Home Greek News Δικαίωση…ΜΠΟΓΔΑΝΟΥ – Ιδού η φύτρα του ΚΚΕ που διεσπάρη ΠΑΝΤΟΥ & κατέλαβε την ΠΛΟΥΤΟΚΡΑΤΙΑ & την ΕΞΟΥΣΙΑ στα κυβερνώντα κόμματα (ΣΥΡΙΖΑ & ΝΔ)…!!!

Δικαίωση…ΜΠΟΓΔΑΝΟΥ – Ιδού η φύτρα του ΚΚΕ που διεσπάρη ΠΑΝΤΟΥ & κατέλαβε την ΠΛΟΥΤΟΚΡΑΤΙΑ & την ΕΞΟΥΣΙΑ στα κυβερνώντα κόμματα (ΣΥΡΙΖΑ & ΝΔ)…!!!

by _
0 comment 408 views

Δικαίωση…ΜΠΟΓΔΑΝΟΥ – Ιδού η φύτρα του ΚΚΕ που διεσπάρη ΠΑΝΤΟΥ & κατέλαβε την ΠΛΟΥΤΟΚΡΑΤΙΑ & την ΕΞΟΥΣΙΑ στα κυβερνώντα κόμματα (ΣΥΡΙΖΑ & ΝΔ)…!!!

ΟΙ… ΕΠΙΚΥΡΙΑΡΧΟΙ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΟΛΟΙ ΚΡΥΦΟ-ΚΟΥΚΟΥΕΔΕΣ και ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΕΣ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΑ!!!

ΕΙΜΑΣΤΕ ΔΥΟ, ΕΙΜΑΣΤΕ ΤΡΕΙΣ…

Ποιοι είναι αυτοί που καθορίζουν τις εξελίξεις στην Ελλάδα!!!…

Ποιοι φταίνε που φτάσαμε εδώ…!!!…


Το ότι υπάρχει Θεός ούτε χρειάζεται ούτε γνωρίζει κανείς,
Τοιαύτη ιδέα κάμνει άλματα εις τον εγκέφαλον εκ των μαύρων ομιχλών της Κολάσεως.
Ώσπου μαγεμένη να γίνει η καρδία, μέχρι να τρεκλίσουν αι αισθήσεις:
Διατί με τον ίδιο τον Σατανά συμφωνίαν έχω συνάψει.

– Εβραίος ιδρυτής του Κομμουνισμού Κάρλ Μάρξ στο ποίημά του «Der Spielmann» («The Fiddler», «ο Βιολιστής»)



-Του ερευνητή – δημοσιογράφου Ιωάννη Κουντούρη | Λος Άντζελες/Καλιφόρνια | 05 Οκτ. 2021 | 21:50 | Βρείτε με και στα Social Media!: FacebookTwitterInstagramLinkedIn 


Πολύ επίκαιρο θέμα πάντα οι ιδεολογικές “μεταλλάξεις”, οι ιδεολογίες που γίνονται κάστες και «προβιές». Κι όμως, και μιάς και μιλάμε για μεταλλάξεις, αυτές οι μεταλλάξεις είναι όντως…ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΕΣ ενός ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΘΑΝΑΤΗΦΟΡΟΥ ΙΟΥ ΠΟΥ ΛΈΓΕΤΑΙ…ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΜΟΣ, Η ΜΑΣΤΙΞ ΟΛΟΥ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ, εν αντιθέσει βέβαια με τις δήθεν…«μεταλλάξεις» του ψευδοκορωνοϊου, του οποίου η ύπαρξις έχει ΑΚΟΜΗ να αποδειχθεί (περισσότερο ξύπνημα εδώ) και που χρησιμοποιείται ως πρόσχημα για την ελληνική Κυβέρνηση Μητσοτάκη προκειμένου να εξοντώσει τους Έλληνες με τα θανατηφόρα…ΜΠΟΛΙΑ, για τα οποία ΚΩΦΕΥΟΥΝ από ΚΟΙΝΟΥ Κυβέρνηση και Τύπος!

Και μιάς και μιλάμε για Κομμουνισμό και θανατηφόρα τρυπήματα, το ξέρατε ότι το ένα πάει γάντι με το…άλλο;;; Ααα δεν το ακούσατε;!…ή μάλλον δεν το…ΠΡΟΣΕΞΑΤΕ…ότι…οι παλιάνθρωποι που τρέχουν την όλη ψευτοπανδημία τυχάνει όλοι…ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΕΣ, όπως ο…ΤΖΟ ΜΠΑΙΝΤΕΝ και η Καμάλα Χάρις, όπως…ΚΛΑΟΥΣ ΣΒΑΜΠ επικεφαλής του Παγκοσμίου Οικονομικού Φόρουμ (Π.Ο.Φ.) και ΜΕΝΤΟΡΑΣ του ίδιου του…ΚΥΡΙΑΚΟΥ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ! ΓΙΑ ΦΑΝΤΑΣΤΕΙΤΕ!!!

Για την Ελλάδα, ο «ιός» ο…ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΣ είναι όντως ο…ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΜΟΣ (όπως και σε όλο τον κόσμο), κι οι μεταλλάξεις του σχεδόν ολόκληρο το πολιτικό φάσμα της χώρας. Και το «μπόλι» αυτού το…ΚΚΕ, που έχει επηρεάσει και «μπολιάσει» τους ΠΑΝΤΕΣ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ (δείτε τι είδους αντιδράσεις εισέπραξε στην Βουλή ο Μπογδάνος) διότι μόλις μπηχθεί κάποιος με αυτό, ΔΥΣΚΟΛΑ βγάζεται μετά το περιεχόμενό του με «αποτοξίνωση», κτλ., όπως γίνεται, π.χ., με το περιεχόμενο των εμβολίων mRNA που χορηγάνε στον κόσμο σαν…«καραμέλες» για τη «δωτηρία» τους. Έτσι είναι ο Κομμουνισμός, όλα «μέλι-γάλα», μέχρι που αντιληφθεί κάποιος πως μέσα στο μέλι υπάρχει αναμεμειγμένο και λίγο…ΔΗΛΗΤΗΡΙΟ.

