Home Greek News Διεγράφη από την Κ.Ο. της ΝΔ ο Κ.Μπογδάνος γιατί μίλησε κατά… ΚΚΕ! – Συνήγορος κομμουνιστών ο Ν.Δένδιας!

Διεγράφη από την Κ.Ο. της ΝΔ ο Κ.Μπογδάνος γιατί μίλησε κατά… ΚΚΕ! – Συνήγορος κομμουνιστών ο Ν.Δένδιας!

by _
0 comment 199 views
Διεγράφη από την Κ.Ο. της ΝΔ ο Κ.Μπογδάνος γιατί μίλησε κατά… ΚΚΕ! – Συνήγορος κομμουνιστών ο Ν.Δένδιας!
Διεγράφη από την Κ.Ο. της ΝΔ ο Κ.Μπογδάνος γιατί μίλησε κατά… ΚΚΕ! – Συνήγορος κομμουνιστών ο Ν.Δένδιας!

Διεγράφη από την Κ.Ο. της ΝΔ ο Κ.Μπογδάνος γιατί μίλησε κατά… ΚΚΕ! – Συνήγορος κομμουνιστών ο Ν.Δένδιας!

Στήριξε τους κομμουνιστές η απόφαση του Κ.Μητσοτάκη


Διεγράφη από την κοινοβουλευτική ομάδα της ΝΔ ο Κ. Μπογδάνος μετά τις αναφορές του κατά των κομμουνιστών μέσα στην Βουλή, με απόφαση του Κ.Μητσοτάκη από την Σλοβενία, όπου βρίσκεται, ο οποίος δεν δέχεται από κανέναν βουλευτή του να μιλά κατά του ΚΚΕ!

Όλα ξεκίνησαν όταν ο βουλευτής της Ν.Δ Κωνσταντίνος Μπογδάνος αναφέρθηκε σε ιστορικά γεγονότα της Κύπρου και στον προδοτικό ρόλο του ΚΚΕ, προκαλώντας την αντίδραση του εκπροσώπου του ΚΚΕ Θανάση Παφίλη.

Είχε προηγηθεί επεισόδιο μέσα στη Βουλή, μετά την τοποθέτηση Μπογδάνου αναφέροντας: «Κάνω έκκληση στην αξιωματική αντιπολίτευση να σκεφτεί καλύτερα το τι θα πράξει. Δεν υπάρχει δίλημμα βούτυρο ή κανόνια.

Αυτή την ταραγμένη περιοχή χωρίς κανόνια δεν υπάρχει και βούτυρο. Δεν μπορεί κανένας να μας αναγκάσει να χαιρόμαστε για τη Συμφωνία των Πρεσπών, για την εκχώρηση της μακεδονικής γλώσσας και της μακεδονικής ταυτότητας για αυτό κανένας να μας αναγκάσει να λέμε Βόρεια Μακεδονία γι’ αυτό και όπου μπορούμε θα λέμε κράτος των Σκοπίων. Ο Γρίβας έλεγε ότι έχουμε τρεις εχθρούς. Τους Άγγλους, τους Τούρκους και τους κομμουνιστές. Ο μεγαλύτερος κίνδυνος έλεγε ήταν οι κομμουνιστές.

Αν κάποιοι θέλουν την Ελλάδα γυμνή και απροστάτευτη να το πουν ευθέως δεν θα τους κάνουμε τη χάρη. Η Ελλάδα, η κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη στέκεται στο ιστορικό της ύψος».



Δυστυχώς για τον Κ.Μπογδάνο, τα πράγματα δεν ήταν ακριβώς έτσι: Οπως έδειξε η εξέλιξη του επεισοδίου «η κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη δεν στάθηκε στο ιστορικό της ύψος».

Έτσι στην συνέχεια παρενέβη ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας ο οποίος όμως στήριξε… το ΚΚΕ!

