Home Greek News Βρωμο-Αμάλ – Επεισόδια στο κέντρο της Αθήνας • Παίζουν το τραγουδάκι «Άσμα Ασμάτων» του…Μίκη Θεοδωράκη για αυτήν.

Βρωμο-Αμάλ – Επεισόδια στο κέντρο της Αθήνας • Παίζουν το τραγουδάκι «Άσμα Ασμάτων» του…Μίκη Θεοδωράκη για αυτήν.

by _
0 comment 199 views

Επεισόδια στη συγκέντρωση για την κούκλα «Αμάλ» στο Μεταξουργείο.
Ευδοκία Μύτιλη

NewBomb.gr: Επεισόδια στο κέντρο της Αθήνας


Επεισόδια με αφορμή την πορεία της κούκλας Αμάλ….

Επεισόδια σημειώθηκαν γύρω στις 20.00 το απόγευμα της Παρασκευής στην πλατεία Καραϊσκάκη.

Σύμφωνα με τον ΣΚΑΪ τα επεισόδια σημειώθηκαν με αφορμή την πορεία της κούκλας Αμάλ. Όπως έγινε γνωστό, ομάδα ατόμων πέταξε τέσσερις μολότοφ κατά των αστυνομικών δυνάμεων, ενώ σε εξέλιξη είναι συμπλοκές στην οδό Μεγάλου Αλεξάνδρου.

Δείτε την gallery:

Η Μικρή Αμάλ, που στην γλώσσα της η λέξη «Αμάλ» σημαίνει «ελπίδα», είναι στην πραγματικότητα, μία μεγάλη μαριονέτα με ύψος 3,5 μέτρα, η οποία αντιπροσωπεύει εκατομμύρια παιδιά-πρόσφυγες.INTIME

Τις προηγούμενες ημέρες με μικρούς και μεγάλους συνοδοιπόρους, υπό τους ήχους του τραγουδιού «Άσμα Ασμάτων» των Μίκη Θεοδωράκη και Ιάκωβου Καμπανέλλη η μαριονέτα περπάτησε στους δρόμους της πόλης συνοδεία πλήθους κόσμου. Σημείο συνάντησης ήταν η πλατεία Ασωμάτων στο Μοναστηράκι, από το οποίο οι συγκεντρωμένοι, τηρώντας τα μέτρα προστασίας κατά του κορονοϊού, συνόδευσαν τη μαριονέτα που διανύει ένα μεγάλο ταξίδι 8.000 χιλιομέτρων με τελικό προορισμό το Μάντσεστερ στην Αγγλία.

Η Αμάλ θα παραμείνει στη χώρα μας μέχρι την Κυριακή, όταν θα ξεκινήσει και πάλι το ταξίδι της προς την Ευρώπη. H Μικρή Αμάλ αποχαιρετάει την Ελλάδα από το Δημοτικό Θέατρο Πειραιά, όπου θα βρεθεί 4 και 5 Σεπτεμβρίου.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

 

You may also like

Είμαστε μια ομάδα που αποτελείται απο δημοσιογράφους, ερευνητές, εκφωνητές, οικονομολόγους και όχι μόνο. Αν έχετε τυχόν ερωτήσεις, είμαστε στη διάθεσή σας στο ακόλουθο e-mail.

Contact: [email protected]

@ 2022 – All Right Reserved. Designed and Developed by WebLegends.gr