Home Greek News Μας έχουν για πειραματόζωα: νέες ανεμογεννήτριες με ύψος 200 και 223 μέτρα…!!!

Μας έχουν για πειραματόζωα: νέες ανεμογεννήτριες με ύψος 200 και 223 μέτρα…!!!

by _
0 comment 113 views

ΚΥΡΙΑΚΉ, 17 ΟΚΤΩΒΡΊΟΥ 2021

Μας έχουν για πειραματόζωα: νέες ανεμογεννήτριες με ύψος 200 και 223 μέτρα


Το ξέρουν και οι πέτρες ακόμη, εδώ και πολλά χρόνια, ότι η περιοχή της Στερεάς και ειδικότερα της Βοιωτίας λειτουργούν σαν πεδίο δοκιμής όλων των ενεργειακών πειραματισμών (για σχεδιασμό, είναι παρακινδυνευμένο να μιλήσουμε). Έχουμε και λέμε, λοιπόν:

* Εδώ δοκιμάζεται και υλοποιείται η μετάβαση στις μονάδες φυσικού αερίου (6 μονάδες στη Βοιωτία, για την ώρα)

* Στα βουνά της Βοιωτίας, από τις παρυφές της Πάρνηθας και των Γερανείων, τον Κιθαιρώνα, τον Ελικώνα, μέχρι τις παρυφές του Παρνασσού υλοποιείται η μεγαλύτερη, ποσοστιαία συγκέντρωση ανεμογεννητριών σε όλη την Ελλάδα.

* Ο κάμπος της Θήβας και της Κωπαΐδας γεμίζει με φωτοβολταϊκά, ακόμη και σε γη υψηλής παραγωγικότητας.

* Στις παράκτιες περιοχές του Κορινθιακού, αλλά και σε μεγάλα υψόμετρα στον Ελικώνα αρχίζουν να επελαύνουν φωτοβολταϊκά σε δασικές εκτάσεις εκατοντάδων στρεμμάτων. Μια τέτοια εγκατάσταση έχει αδειοδοτηθεί στη Πέρα Λάκκα της Αγίας Άννας, σε απόσταση λίγων εκατοντάδων μέτρων από τα τελευταία σπίτια του χωριού.

* στην ψηλότερη κορυφή του Ελικώνα, την Παλιοβούνα, επιχειρείται η εγκατάσταση 6 ανεμογεννητριών ύψους 150 μέτρων και ισχύος 3,9 MW η καθεμία (με ύψος πυλώνα 84 μέτρα και διάμετρο φτερωτής 131 μέτρα).



Σαν να μην έφταναν αυτά, τις τελευταίες μέρες μαθαίνουμε ακόμη δύο σοκαριστικές αδειοδοτήσεις, σε πλήρη εγγύτητα με το χωριό της Αγίας Άννας, για:

* μονάδα αποθήκευσης ενέργειας, με τεράστιες συστοιχίες μπαταριών, με ισχύ 200 MW (!!!), σε δασική έκταση, στη θέση «Χούνη», ένα κανονικό εργοστάσιο δηλαδή.

* στην είσοδο του χωριού, στη θέση Φράσερι, δίπλα στο εκκλησάκι της Αγίας Άννας και πάνω από το φωτοβολταϊκό, που αναφέρθηκε παραπάνω, δύο ανεμογεννήτριες, με τα εξής χαρακτηριστικά. Η πρώτη έχει ισχύ 6 MW, ύψος πυλώνα 148 μέτρα και φτερωτή με ακτίνα 75 μέτρα, δηλαδή συνολικό ύψος 223 μέτρα. Η δεύτερη έχει ισχύ 4 MW, ύψος πυλώνα 130 μέτρα και φτερωτή με ακτίνα 69 μέτρα, δηλαδή συνολικό ύψος 199 μέτρα. Ας σημειωθεί ότι οι εγκατεστημένες ανεμογεννήτριες στο Περδικοβούνι, που ανήκουν στην κατηγορία των μεγάλων, έχει ισχύ 3 MW, ύψος πυλώνα 80 μέτρα και ακτίνα φτερωτής 45 μέτρα, συνολικά 125 μέτρα.



Οι πολίτες που συγκεντρώθηκαν την Κυριακή 17/10, στην Αλίαρτο, μετά από κάλεσμα του Δικτύου Βοιωτών, κάνουν ότι περνάει από το χέρι τους για την ενημέρωση των τοπικών κοινωνιών και για την οργάνωση της αντίστασής τους. Το ερώτημα προς το μεγάλο μέρος των πολιτικών και αυτοδιοικητικών χώρων και των παραγόντων της περιοχής είναι: τι άλλο περιμένετε να συμβεί, προκειμένου να αντιδράσετε και να υποστηρίξετε τις αγωνιζόμενες συλλογικότητες, τους φορείς και τους πολίτες της Βοιωτίας;

Υπενθυμίζουμε τη σύσκεψη των Ελικωνίων και των λοιπών Βοιωτών της Αθήνας, που θα γίνει την Τετάρτη 20 Οκτωβρίου, στις 19:00 μ.μ., στην αίθουσα της Πρωτοβουλίας Κατοίκων Σεπολίων και Κολωνού, Αμφιάραου 153, στα Σεπόλια, πλησίον του σταθμού του Μετρό Σεπολίων (γραμμή 2). 

Αναρτήθηκε από Επιτροπή πολιτών Αγίας Άνναςστις 11:19 π.μ.

https://agia-anna.blogspot.com/2021/10/200-223.html?spref=fb&fbclid=IwAR2gpjczUKvmylDAPFs3681GDOa-xE0SP5PT1d4FD1XjbL8J8xzFU3rVh_E

You may also like

Είμαστε μια ομάδα που αποτελείται απο δημοσιογράφους, ερευνητές, εκφωνητές, οικονομολόγους και όχι μόνο. Αν έχετε τυχόν ερωτήσεις, είμαστε στη διάθεσή σας στο ακόλουθο e-mail.

Contact: [email protected]

@ 2022 – All Right Reserved. Designed and Developed by WebLegends.gr