Home ΗΠΑ Αφγανιστάν – Ταλιμπάν: Ο Μοχάμεντ Χασάν θα είναι ο επικεφαλής της νέας κυβέρνησης – καταζητείται από το FBI ο υπουργός Εσωτερικών

Αφγανιστάν – Ταλιμπάν: Ο Μοχάμεντ Χασάν θα είναι ο επικεφαλής της νέας κυβέρνησης – καταζητείται από το FBI ο υπουργός Εσωτερικών

by _
0 comment 115 views
Αφγανιστάν – Ταλιμπάν: Ο Μοχάμεντ Χασάν θα είναι ο επικεφαλής της νέας κυβέρνησης – καταζητείται από το FBI ο υπουργός Εσωτερικών
Αφγανιστάν – Ταλιμπάν: Ο Μοχάμεντ Χασάν θα είναι ο επικεφαλής της νέας κυβέρνησης – καταζητείται από το FBI ο υπουργός Εσωτερικών

Αφγανιστάν – Ταλιμπάν: Ο Μοχάμεντ Χασάν θα είναι ο επικεφαλής της νέας κυβέρνησης


«Προσωρινή» χαρακτήρισε την κυβέρνηση ο εκπρόσωπος των Ταλιμπάν –  Ισλαμικό Εμιράτο του Αφγανιστάν θα ονομάζεται, πλέον, η χώρα – Ο Αμπντούλ Γκάνι Μπαραντάρ θα είναι ο αναπληρωτής επικεφαλής – Γιατί καταζητείται από το FBI ο υπουργός Εσωτερικών…

Ο Μοχάμεντ Χασάν – ο ηγέτης της επιτροπής λήψης αποφάσεων των Ταλιμπάν – θα είναι ο επικεφαλής της κυβέρνησης της ισλαμιστικής οργάνωσης στο Αφγανιστάν, σύμφωνα με όσα γνωστοποίησε ο εκπρόσωπος Ζαμπινουλάχ Μουτζαχίντ. Ο Χασάν ήταν υπουργός Εξωτερικών της κυβέρνησης των Ταλιμπάν τη δεκαετία του ’90. 

Ο συνιδρυτής της οργάνωσης, Αμπντούλ Γκάνι Μπαραντάρ θα είναι ένας από τους δύο αναπληρωτές επικεφαλής της κυβέρνησης, σύμφωνα με όσα μετέδωσε το Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων.

Ο Σιραχουντίν Χακανί, ο ηγέτης του Δικτύου Χακανί και καταζητούμενος από το FBI, θα ενεργεί ως υπουργός εσωτερικών. Επιπλέον, ο Αμίρ Χαν Μουτάκι θα είναι υπουργός Εξωτερικών, ο πολιτικός επικεφαλής Σερ Μοχάμαντ Αμπάς Στανικζάι θα εκτελεί χρέη υπουργού Εξωτερικών και ο Μουλά Γιακούμπ, γιος του Μουλά Ομάρ, θα είναι υπουργός Άμυνας.

Οι επικεφαλής άλλων υπουργείων θα ανακοινωθούν σύντομα, πρόσθεσε ο Μουτζαχίντ, στη διάρκεια συνέντευξης Τύπου στην Καμπούλ.

«Όλες οι ομάδες έχουν εκπροσώπηση στο υπουργικό συμβούλιο», είπε.

«Κανείς δεν θα μπορέσει να παρέμβει στο Αφγανιστάν»

Ο εκπρόσωπος των Ταλιμπάν δήλωσε ότι το Αφγανιστάν έχει «κερδίσει την ελευθερία του», τονίζοντας ότι «μόνο η βούληση των Αφγανών» θα εφαρμοστεί στη χώρα. «Μετά από τις σημερινές εξελίξεις, κανείς δεν θα μπορεί να παρέμβει στο εσωρτερικό του Αφγανιστάν», τόνισε.

Ο Μουτζαχίντ είπε ότι οι Ταλιμπάν είχαν επαφές με διάφορες χώρες και οι απεσταλμένοι τους είχαν επισκεφθεί το Αφγανιστάν.

Απαντώντας σε σχετική ερώτηση, ο εκπρόσωπος της οργάνωσης είπε ότι η χώρα θα ονομάζεται πλέον Ισλαμικό Εμιράτο του Αφγανιστάν.

Ο σχηματισμός κυβέρνησης από τους Ταλιμπάν αναβλήθηκε δύο φορές καθώς οι αντάρτες φέρονται να αγωνίζονται να σχηματίσουν μια διοίκηση χωρίς αποκλεισμούς, αποδεκτή από τη διεθνή κοινότητα. Μάλιστα, δημοσιεύματα ανέφεραν ότι η υποτιθέμενη παρέμβαση του Πακιστάν στον σχηματισμό κυβέρνησης, προκάλεσε καθυστερήσεις.

Γιατί καταζητείται από το FBI ο υπουργός Εσωτερικών 

Ο εκτελών χρέη υπουργού Εσωτερικών, Σιραχουντίν Χακανί, καταζητείται από το FBI, καθώς συνδέεται με την επίθεση τον Ιανουάριο του 2008 σε ξενοδοχείο στην Καμπούλ, στο Αφγανιστάν, που είχε σαν συνέπεια τον θάνατο έξι ατόμων, ανάμεσά τους και ένας Αμερικανός υπήκοος. Πιστεύεται ότι συντόνισε και συμμετείχε σε διασυνοριακές επιθέσεις εναντίον των ΗΠΑ και των δυνάμεων του συνασπισμού στο Αφγανιστάν. Ο Χακανί φέρεται επίσης να συμμετείχε στον σχεδιασμό της απόπειρας δολοφονίας του Αφγανού προέδρου Χαμίντ Καρζάι το 2008. Το FBI προσφέρει αντάλλαγμα ως και 5 εκατ. δολάρια για πληροφορίες που μπορούν να οδηγήσουν στη σύλληψή του.

fbi-most-wanted

https://www.protothema.gr/world/article/1158833/afganistan-taliban-o-mohamed-hasan-tha-einai-o-epikefalis-tis-neas-kuvernisis/

You may also like

Είμαστε μια ομάδα που αποτελείται απο δημοσιογράφους, ερευνητές, εκφωνητές, οικονομολόγους και όχι μόνο. Αν έχετε τυχόν ερωτήσεις, είμαστε στη διάθεσή σας στο ακόλουθο e-mail.

Contact: [email protected]

@ 2022 – All Right Reserved. Designed and Developed by WebLegends.gr