Home ΚΟΣΜΟΣ Ιστορικός γάμος στην Αγία Πετρούπολη: Ο τελευταίος απόγονος των Ρομανώφ παντρεύτηκε την κόρη Ιταλού διπλωμάτη

Ιστορικός γάμος στην Αγία Πετρούπολη: Ο τελευταίος απόγονος των Ρομανώφ παντρεύτηκε την κόρη Ιταλού διπλωμάτη

by _
0 comment 174 views
Ιστορικός γάμος στην Αγία Πετρούπολη: Ο τελευταίος απόγονος των Ρομανώφ παντρεύτηκε την κόρη Ιταλού διπλωμάτη
Ιστορικός γάμος στην Αγία Πετρούπολη: Ο τελευταίος απόγονος των Ρομανώφ παντρεύτηκε την κόρη Ιταλού διπλωμάτη

Ιστορικός γάμος στην Αγία Πετρούπολη: Ο τελευταίος απόγονος των Ρομανώφ παντρεύτηκε την κόρη Ιταλού διπλωμάτη

Εύα Παυλάτου
03/10/2021, 23:11


Ο απόγονος του τελευταίου τσάρου της Ρωσίας παντρεύτηκε την Ιταλίδα Ρεμπέκα Βιρτζίνια Μπεταρίνι στην Αγία Πετρούπολη – Ποιοι ευρωπαίοι γαλαζοαίματοι έδωσαν το «παρών» στην τελετή

«Η τελευταία τσαρίνα είναι Ιταλίδα», έγραψε η ιταλική εφημερίδα La Repubblica για τον ιστορικό γάμο του 40χρονου Γκιόργκι Μιχαήλοβιτς Ρομανώφ, τελευταίου απογόνου του τσάρου Νικόλαου της Ρωσίας και της 39χρονης Ιταλίδας Ρεμπέκα Βιρτζίνια Μπεταρίνι, κόρης του Ιταλού πρέσβη στο Βέλγιο, Ρομπέρτο Μπεταρίνι.

Ο λαμπερός γάμος του Μεγάλου Δούκα Γκιόργκι Μιχαήλοβιτς Ρομανώφ και της Ιταλίδας συντρόφου του τελέστηκε την Παρασκευή στον καθεδρικό ναό του Αγίου Ισαάκ, στην Αγία Πετρούπολη, με την παρουσία 1.500 καλεσμένων, μεταξύ των οποίων αρκετοί Ευρωπαίοι γαλαζοαίματοι, όπως η βασίλισσα Σοφία της Ισπανίας, ο τέως βασιλιάς της Βουλγαρίας Συμεών με την σύζυγό του, Μαργαρίτα και η πριγκίπισσα Λέα του Βελγίου. Παρόντες, επίσης, στην γαμήλια τελετή ήταν ο πρωθυπουργός του Λουξεμβούργου Ξαβιέ Μπετέλ με τον σύζυγό του, Γκωτιέ Ντεστενέ και η εκπρόσωπος Τύπου του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών, Μαρία Ζαχάροβα.

Πριν την θρησκευτική τελετή είχε προηγηθεί ο πολιτικός γάμος του ζεύγους στην Μόσχα την περασμένη εβδομάδα. Ο εκπρόσωπος Τύπου του Κρεμλίνου, Ντμίτρι Πεσκόφ, δήλωσε για τον γάμο του τελευταίου απογόνου των Ρομανώφ στους δημοσιογράφους: «Ο Ρώσος πρόεδρος δεν προβλέπεται να συγχαρεί τους νεόνυμφους. Αυτός ο γάμος δεν συμπεριλαμβάνεται σε καμία περίπτωση στην ατζέντα μας». Ήδη, από το πρωί της Παρασκευής, είχαν συγκεντρωθεί δεκάδες δημοσιογράφοι έξω από τον ναό του Αγίου Ισαάκ.



γαμ

Μετά από 127 χρόνια ένας γάμος απογόνου της δυναστείας των Ρομανώφ

Ο τελευταίος γάμος απογόνου των Ρομανώφ είχε τελεστεί πριν 127 χρόνια, όταν ο τσάρος Νικόλαος ο Β’ παντρεύτηκε την αυτοκράτειρα Αλεξάνδρα. Γεννημένος στη Μαδρίτη και πτυχιούχος της Οξφόρδης ο Μεγάλος Δούκας Γκιόργκι Μιχαήλοβιτς Ρομανώφ είναι γιος της Μεγάλης Δούκισσας Μαρίας Ρομανόβα, εγγονής του Μεγάλου Δούκα Κύριλλου, εξαδέλφου του τσάρου Νικολάου της Ρωσίας, του τελευταίου τσάρου της δυναστείας των Ρομανώφ, οι οποίοι βασίλεψαν στην χώρα για περισσότερα από 300 χρόνια, μέχρι την επανάσταση των Μπολσεβίκων το 1917. Ο τσάρος και η οικογένειά του φυλακίστηκαν για ένα έτος και στη συνέχεια οι επαναστάτες τον εκτέλεσαν μαζί με την αυτοκράτειρα Αλεξάνδρα, τις τέσσερις κόρες τους και τον γιο τους.

Ο Μεγάλος Δούκας Γκιόργκι Μιχαήλοβιτς Ρομανώφ έζησε το μεγαλύτερο μέρος της ζωής του στη Γαλλία. Η γνωριμία με την Ιταλίδα σύζυγό του έγινε στις Βρυξέλλες, όπου και οι δύο εργάζονταν σε υπηρεσίες της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Για το χατήρι του μέλλοντα συζύγου της η Μπεταρίνι ασπάστηκε την Ορθοδοξία πριν τον γάμο του ζεύγους και βαπτίστηκε Βικτόρια Ρομανόβα.



Screenshot_238

https://www.protothema.gr/world/article/1167396/istorikos-gamos-stin-agia-petroupoli-o-teleutaios-apogonos-ton-romanof-padreutike-tin-kori-italou-diplomati/

 

You may also like

Είμαστε μια ομάδα που αποτελείται απο δημοσιογράφους, ερευνητές, εκφωνητές, οικονομολόγους και όχι μόνο. Αν έχετε τυχόν ερωτήσεις, είμαστε στη διάθεσή σας στο ακόλουθο e-mail.

Contact: [email protected]

@ 2022 – All Right Reserved. Designed and Developed by WebLegends.gr