Όσοι έχουν μελετήσει εις βάθος τα σχετικά περι της «πανδημίας», θα γνωρίζουν επίσης πως επέκτασις αυτής είναι το σκοτεινό σχέδιο του Κ. Σβάμπ και του Π.Ο.Φ. που λέγεται…Η ΜΕΓΑΛΗ ΕΠΑΝΕΚΚΙΝΗΣΙΣ , THE GREAT RESET. ΜΗΠΩΣ ΤΟ ΕΧΕΤΕ ΞΑΝΑΚΟΥΣΕΙ;;;  Μην ξενάμε πως σε περίοπτη θέση στο γραφείο του, έχει το βιβλίου του Σβάμπ με τίτλο «COVID-19: Η Μεγάλη Επανεκκίνησιςοποίος» ο ίδιος ο…ΚΟΥΛΗΣ. Μιλάμε δηλαδή, δια το…ΑΠΟΛΥΤΟΝ ΒΑΣΙΛΕΙΟΝ…ΤΡΟΜΟΥ ΤΟΥ…ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΜΟΥ που θέλουν να μας επιφέρουν οι κρυφοί εξουσιασταί του κόσμου τούτου και είναι με το…ΜΕΡΟΥΣ ΤΟΥΣ Ο…ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ!!!

ΑΡΑ, μην σας φαίνεται περίεργη η διαγραφή του…ΜΠΟΓΔΑΝΟΥ, διότι, πολύ απλά, «χτύπησε» ο ίδιος την «φωλιά» των «εχιδνών» των εν Ελλάδι ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΩΝ, και…ΜΠΑΜ!…βγήκαν έξω τα φίδια τόσο του ΚΚΕ όσο και της…ΝΕΑΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ!!!

Τώρα, το επόμενο κομμάτι του παρόντος άρθρου θα σας αποδείξει περιτράνως πως Συριζαίοι, Πασόκοι, Νεοδημοκράτες, κτλ., είναι ΟΛΟΙ από τα ΙΔΙΑ ΠΟΛΙΤΙΚΑ ΣΚ@Τ@ που κυβερνάνε την Ελλάδα εδώ και «αιώνες» με κάτι…ΚΟΙΝΟ μεταξύ τους: ΤΟ…ΚΚΕ ΚΑΙ ΤΟΝ…ΚΟΥΜΜΟΥΝΙΣΜΟ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΑ.

ΑΠΟΛΑΥΣΤΕ ΤΟ!!!….

*******

Πολλοί αριστεροί ιδεολόγοι των περασμένων δεκαετιών, από εκείνους τους φοιτητές που θα άλλαζαν τον κόσμο (ιδίως αυτούς της λεγόμενης «Γενιάς του Πολυτεχνείου»), που σήκωσαν κόκκινες σημαίες, που κατέβηκαν σε πορείες και συμμετείχαν σε καταλήψεις, που έμειναν νύχτες στα κρατητήρια της Ασφάλειας και του ΕΑΤ-ΕΣΑ και ξυλοκοπήθηκαν και βασανίστηκαν από αστυνομικούς και στρατονόμους επί Δικτατορίας, σήμερα είναι τα αφεντικά, κρατάνε στα χέρια τους τις τύχες των Ελλήνων πολιτών και έχουν τεράστιο μερίδιο ευθύνης και για την πληροφόρηση ή την παραπληροφόρηση της κοινής γνώμης από τα ΜΜΕ αλλά και το χώρο των θεαμάτων. Είναι οι λεγόμενοι διαμορφωτές της κοινής γνώμης… Οι περισσότεροι από τους ανθρώπους που αναφέρονται παρακάτω (δημοσιογράφοι και καλλιτέχνες) είναι πρώην αριστεροί. Λίγοι μόνο έχουν παραμείνει συνεπείς στην ιδεολογία τους.

Καθίστε, πάρτε βαθιά ανάσα και διαβάστε και θα διαπιστώσετε ότι ξέρετε πολλούς από αυτούς!

Μέλη του ΚΚΕ Εσωτερικού (η φύτρα του ΣΥΡΙΖΑ)

και του «Ρήγα Φεραίου» (Νεολαία του ΚΚΕ Εσωτερικού)

Κώστας Σπυρόπουλος: Διευθυντής ειδήσεων του ΑΝΤ1 επί σειρά ετών αλλά έχει διατελέσει διευθυντής και της ΕΡΤ,  και του ΣΚΑΪ αλλά και σε άλλους σταθμούς.

Νίκος Φίλης: Διετέλεσε γραμματέας της ΕΚΟΝ Ρήγας Φεραίος. Μετά τη διάσπαση του κόμματος συμμετείχε στο ΚΚΕ Εσωτερικού – Ανανεωτική Αριστερά και το 1989 προσχώρησε στον Συνασπισμό. Στις εκλογές του Ιανουαρίου του 2015 κατάφερε να εκλεγεί βουλευτής με τον ΣΥΡΙΖΑ. Εξελέγη εκ νέου κατά τις εκλογές του Σεπτεμβρίου του 2015, οι οποίες διεξήχθησαν με λίστες και τοποθετήθηκε στη θέση του υπουργού Παιδείας και διατήρησε αυτό το αξίωμα μέχρι τις 5 Νοεμβρίου του 2016.  Ασχολήθηκε με τη δημοσιογραφία συνεργαζόμενος με πληθώρα ραδιοφωνικών σταθμών (Flash, Βήμα FM, ΕΡΑ 4, Πόλις), εφημερίδων (Επικαιρότητα και Εποχή) και περιοδικών (Αντί και Ο Πολίτης). Παράλληλα ήταν συνεργάτης της εγκυκλοπαίδειας του Ελληνικού Τύπου. Από το 2008 μέχρι το 2015 κατείχε τη θέση του διευθυντή της εφημερίδας Αυγή. Διετέλεσε επίσης μέλος του διοικητικού συμβουλίου της Ενώσεως Συντακτών Ημερησίων Εφημερίδων Αθηνών καθώς και του διοικητικού συμβουλίου του μορφωτικού ιδρύματος του σωματείου.

Νίκος Μεγγρέλης: Δημοσιογράφος και της Κρατικής Τηλεόρασης και πολιτικός φίλος του Δημάρχου Αθηνών κ. Καμίνη.

Θανάσης Γεωργακόπουλος: Στέλεχος της ΑΕΚΑ, της πολιτικής κίνησης που αποχώρησε από το Συνασπισμό και συνεργάζεται με το ΠΑΣΟΚ.

Χρήστος Μαχαίρας: Υπήρξε μέλος της Συντακτικής Επιτροπής των περιοδικών «Κριτική» και «Σχολιαστής». Εργάσθηκε ως πολιτικός συντάκτης σε εφημερίδες και ως παρουσιαστής εκπομπών στην ΕΡΤ και το ALTER, σχεδίασε και διηύθυνε το περιοδικό “Symbol”, ενώ υπήρξε διευθυντής ειδήσεων των ραδιοσταθμών «Flash 961» και « NET 105, 8». Διετέλεσε Διευθυντής Σύνταξης του «Ελεύθερου Τύπου», αρχισυντάκτης της εφημερίδας «ΕΘΝΟΣ», ενώ από τον Ιούνιο του 2017 έως τον Φεβρουάριο του 2018 ανέλαβε τη διεύθυνση της κυριακάτικης εφημερίδας «Νέα Σελίδα». Διετέλεσε για ένα διάστημα και Εκπρόσωπος Τύπου της ΔΗΜΑΡ.

