Home ΗΠΑ ΗΠΑ: Έκαναν «κἀτα λάθος» σε παιδιά το εμβόλιο της Pfizer αντί για της γρίπης – Αντιμετωπίζουν τώρα καρδιολογικά προβλήματα!

ΗΠΑ: Έκαναν «κἀτα λάθος» σε παιδιά το εμβόλιο της Pfizer αντί για της γρίπης – Αντιμετωπίζουν τώρα καρδιολογικά προβλήματα!

by _
0 comment 169 views
ΗΠΑ: Έκαναν σε παιδιά το εμβόλιο της Pfizer αντί για της γρίπης – Αντιμετωπίζουν τώρα καρδιολογικά προβλήματα!
ΗΠΑ: Έκαναν σε παιδιά το εμβόλιο της Pfizer αντί για της γρίπης – Αντιμετωπίζουν τώρα καρδιολογικά προβλήματα!

ProNews.gr: ΗΠΑ: Έκαναν σε παιδιά το εμβόλιο της Pfizer αντί για της γρίπης – Αντιμετωπίζουν τώρα καρδιολογικά προβλήματα!

«Τα εμβολιάσαμε κατά λάθος», λένε – Η Pfizer στις 7 Οκτωβρίου ζήτησε άδεια για εμβολιασμούς παιδιών από 5 έως 11 ετών


Σε κατάσταση σοκ είναι οι γονείς δύο παιδιών 4 και 5 ετών στα οποία αντί για εμβόλιο της γρίπης τους έκαναν το εμβόλιο για τον κορωνοϊό της Pfizer.

Το συμβάν έγινε στην πόλη Evansville της πολιτείας της Ιντιάνα στις 4 Οκτωβρίου. Όπως καταγγέλει ο δικηγόρος της οικογένειας η οικογένεια πήγε τα δύο παιδιά για εμβολιασμό στο τοπικό κέντρο εμβολιασμού, με σκοπό να τα εμβολίάσει για τη γρίπη οι υπεύθυνοι όμως έκαναν λάθος και αντί για το εμβόλιο της γρίπγς του έκαναν αυτό της Pfizer για τον κορωνοϊό.

Όταν το κέντρο ανακάλυψε το λάθος, ειδοποίησε τους γονείς αλλά ήταν αργά. Οι γονείς πήγαν στη συνέχεια επειγόντως τα δύο παιδιά σε καρδιολόγο ο οποίος εντόπισε προβλήματα στη λειτουργία της καρδιάς.

Το ένα παιδί από τα δύο, όπως αναφέρεται είχε πυρετό και έντονο βήχα.

Να σημειωθεί πως η Pfizer έχει ζητήσει άδεια από τον FDA για τον εμβολιασμό των παιδιών από την ηλικία των 5 έως 11 ετών. Κανονικά η δόση θα είναι το 1/3 της δόσης για ενήλικες, αλλά από ότι φαίνεται οι υπεύθυνοι του κέντρου έκαναν την πλήρη δόση για ενήλικες στα δύο παιδιά!



Να σημειωθεί πως στις 7 Οκτωβρίου η κοινοπραξία της Pfizer / BioNTech ανακοίνωσε ότι υπέβαλε επισήμως προς τις αρμόδιες αμερικανικές αρχές αίτημα έγκρισης για κατεπείγουσα μάλιστα  χρήση του εμβολίου της στις ηλικίες από 5 έως 11 ετών.

Ο  FDA έχει ορίσει την 26η Οκτωβρίου ως ημερομηνία που θα διεξαχθεί η ανοιχτή διαδικασία ακρόασης από ανεξάρτητους συμβούλους, οι οποίοι θα συζητήσουν την αίτηση της Pfizer, καθιστώντας λίγο αργότερα δυνατή την έναρξη της χορήγησης εμβολίων σε παιδιά.

You may also like

Είμαστε μια ομάδα που αποτελείται απο δημοσιογράφους, ερευνητές, εκφωνητές, οικονομολόγους και όχι μόνο. Αν έχετε τυχόν ερωτήσεις, είμαστε στη διάθεσή σας στο ακόλουθο e-mail.

Contact: [email protected]

@ 2022 – All Right Reserved. Designed and Developed by WebLegends.gr