Η αρχή έγινε με την ομιλία του Κ.Μπογδάνου. Σε αυτή μεταξύ άλλων ανέφερε ότι «ο Γρίβας έλεγε έχουμε τρεις εχθρούς: Τους Άγγλους, τους Τούρκους και τους κομμουνιστές. Ο μεγαλύτερος κίνδυνος, έλεγε, είναι οι κομμουνιστές».

Η φράση αυτή προκάλεσε την έντονη αντίδραση του κοινοβουλευτικού εκπροσώπου του ΚΚΕ Θανάση Παφίλη που κατηγόρησε τον Κωσταντίνο Μπογδάνο για υιοθέτηση της ρητορικής της Χρυσής Αυγής: «Εκτός από το Τι Μπογδάνος – Τι Ρουφιάνος υπάρχουν και χειρότερα: Το τι Μπογδάνος – Τι Χρυσή Αυγή» είπε χαρακτηριστικά.



Ο Κ.Μπογδάνος ανταπάντησε λέγοντας ότι «ο αντικομμουνισμός είναι μορφή του φιλελευθερισμού».

Στην συνέχεια τον λόγο έλαβε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Δ.Δρίτσας που αναφέρθηκε σε συμμετοχή του Κ.Μπογδάνου σε εκδήλωση μίσους στο Βίτσι όπου κατέθεσε στεφάνι η Χρυσή Αυγή και εκπρόσωπος του Η.Κασιδιάρη.

Ο Κ.Μπογδάνος παραδέχθηκε την συμμετοχή του τονίζοντας όμως ότι εκεί βρίσκονταν και ο βουλευτής της Ν.Δ  Ζήσης Τσικαλάγιας όπως και η γραμματέας του πρωθυπουργικού γραφείου του Νομού Φλώρινας.

Στο σημείο εκείνο παρενέβη σε πολύ έντονο ύφος στην συζήτηση ο παριστάμενος υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας ο οποίος υπερασπίστηκε τους κομμουνιστές και επιτέθηκε στον βουλευτή του κόμματος που τον έχει κάνει υπουργό: «Δεν βρισκόμαστε εδώ για να επιστρέψουμε στο κακό παρελθόν της χώρας μας για να συζητήσουμε την επιβίωση της χώρας στο μέλλον».



Αναφέρθηκε στην εκδήλωσε σημειώνοντας πως «εγώ δεν γνωρίζω κύριε συνάδελφοι οποίος παρέστη στην εκδήλωση για το βίτσιο ο πατέρας μου παρέστη στο Βίτσι λέω λοιπόν ότι οποιαδήποτε προσπάθεια σήμερα προβολής στη σύγχρονη πολιτική ζωή των οδυνηρών στιγμών της χώρας στο παρελθόν για την αποκόμιση οικονομικού οφέλους είναι απαράδεκτη και η συμπαράταξη με τον Κασιδιάρη είναι απαράδεκτη και διαχρονικά, η κατάθεση στεφάνου με τη Χρυσή Αυγή είναι επίσης απαράδεκτη».

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Πρόσθεσε πως «εκ μέρους της κυβέρνησης ότι δεν βρισκόμαστε εδώ για να επιστρέψουμε στο κακό παρελθόν της χώρας είμαστε εδώ για να συζητήσουμε την επιβίωση της πατρίδας μας στο μέλλον. Τόνισε σε σκληρό ύφος ότι «όσο εκπροσωπώ εγώ την κυβέρνηση εδώ δεν θα ξαναγίνει τέτοια προσπάθεια».

You may also like

Είμαστε μια ομάδα που αποτελείται απο δημοσιογράφους, ερευνητές, εκφωνητές, οικονομολόγους και όχι μόνο. Αν έχετε τυχόν ερωτήσεις, είμαστε στη διάθεσή σας στο ακόλουθο e-mail.

Contact: [email protected]

@ 2022 – All Right Reserved. Designed and Developed by WebLegends.gr