Θανάσης Τσεκούρας: Στέλεχος των ειδήσεων της Κρατικής Τηλεόρασης, βρέθηκε και στη θέση του διευθυντή των εφημερίδων «Έθνος» και «Εξουσία». Σήμερα αρθρογραφεί στο «Πρώτο Θέμα».

Γνωστότερος, πάντως, απ’ όλους επρόκειτο να γίνει ο Γραμματέας της «Β’ Πανελλαδικής» του Κολλεγίου Αθηνών,  ο γνωστός στον δημοσιογραφικό κόσμο Αλέξης Παπαχελάς: που έφτασε να γίνει διευθυντής της παραδοσιακά συντηρητικής  εφημερίδας «Καθημερινή». Ίσως ο πιο επιτυχημένος σήμερα δημοσιογράφος στην Ελλάδα… Άρχισε τη δημοσιογραφική του καριέρα στη Νέα Υόρκη ως ανταποκριτής για την εφημερίδα Η Αυγή το 1983, και συνέχισε ως ανταποκριτής για την Καθημερινή, την Ελληνική Υπηρεσία του BBC στην Ουάσινγκτον και τον ελληνικό τηλεοπτικό σταθμό Mega Channel. Επέστρεψε στην Ελλάδα το 1998, ξεκίνησε να γράφει στην εφημερίδα Το Βήμα και συνέχισε τη συνεργασία του με το Mega Channel, συμπαρουσιάζοντας για δύο χρόνια την εκπομπή Μαύρο Κουτί και στη συνέχεια παρουσιάζοντας για επτά χρόνια, από τον Οκτώβριο του 2000, την εκπομπή Οι Φάκελοι. Στο Mega Channel διετέλεσε επίσης διευθυντής ειδήσεων [3] και πολιτικός σχολιαστής στο δελτίο ειδήσεων του σταθμού. Τον Σεπτέμβριο του 2006 ξεκίνησε να αρθρογραφεί στην Καθημερινή και τον Απρίλιο του 2007 ανέλαβε τα καθήκοντα του διευθυντή της εφημερίδας. Είναι ο δημιουργός και βασικός παρουσιαστής της ενημερωτικής εκπομπής «Οι Νέοι Φάκελοι» στον ελληνικό τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΪ, που αποτελούσε συνέχεια της βραβευμένης εκπομπής Οι Φάκελοι του Mega Channel. Από τον Ιανουάριο του 2016 είναι ο δημιουργός και βασικός παρουσιαστής της τηλεοπτικής ενημερωτικής εκπομπής του ΣΚΑΪ Ιστορίες μαζί με συνεργάτες τον Παύλο Τσίμα, την Σία Κοσιώνη και τον Τάσο Τέλλογλου. Είναι επίσης πολιτικός σχολιαστής στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων της τηλεόρασης του ΣΚΑΪ. Έχει αρθρογραφήσει μεταξύ άλλων και στις εφημερίδες New York Times και Guardian. Το περιοδικό Politico τον συμπεριέλαβε σε ειδικό αφιέρωμα που έκανε ως ένα από τους 27 Ευρωπαίους με την μεγαλύτερη επιρροή στην Ε.Ε.

Γιάννης Μαυρής και Χριστόφορος Βερναρδάκης: ίδρυσαν την V-PRC και ο Στράτος Φανάρας τη Metron Analysis… Ο Βερναδάκης σήμερα υπουργός των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ…

Κώστας Τάταρης: Μέλος του «Ρήγα Φεραίου» στη δεκαετία του ’80. Έγινε μέχρι και αντιπρόεδρος του (ακροδεξιού) «Ελληνικού Μετώπου» στη Λάρισα.
Ορισμένα μέλη του Ιού της «Ελευθεροτυπίας» (Δημήτρης Τρίμης
Άντα Ψαρρά, Δημήτρης Ψαρράς).

Διονύσης Σαββόπουλος: Ο γνωστός μεγάλος μουσικοσυνθέτης έχει περάσει από όλου σχεδόν τους πολιτικούς χώρους εξουσίας.

Κώστας Αγαπίου (του Αντωνίου): Άνθρωπος που δραστηριοποιήθηκε έντονα στον αγώνα κατά της χούντας και αργότερα το όνομά του ενεπλάκη στην υπόθεση της τρομοκρατίας. Ήταν μέλος της Νεολαίας Λαμπράκη και συμμετείχε στην πρώτη διαδήλωση κατά της χούντας (Αύγουστος 1967). Λόγω της αντιδικτατορικής του δράσης, αναγκάστηκε να φύγει από την Ελλάδα το 1968. Αναδείχθηκε σε ηγετικό στέλεχος της οργάνωσης «Άρης» του «Ρήγα Φεραίου». Στη Μεταπολίτευση εντάχθηκε στον ΕΛΑ (Επαναστατικός Λαϊκός Αγώνας). Σύμφωνα με την Αντιτρομοκρατική, ο Κ. Αγαπίου απέκτησε εκτεταμένες διασυνδέσεις στο εξωτερικό, τις οποίες αξιοποίησε στη Μεταπολίτευση φέρνοντας σε επαφή τον ΕΛΑ με την οργάνωση του περιβόητου τρομοκράτη Κάρλος. Είχε τα ψευδώνυμα Φιλίπ και Τζιάνι. Συνεργάστηκε το 1983 με τον Κάρλος, στην επίθεση κατά του Σαουδάραβα Πρέσβη. Σε αυτή την επίθεση χρησιμοποιήθηκε για πρώτη φορά βόμβα με τηλεχειρισμό στην Ελλάδα. Το Σεπτέμβριο του 2004 καταδικάστηκε ο Αγαπίου ως μέλος του ΕΛΑ (στην πρώτη δίκη του ΕΛΑ). Τον Ιούλιο του 2005 τελείωσε η δίκη (σε δεύτερο βαθμό) του ΕΛΑ. Το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων αθώωσε όλους τους κατηγορούμενους ως μέλη του ΕΛΑ, μεταξύ αυτών και τον Αγαπίου. Τον Ιανουάριο του 2008, το Πενταμελές Εφετείο Αναστολών Αθήνας έκανε ομόφωνα δεκτή την αίτηση αναστολής εκτέλεσης της ποινής του κι έτσι ο Αγαπίου αφέθηκε ελεύθερος μετά από 5 χρόνια κράτησής του στις φυλακές Κορυδαλλού.

