων των ΗΠΑ, ενώ η τουρκική μυστική υπηρεσία ΜΙΤ πρωταγωνιστούσε σε ένα κατασκοπικό θρίλερ που ενέπλεκε και το Ισραήλ.

Το "μακρύ χέρι" της ΜΙΤ στην Ευρώπη - slpress.gr

Όπως ανέφερε η φιλοκυβερνητική εφημερίδα Sabah, η τουρκική αντιτρομοκρατική υπηρεσία συνέλαβε 15 άτομα με την κατηγορία ότι εκτελούσαν κατασκοπεία επί τουρκικού εδάφους για λογαριασμό της ισραηλινής μυστικής υπηρεσίας Μοσάντ. Σύμφωνα με το σχετικό ρεπορτάζ, οι φερόμενοι ως πράκτορες του Ισραήλ συγκέντρωναν πληροφορίες για φοιτητές οι οποίοι θα μπορούσαν να εργαστούν για την ισραηλινή πολεμική βιομηχανία, ενώ ταυτόχρονα κατασκόπευαν Παλαιστινίους που ζουν στην Τουρκία. Το θρυλούμενο ισραηλινό κατασκοπευτικό δίκτυο αποτελούνταν από πέντε πυρήνες των τριών ατόμων και εξαρθρώθηκε από την τουρκική υπηρεσία πληροφοριών ΜΙΤ ύστερα από έρευνες ενός έτους, σύμφωνα πάντα με τις ίδιες πηγές.

Λίγο νωρίτερα, ο Ταγίπ Ερντογάν απειλούσε με απέλαση τους πρεσβευτές δέκα δυτικών χωρών που υπέγραψαν έκκληση για την άμεση απελευθέρωση του αντιπολιτευόμενου Τούρκου επιχειρηματία Οσμάν Καβαλά, διακινδυνεύοντας μια ανεπανόρθωτη ρήξη με τις ΗΠΑ και τους Ευρωπαίους.

«Είπα στον υπουργό μας των Εξωτερικών ότι δεν μπορούμε να φιλοξενούμε αυτούς τους ανθρώπους στη χώρα μας», δήλωσε ο Τούρκος πρόεδρος σε δημοσιογράφους που τον συνόδευαν στην πτήση της επιστροφής του από τη Νιγηρία, όπου πραγματοποίησε επίσημη επίσκεψη, σύμφωνα με ρεπορτάζ τουρκικών μέσων ενημέρωσης. «Είναι δουλειά σας να κάνετε μάθημα στην Τουρκία; Ποιοι νομίζετε ότι είστε; Το δικαστικό μας σύστημα είναι ένα από τα ωραιότερα παραδείγματα ανεξαρτησίας», είπε ο Ταγίπ Ερντογάν, σύμφωνα με την ειδησεογραφική ιστοσελίδα Haberturk.



Ο Τούρκος πρόεδρος απειλεί να απελάσει δέκα πρεσβευτές δυτικών χωρών με αφορμή την υπόθεση Οσμάν Καβαλά.

Ο Καβαλά είναι φυλακισμένος εδώ και τέσσερα χρόνια με την κατηγορία ότι υποκίνησε τις δια-δηλώσεις του 2013, που ξεκίνησαν από το πάρκο Γκεζί της Κωνσταντινούπολης, με στόχο την ανατροπή της κυβέρνησης. Στην πορεία, προστέθηκαν οι κατηγορίες της κατασκοπείας και της συμμετοχής στο αποτυχημένο πραξικόπημα του 2016, με αποτέλεσμα o 64χρονος επιχειρηματίας να απειλείται με ισόβια κάθειρξη. Τη Δευτέρα, πρεσβευτές δέκα δυτικών χωρών, συμπεριλαμβανομένων των ΗΠΑ, της Γερμανίας και της Γαλλίας, ζήτησαν με κοινή τους επιστολή την απελευθέρωσή του.

You may also like

Είμαστε μια ομάδα που αποτελείται απο δημοσιογράφους, ερευνητές, εκφωνητές, οικονομολόγους και όχι μόνο. Αν έχετε τυχόν ερωτήσεις, είμαστε στη διάθεσή σας στο ακόλουθο e-mail.

Contact: [email protected]

@ 2022 – All Right Reserved. Designed and Developed by WebLegends.gr