Κώστας Ζουράρις: Γνωστός ψευτοκουλτουριάρης και ΠΑΟΚτζής. Αρχικά ήταν μέλος της Κ.Ε. του ΚΚΕ Εσωτερικού και μετά μέλος του ΚΚΕ εσωτερικού-Α.Α. Το 1999 ήταν υποψήφιος ευρωβουλευτής με το ΚΚΕ και το 2000 υποψήφιος βουλευτής με το ίδιο κόμμα. Το 2000 ήρθε σε ρήξη με το ΚΚΕ. Εξελέγη το 2015 βουλευτής με το ακροδεξιό Κόμμα ΑΝΕΛ του Πάνου Καμμένου. Σήμερα στηρίζει ΣΥΡΙΖΑ…

Παντελής Καψής: Γνωστός μεγαλοδημοσιογράφος, Διευθυντής επί μακρόν  στα ΤΑ ΝΕΑ των Λαμπράκη – Ψυχάρη, έφτασε να γίνει Κυβερνητικός Εκπρόσωπος της κυβέρνησης του ΠΑ.ΣΟ.Κ.

Δημήτρης Αβραμόπουλος: Ο «Ρηγάς» που έφτασε να γίνει μεγαλουπουργός της κυβέρνησης της ΝΔ και που σήμερα είναι Επίτροπος για την Μεταναστευτική πολιτική της Ε.Ε.

Πέτρος Κουναλάκης: Μέλος της ΕΔΑ και του ΚΚΕ απο το 1959, στην διάρκεια της δικτατορίας εργάσθηκε στη Γερμανία και αργότερα εγκαταστάθηκε στο Παρίσι ως υπεύθυνος του Πατριωτικού Μετώπου Δυτικής Ευρώπης. Στη διάσπαση του 1968 εντάχθηκε στο ΚΚΕ Εσωτερικού και στην συνέχεια ήταν στέλεχος της ΕΑΡ και του Συνασπισμού, από τον οποίο παραιτήθηκε το  2003, διαφωνώντας με τις θέσεις του έναντι του ΠΑΣΟΚ και της συνεργασίας των κεντροαριστερών δυνάμεων, που ο ίδιος υποστήριζε. Έγινε βουλευτής του Συνασπισμού, απ’ τον οποίο αποχώρησε το 2003 για να ενταχθεί στο ΠΑΣΟΚ.

Γιάννης Λάτσιος: Διευθυντής προγράμματος στο κανάλι του «ΑΝΤ1» επί πολλά χρόνια και πρ. σύζυγος της γνωστής τηλεπαρουσιάστριας Ελένης Μενεγάκη. Σήμερα στον “Alpha”.

Αξίζει να αναφερθεί και… η εντονότατη παρουσία στα Media πλήθους ευρωκομμουνιστριών , αφού, ως γνωστόν, ο “Ρήγας” λειτούργησε επί έτη ως στέγη και του ωραίου φύλου… Η Χριστίνα Πουλίδου του «Επενδυτή», η Χρύσα Ταβουλάρη του «Ελεύθερου Τύπου», η Αννυ Ποδηματά του «Βήματος» (Ευροβουλευτίνα του ΠΑΣΟΚ), αλλά και η Ινώ Αφεντούλη, που μετακόμισε στις Βρυξέλλες, είναι μερικές μόνο από τις κυρίες του ΚΚΕ Εσωτερικού που δραστηριοποιήθηκαν στο χώρο του Τύπου.

ΜΕΛΗ ΤΟΥ ΚΚΕ Ή ΤΗΣ ΚΝΕ

Γιάννης Βλαστάρης : Στέλεχος επί χρόνια της ΚΝΕ, πέρασε από διάφορα δημοσιογραφικά πόστα, για να βρεθεί, στα τέλη του ’80, διευθυντής του περιοδικού «ΕΝΑ», συμφερόντων Κοσκωτά και να βρεθεί τελικά στη θέση του διευθυντή σύνταξης της «Κυριακάτικης Ελευθεροτυπίας».

Ηλίας Θεοφύλακτος: Είχε αναλάβει τη διεύθυνση του περιοδικού «Flash», του ομίλου Κόκκαλη, και στη συνέχεια να «μεταγραφεί» στο χώρο των επιχειρήσεων.

Περικλής Κατσιούλας: Γραμματέας Σπουδάζουσας της ΚΝΕ στις αρχές του ’80, «γίνεται» διπλωματικός συντάκτης του «Flash», αλλά γρήγορα τον κερδίζει ο επιχειρηματικός χώρος, όπου πρωταγωνιστεί είτε από τη θέση του διευθυντή της εταιρείας κινητής τηλεφωνίας του ομίλου Κόκκαλη, Bulfon, στη Βουλγαρία, είτε από τη θέση του ιδιοκτήτη εταιρείας consulting…

To διπλωματικό ρεπορτάζ κέρδισε αρχικά και τον υπεύθυνο του Γραφείου Τύπου της ΚΝΕ, Nίκο Μαράκη, ο οποίος, έπειτα από σειρά επιτυχιών στο «ΒΗΜΑ», πέρασε επίσης στις επιχειρήσεις. «Έφυγε» πριν λίγα χρόνια.

Τάσος Τέλλογλου: Από τους πιο επιτυχημένους και σοβαρούς ερευνητικούς δημοσιογράφους στην Ελλάδα, ίσως ο καλύτερος στο είδος του. Γεννήθηκε το 1961 στους Αμπελόκηπους της Αθήνας. Σπούδασε Νομική στο Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών. Ξεκίνησε τη δημοσιογραφική του σταδιοδρομία το 1986 για την εφημερίδα «Η Πρώτη», όπου εργάστηκε έως το 1989.  Ήταν ανταποκριτής στη Γερμανία για την εφημερίδα «Η Καθημερινή» από το 1990 έως το 1997, και για το Mega από το 1993 έως το 2000. Από το 1998, και για δύο χρόνια, ο Τάσος Τέλλογλου παρουσίαζε την εκπομπή «Μαύρο Κουτί», μαζί με τον Αλέξη Παπαχελά και τον Παύλο Τσίμα στο Mega. Το 2001, ξεκίνησε να αρθρογραφεί για την εφημερίδα «Το Βήμα». Επίσης, το 2001, συνεργάστηκε με τον Παύλο Τσίμα και τον Γιώργο Κουβαρά στην εκπομπή «Κόκκινο Πανί» που προβαλλόταν στον ANT1. Από τον Ιούνιο του 2002 έως τον Ιούλιο του 2004, εργάστηκε στη Νέα Ελληνική Τηλεόραση (ΝΕΤ) παρουσιάζοντας τις μηνιαίες εκπομπές ντοκιμαντέρ «Μόνιτορ» και «Στριπτίζ». Τον Οκτώβριο το 2004, πραγματοποίησε τη πρώτη του έρευνα για την εκπομπή «Οι Φάκελοι» στο Mega. Ήταν αρχισυντάκτης της εκπομπής έως το 2007. Από το 2007 έως το 2013, συμπαρουσίαζε την εκπομπή «Οι Νέοι Φάκελοι», ως συνέχεια αυτής των «Φακέλων», μαζί με τον Αλέξη Παπαχελά και τη Σοφία Παπαϊωάννου στον ΣΚΑΪ. Από το 2013, εργάζεται στο Star στην Καθημερινή και στον ΣΚΑΙ. Την τηλεοπτική περίοδο 2007-2008 του απονεμήθηκε το βραβείο Καλύτερου Δημοσιογραφικού Ρεπορτάζ της Χρονιάς, στα Τηλεοπτικά Βραβεία «Πρόσωπα», για την έρευνα του στην ελληνική όψη, για το σκάνδαλο Siemens.

Σωκράτης Τσιχλιάς: Διευθυντής του «ΜΕΤΡΟ» και στέλεχος παλιότερα του «ΕΝΑ».

Γιώργος Δελαστίκ: Παλαιότερα στην ΚΝΕ, μετά στην ΝΑΡ. Διετέλεσε διευθυντής του αριστερού περιοδικού «Πριν» μέχρι το τέλος του 2016.

Πέτρος Παπακωνσταντίνου: Ανέλαβε την ευθύνη των διεθνών της «Καθημερινής».

Άρης Τόλιος: Έέφτασε να είναι διευθυντής ειδήσεων του ραδιοσταθμού FLASH.

Γιάννης Προβής: Εκ των υπευθύνων του Γραφείου Τύπου του Αθήνα 2004.

Ντίνος Ρουτζούνης: Επικεφαλής της εταιρείας δημοσκοπήσεων ΚΑΠΑ Research.

Νίκος Μελέτης: Ένας από τους πιο κατηρτισμένους και καλούς γνώστες των δεδομένων της ελληνικής εξωτερικής πολιτικής, διπλωματικός συντάκτης της Κρατικής Τηλεόρασης.

Αντώνης Μαλάμης: Απηνής διώκτης των πάσης φύσεως διαφωνούντων, ο οποίος χρημάτισε και επικεφαλής των αλήστου μνήμης ΚΝΑΤ που ξυλοκοπούσαν αλύπητα όσους ήταν ιδεολογικοί αντίπαλοι της ΚΝΕ. Υπήρξε ο πιο διάσημος τραμπούκος της ΚΝΕ και δεν δίσταζε ακόμα και να σβήσει αναμμένα τσιγάρα στα πρόσωπα των πολιτικών του αντιπάλων. Το βράδυ της 16ης Δεκεμβρίου 1979 ήταν επικεφαλής των ροπαλοφόρων της ΚΝΕ (ΚΝΑΤ) που εισέβαλαν στο Χημείο για να διαλύσουν την κατάληψη που γινόταν ενάντια στο Νόμο 815. Εκείνο το βράδυ, οι ΚΝΙΤΕΣ ήταν εφοδιασμένοι με κράνη, ξύλα, πέτρες και λοστούς και ξυλοκόπησαν τους καταληψίες που στην πλειοψηφία τους ήταν αντιεξουσιαστές. Μετά από σκληρή μάχη και περίπου 15 τραυματίες, οι ΚΝΙΤΕΣ έθεσαν το κτίριο υπό τον έλεγχό τους., «Πρώτη». Μετά το ’89 ο Μαλάμης απεσύρθη, διετέλεσε οικονομικός διευθυντής της εφημερίδας «Η Πρώτη» του γνωστού συριζαίου σήμερα Καλογρίτσα (τότε συμφερόντων ΚΚΕ) και έκτοτε είναι οικονομικός διευθυντής σε μεγάλες επιχειρήσεις. Manager, που λέμε… Ο «διάβολος» της ΚΝΕ αργότερα ίδρυσε τη διαφημιστική εταιρεία “DIABOLO”…

Δημήτρης Τσιόδρας: Εργάζεται ως δημοσιογράφος από το 1989. Γεννήθηκε στο Μάναρη Αρκαδίας το 1959, σπούδασε Πολιτικές Επιστήμες στο Πανεπιστήμιο της Αθήνας και έκανε μεταπτυχιακά (ΜΑ) στις Διεθνείς Σχέσεις στο Fletcher School of Law and Diplomacy, Tufts University, στις ΗΠΑ.!!! Παρακολούθησε μεταπτυχιακό με θέμα “Sociology of Mass Media and Popular Culture” στο Πανεπιστήμιο Κολούμπια.!!! Ασχολείται με ζητήματα πολιτικής, διεθνών σχέσεων και ευρωπαϊκών εξελίξεων. Ήταν υπεύθυνος πολιτικού στην εφημερίδα «Κυριακάτικη Ελευθεροτυπία» και έχει αρθρογραφήσει στην εφημερίδα «Καθημερινή» και στο περιοδικό «Διπλωματία». Έχει εργαστεί ως πολιτικός συντάκτης στο ΜΕGA και τον ραδιοσταθμό Flash και ως πολιτικός αναλυτής στον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΪ. Έχει διατελέσει διευθυντής του γραφείου Τύπου του πρωθυπουργού Λ. Παπαδήμου, κυβερνητικός εκπρόσωπος στην υπηρεσιακή κυβέρνηση του Π. Πικραμμένου και εκπρόσωπος Τύπου του Ποταμιού και του ΚΙΝΑΛ. Πρόσφατα παραιτήθηκε από το ΚΙΝΑΛ..

Δήμος Βερύκιος: Μεγαλοδημοσιογράφος της ιδιωτικής τηλεόρασης που ξεκίνησε την καριέρα του από το Ριζοσπάστη. Γνωστός στρατιωτικός συντάκτης. Σήμερα αντιπρόεδρος στον Alpha και κεντρικός σχολιαστής ειδήσεων που υποστηρίζει την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ.

Παύλος Τσίμας: Υπήρξε καθοδηγητικό στέλεχος της ΚΝΕ από τα τέλη της δεκαετίας του 1970. Διετέλεσε πολιτικός συντάκτης του «Ριζοσπάστη», διευθυντής της εφημερίδας «Πρώτη», του περιοδικού «Ταχυδρόμος» και του ραδιοφωνικού σταθμού 902 Αριστερά στα FM. Στην τηλεόραση εμφανίστηκε το 1993 με την εκπομπή Μετρό, που προβαλλόταν στον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΪ. Για πολλά χρόνια εργάστηκε στο Mega παρουσιάζοντας τις εκπομπές Το μήλον της έριδος και Video. Αμέσως μετά εργάστηκε στην ΝΕΤ και επέστρεψε μερικά χρόνια αργότερα στο Mega με την εκπομπή Έρευνα. Έχει συνεργαστεί και με τον ραδιοφωνικό σταθμό Στο Κόκκινο 105,5 όπου παρουσίαζε την εκπομπή Ημερολόγιο Σαββάτου. Σήμερα σχολιαστής στον ΣΚΑΙ.

Θανάσης Καρτερός: Και μόνο το γεγονός ότι σήμερα είναι διευθυντής του Γραφείου Τύπου του Εθνοπροδότη Τσίπρα τα λέει όλα… Αντί άλλων σας παραθέτουμε τους παρακάτω συνδέσμους για να διαβάσετε περί τίνος πρόκειται και να βγάλετε τα δικά σας συμπεράσματα… https://www.parapolitika.gr/article/to-skotino-parelthon-tou-thanasi-karterou &  https://roides.wordpress.com/2018/02/24/24feb18/

Γιώργος Κύρτσος: Από την ΚΝΕ έφτασε να είναι σήμερα ηγετικό στέλεχος της Δεξιάς… Διετέλεσε συντάκτης και διευθυντής της εφημερίδας Ελεύθερος Τύπος. Επιπλέον, ήταν συνιδρυτής της εφημερίδας City Press μαζί με το Νίκο Μπενόπουλο, μια δωρεάν εφημερίδα που έκανε την πρώτη της εμφάνιση στους σταθμούς μετρό της Αθήνας στις 4 Ιουνίου 2003. Στις ευρωπαϊκές εκλογές του 2014 εξελέγη στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο στην Ομάδα του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος με το Κόμμα της ΝΔ. Είναι μέλος της αντιπροσωπείας για τις σχέσεις με την Κοινοβουλευτική Συνέλευση του ΝΑΤΟ και την Επιτροπή Οικονομικών και Νομισματικών Θεμάτων.

Θοδωρής Ρουσόπουλος: Ξεκίνησε την καριέρα του στην εφημερίδα «Ελευθεροτυπία» (1981-1995) ενώ επίσης αρθρογραφούσε για πολλά χρόνια στο μηνιαίο περιοδικό «Elle». Από το 1989 έως το 1999, παρουσίαζε στον τηλεοπτικό σταθμό Mega Channel την επιτυχημένη ενημερωτική εκπομπή “7+7”. Έχει συνεργαστεί επίσης με τον ραδιοσταθμό Αθήνα 9.84 (1987-1989) και τον τηλεοπτικό σταθμό Star Channel, στην εκπομπή “Επι-θέσεις” (1999). Έχει τιμηθεί με Βραβείο από το Ίδρυμα Μπότση καθώς και από την Τουρκική Ένωση Δημοσιογράφων Ραδιοτηλεόρασης με το βραβείο καλύτερης ευρωπαϊκής τηλεοπτικής εκπομπής. Διετέλεσε κυβερνητικός Εκπρόσωπος της κυβέρνησης της Ν.Δ. επί Κώστα Καραμανλή.

Τάκης Θεοδωρικάκος: Πολιτικός Αναλυτής και Δημοσκόπος. Έχει την γνωστή εταιρεία GPO. Διετέλεσε Γραμματέας της ΚΝΕ τη φορτισμένη περίοδο 1990-1991. Σήμερα είναι από τους πιο έμπιστους και στενούς συνεργάτες του κ. Κ. Μητσοτάκη. Αρκετά χρόνια ήταν δίπλα στον Κώστα Λαλιώτη και διετέλεσε συνεργάτης επικοινωνίας του όταν αυτός ήταν υπουργός ΠΕΧΩΔΕ και διευθυντής του Γραφείου Τύπου του ΠαΣοΚ όσο καιρό ήταν ο πολυμήχανος Αρκάς Γραμματέας του Κόμματος.

Κώστας Γκόντζος: Από την ΚΝΕ στον… Παναθηναικό… Γνωστός αθλητικός δημοσιογράφος με ειδικότητα στα θέματα του Παναθηναϊκού. Διατέλεσε επί σειρά ετών υπεύθυνος του ρεπορτάζ του Παναθηναϊκού στην Αθλητική Ηχώ, και, στην συνέχεια, διευθυντής των καθημερινών αθλητικών εφημερίδων DERBYsports και DERBYnews, καθ’ όλη την διάρκεια της κυκλοφορίας τους, από το 2001 έως το 2013.

Όλγα Τρέμη: (ΚΝΕ) Μετά τη Δικτατορία παράλληλα με τις σπουδές της, ξεκίνησε να εργάζεται στην εφημερίδα Ριζοσπάστης. Συνέχισε στις εφημερίδες Ελευθεροτυπία, Το Βήμα, Ελεύθερος Τύπος και Έθνος. Το 1989 παρουσίασε τις πρώτες πολιτικές εκπομπές στην κρατική τηλεόραση, όπως και η Έλλη Στάη. Μεταξύ αυτών και η εκπομπή “Πρόσωπο με Πρόσωπο” στην ΕΤ1 (1989-1990). Την δεκαετία του 1990 εργάστηκε στους ραδιοφωνικούς σταθμούς Flash 96, ANT1 97,2 FM (μετέπειτα Easy 97,2) και Αθήνα 9,84 παρουσιάζοντας σε όλες το μεσημβρινό μαγκαζίνο. Έχει, επίσης, παρουσιάσει ενημερωτικές εκπομπές στους τηλεοπτικούς σταθμούς ΑΝΤ1, Star Channel και Mega, όπως την εκπομπή “Τελευταία Λέξη” στον ΑΝΤ1 (1999-2000) “Βέτο” (1994-1995) στο Mega και “Σημείο Αναφοράς¨στο Star Channel (2001-2002). Το 2005 ανέλαβε να παρουσιάζει τις καθημερινές το κεντρικό δελτίο ειδήσεων στο Mega Channel.

Σεμίνα Διγενή: Γνωστή τηλεπαρουσιάστρια προερχόμενη από την ΚΝΕ. Η Σεμίνα Διγενή σπούδασε Πολιτικές Επιστήμες στη Σιένα και Ηλεκτρονική Δημοσιογραφία στην Ρώμη. Υπήρξε μέλος της Ένωσης Ξένων Ανταποκριτών Ιταλίας, STAMPA ESTERA. Εργάστηκε στις εφημερίδες «Ελευθεροτυπία», «Αυγή», «Εξόρμηση», «Απογευματινή», «Εθνος της Κυριακής», «Αδέσμευτος Τύπος», στην ιταλική «ΑVANTI», στα ραδιόφωνα του «ΣΚΑΙ», του «Αντέννα», του «Δεύτερου Προγράμματος» της ΕΡΤ και σε πολλά περιοδικά. Υπήρξε αρχισυντάκτρια, project manager, εμπνεύστρια πολλών τηλεοπτικών projects που σημείωσαν μεγάλη επιτυχία και παρουσιάστρια δεκάδων εκπομπών στη δημόσια και ιδιωτική τηλεόραση από το 1982 μέχρι το 2009.

Νίκος Ευαγγελάτος: (ΚΝΕ), σήμερα γνωστός, μεγαλοδημοσιογράφος. Έχει συνεργαστεί με τους ραδιοφωνικούς σταθμούς Αθήνα 9.84, ΣΚΑΪ 100.3, Flash 96 και τις εφημερίδες “Πρώτη”, “24 ώρες”, “Καλημέρα” και “Επενδυτής”. Έχει επίσης συνεργαστεί με τους τηλεοπτικούς σταθμούς Tempo TV και Alter Channel ως κεντρικός παρουσιαστής ειδήσεων και διευθυντής ειδήσεων και ενημέρωσης. Το 2005 ξεκίνησε την εκπομπή “Αποδείξεις” στον τηλεοπτικό σταθμό Alpha TV. Από τον Σεπτέμβριο του 2006 μέχρι τον Δεκέμβριο του 2009 ήταν διευθυντής ειδήσεων και κεντρικός παρουσιαστής του δελτίου ειδήσεων του τηλεοπτικού σταθμού ΑΝΤ1, οπότε και διέκοψε τη συνεργασία του κοινή συναινέσει με το σταθμό. Έκανε την παρουσίαση και επιμέλεια της εκπομπής “Αποδείξεις”. Έχει συνεργαστεί επίσης με τις εφημερίδες “Το Βήμα” και “Ελεύθερος Τύπος” και με τους τηλεοπτικούς σταθμούς ΣΚΑΙ, Ε και Alpha.

Κώστας Βαξεβάνης: Ξεκίνησε τη δημοσιογραφική του καριέρα στον Ριζοσπάστη, το 1988, και αργότερα συνεργάστηκε και με άλλες εφημερίδες, όπως η Ελευθεροτυπία, η Καθημερινή, το Ποντίκι και το Βήμα. Το 1991, ξεκίνησε να κάνει ρεπορτάζ για τα τηλεοπτικά κανάλια ΝΕΤ (Κρατικό) και MEGA (Ιδιωτικό), ΕΡΤ (Κρατικό) και τον Alpha. (Ιδιωτικό). Από το Νοέμβριο του 2016 εκδίδει την Κυριακάτικη εφημερίδα DOCUMENTO που είναι η πιο φιλοσυριζαίικη εφημερίδα σήμερα! Από πολλούς, όπως τον Αρχηγό της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης κ. Κυριάκο Μητσοτάκη θεωρείται ο βραχίονας λάσπης του Μεγάρου Μαξίμου κατά των πολιτικών αντιπάλων του κ. Αλέξη Τσίπρα

Απόστολος Γκλέτσος: Γνωστός δημοφιλής ηθοποιός, γυναικοκατακτητής και ΚΝΙΤΗΣ. Μέχρι πρόσφατα Δήμαρχος Στυλίδας. Παραιτήθηκε λόγω της Εθνοπροδοτικής Συμφωνίας των Πρεσπών. Υποψήφιος Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας. Ήταν υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος στον Πειραιά με το συνδυασμό του ΚΚΕ. Είχε πει ότι την ψυχοθεραπεία που του προσφέρει το ΚΚΕ δεν μπορεί να του την προσφέρει κανένας!!! Στις 8 Δεκεμβρίου 2014 ίδρυσε το Κόμμα Τελεία, το οποίο συμμετείχε στις Βουλευτικές εκλογές του Ιανουαρίου του 2015 κι έλαβε ποσοστό 1,8%.

Παναγιώτης Φασούλας: Υπήρξε ένας από τους σημαντικότερους καλαθοσφαιριστές της Ελλάδας και ένας από τους κορυφαίους σέντερ της Ευρώπης. Έπαιξε στον ΠΑΟΚ, στον Ολυμπιακό Πειραιώς και sto North Carolina State University. Υπήρξε μέλος της μεγάλης Εθνικής Ομάδας μπάσκετ ανδρών της Ελλάδας για 17 χρόνια και ήταν από τους βασικούς πρωταγωνιστές της κατάκτησης του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος στις 14 Ιουνίου του 1987 μαζί με τον Νίκο Γκάλη, τον Παναγιώτη Γιαννάκη, τον Φάνη Χριστοδούλου, τον Νίκο Φιλίππου και τ’ άλλα «παιδιά». Στις 27 Αυγούστου 2016 μπήκε στο Hall of Fame της FIBA. Με αυτόν τον τρόπο έγινε ο δεύτερος Έλληνας που γνώρισε αυτή την τιμή, ύστερα από τον Νίκο Γκάλη, ο οποίος μπήκε το 2007. Την περίοδο 19781982 ήταν μέλος της ΚΝΕ (Κομμουνιστική Νεολαία Ελλάδας), ενώ ασχολήθηκε ενεργά και με τον αθλητικό συνδικαλισμό. Υπήρξε συνιδρυτής του ΠΣΑΚ (Πανελλήνιος Σύνδεσμος Αθλητών Καλαθοσφαίρισης) του οποίου διετέλεσε πρόεδρος για μία δεκαετία. Το 1990 εκλέχθηκε πρώτος δημοτικός σύμβουλος Θεσσαλονίκης με το συνδυασμό του Δημήτρη Φατούρου. Στις βουλευτικές εκλογές του 2000 εκλέχθηκε βουλευτής με το ΠΑΣΟΚ στην Α΄ Περιφέρεια Πειραιά. Το 2004 ήρθε και πάλι πρώτος σε σταυρούς στην ίδια περιφέρεια, χωρίς, όμως, να καταφέρει να εκλεγεί λόγω του εκλογικού νόμου. Στις δημοτικές και νομαρχιακές εκλογές της 15 Οκτωβρίου του 2006 εκλέχτηκε Δήμαρχος Πειραιά.

Σπύρος Παπαδόπουλος: (ΚΝΕ), Δημοφιλής ηθοποιός και τηλεπαρουσιαστής στην Κρατική αλλά και στην ιδιωτική τηλεόραση. Σήμερα στον ΣΚΑΙ.
Στέλιος Λογοθέτης: Μέλος της Συντονιστικής Επιτροπής του Πολυτεχνείου το 1973, της Αντι-ΕΦΕΕ και της Κεντρικής Επιτροπής του ΚΚΕ. Δήμαρχος Νίκαιας και Πειραιά.

Λίλα Καφαντάρη: Ηθοποιός, Στις βουλευτικές εκλογές εκλέχθηκε βουλευτής του ΚΚΕ στην Α’ Αθήνας και στις Περιφερειακές εκλογές με την Λαϊκή Συσπείρωση στις Κυκλάδες, αλλά παραιτήθηκε λόγω των αυξημένων καθηκόντων της στον Σύλλογο Ελλήνων Ηθοποιών του οποίου είναι πρόεδρος.

Μάνος Λοΐζος: Γνωστός μουσικοσυνθέτης με μεγάλες επιτυχίες, μέλος του ΚΚΕ. Το 1978 θα γίνει πρόεδρος της Ένωσης Μουσικοσυνθετών και Στιχουργών Ελλάδος της οποίας υπήρξε ιδρυτικό μέλος. Απεβίωσε το 1982.

Ανδρέας Λοβέρδος: Συνταγματολόγος. Στα νιάτα του (το 1973) ήταν μέλος της Πανσπουδαστικής (φοιτητική παράταξη του ΚΚΕ). Μετά έγινε βουλευτής του ΠΑΣΟΚ, Υφυπουργός στην Κυβέρνηση Σημίτη και Υπουργός στις Κυβερνήσεις ΓΑΠ και Σαμαρά. Σήμερα Βουλευτής του ΚΙΝΑΛ.

Θεόδωρος Πάγκαλος: Υπουργός σε κυβερνήσεις του ΠΑΣΟΚ. Δεν εντάχθηκε ούτε στο ΚΚΕ ούτε στην ΚΝΕ. Απλά ήταν μέλος της ΕΠΟΝ στη δεκαετία του 1950.

Νίκος Κοτζιάς: Από την ΚΝΕ και το ΚΚΕ στην ΝΑΡ και στο ΠΑΣΟΚ, στενός συνεργάτης του Γιώργου Παπανδρέου και πρόεδρος του ΙΣΤΑΜΕ «Ανδρέας Παπανδρέου… Σήμερα βουλευτής Επικρατείας του ΣΥΡΙΖΑ. Ήταν ο υπουργός Εξωτερικών της Ελλάδος που προσυπέγραψε την Εθνοπροδοτική Συμφωνία των Πρεσπών.

Μαρία Δαμανάκη: Μέλος της Κ.Ε. και του Π.Γ. του ΚΚΕ, στη συνέχεια Πρόεδρος του Συνασπισμού (1991-1993). Μετά βουλευτίνα του ΠΑΣΟΚ και Επίτροπος της Ε.Ε. για θέματα Ναυτιλίας & Αλιείας. Ναι καλά διαβάσατε η πρωθιερέα εκφωνήτρια του ραδιοφωνικού σταθμού του Πολυτεχνείου και της ΚΝΕ Επίτροπος της καπιταλιστικής Ε.Ε. Πιο συγκεκριμένα η Μαρία Δαμανάκη ανέπτυξε δραστηριότητα εντός της Αριστεράς, στις αρχές της δεκαετίας του 1970. Μέλος της ΚΝΕ, έλαβε μέρος στον αντιδικτατορικό αγώνα και ήταν η φωνή πίσω από το ραδιοφωνικό σταθμό του Πολυτεχνείου που επαναλάμβανε το “Εδώ Πολυτεχνείο”. Συνελήφθη και υποβλήθηκε σε βασανιστήρια από τη χούντα. Μετά την πτώση της χούντας εξελέγη βουλευτής, αρχικά του ΚΚΕ (1977, 1981, 1985) και εν συνεχεία με τον Συνασπισμό (Ιούνιος και Νοέμβριος 1989, 90, 93, 96, 2000). Το 1991 έγινε πρόεδρος του ΣΥΝ και ήταν η πρώτη γυναίκα αρχηγός κόμματος στην Ελλάδα. Στις βουλευτικές εκλογές που διεξήχθησαν στις 10 Οκτωβρίου 1993 ο ΣΥΝ απέτυχε να περάσει το όριο του 3% και δεν κατάφερε να μπει στη Βουλή, με αποτέλεσμα την παραίτηση της Δαμανάκη από την ηγεσία. Νέος πρόεδρος εξελέγη ο Νίκος Κωνσταντόπουλος. Το 1994 η Μαρία Δαμανάκη ήταν υποψήφια για τις δημοτικές εκλογές με τον Συνασπισμό και το 1998 με το ΠΑΣΟΚ και τον ΣΥΝ. Ηττήθηκε από τον Δημήτρη Αβραμόπουλο, ο οποίος είχε υποστηριχθεί από την Νέα Δημοκρατία. Η ίδια διαφωνούσε με τις θέσεις του κόμματός της, ειδικά στο θέμα της συνεργασίας με το ΠΑΣΟΚ. Στις 10 Οκτωβρίου 2003 παραιτήθηκε από τον ΣΥΝ και από την βουλευτική της έδρα. Μετά την εκλογή του Γιώργου Παπανδρέου στην ηγεσία του ΠΑΣΟΚ, η Μαρία Δαμανάκη αποφάσισε να ενταχθεί στο Κόμμα αυτό και εξελέγη βουλευτής το 2004, 2007 και το 2009. Παραιτήθηκε από βουλευτής στις 9 Φεβρουαρίου 2010. Έγινε Επίτροπος της Ε.Ε. Σήμερα είναι η Global Managing Director for Oceans at The Nature Conservancy στις ΗΠΑ…!!! Ναι, ναι καλά το διαβάσατε…!!! Από το Πολυτεχνείο στις Βρυξέλλες και στις ΗΠΑ…!!!

Διαβάστε ακόμη! >>  Ο ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΜΌΣ: Η ΜΆΣΤΙΞ ΟΛΟΥ ΤΟΥ ΚΌΣΜΟΥ
Και…ΜΑΡΞΙΣΤΗΣ Ο…ΓΙΑΝΗΣ ΒΑΡΟΥΦΑΚΗΣ…!!!…

 

You may also like

Είμαστε μια ομάδα που αποτελείται απο δημοσιογράφους, ερευνητές, εκφωνητές, οικονομολόγους και όχι μόνο. Αν έχετε τυχόν ερωτήσεις, είμαστε στη διάθεσή σας στο ακόλουθο e-mail.

Contact: [email protected]

@ 2022 – All Right Reserved. Designed and Developed by WebLegends.gr