Home Greek News ΠΑΙΔΟΚΤΟΝΙΑ & ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ – Θεοδωρίδου: Οι ειδικοί συστήνουν τον εμβολιασμό των παιδιών 12-17 ετών ενόψει του ανοίγματος των σχολείων

ΠΑΙΔΟΚΤΟΝΙΑ & ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ – Θεοδωρίδου: Οι ειδικοί συστήνουν τον εμβολιασμό των παιδιών 12-17 ετών ενόψει του ανοίγματος των σχολείων

by _
0 comment 226 views
ΠΑΙΔΟΚΤΟΝΙΑ & ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ – Θεοδωρίδου: Οι ειδικοί συστήνουν τον εμβολιασμό των παιδιών 12-17 ετών ενόψει του ανοίγματος των σχολείων
ΠΑΙΔΟΚΤΟΝΙΑ & ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ – Θεοδωρίδου: Οι ειδικοί συστήνουν τον εμβολιασμό των παιδιών 12-17 ετών ενόψει του ανοίγματος των σχολείων

Πρώτο Θέμα: Θεοδωρίδου: Οι ειδικοί συστήνουν τον εμβολιασμό των παιδιών 12-17 ετών ενόψει του ανοίγματος των σχολείων

30/08/2021, 17:59


Σχολιάζει το GreekNewsOnDemand.com: Τα παιδιά σας τα θέλουν….ΝΕΚΡΑ. Το καταλαβαίνετα εσείς αυτό το πράγμα;;;!!! Την…ΕΛΛΑΔΑ ΟΛΟΚΛΗΡΗ ΤΗΝ ΘΕΛΟΥΝ…ΝΕΚΡΗ!!! ΔΕΝ ΤΟ ΕΧΕΤΕ ΑΝΤΙΛΗΦΘΕΙ ΑΥΤΟ ΑΚΟΜΗ;;;!!! ΠΕΘΑΙΝΕΙ ΠΟΛΥΣ ΚΟΣΜΟΣ ΕΚΕΙ ΑΠΟ ΤΑ ΘΑΝΑΤΗΦΟΡΑ ΜΠΟΛΙΑ ΟΠΩΣ ΚΑΙ ΟΠΟΥΔΗΠΟΤΕ ΑΛΛΟΥ ΣΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!!! Τα ΜΜΕ συνεχίζουν να λένε…ΨΕΜΑΤΑ για τον ψευδοκορωνοϊό, όπως το Πρώτο…ΨΕΜΑ εδώ!!! ΕΛΛΗΝΕΣ, ΤΙ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ…ΞΥΠΝΗΣΤΕ ΚΑΙ ΞΑΝΑΠΑΡΕΤΕ ΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ ΣΑΣ ΑΠΟ ΑΥΤΟΥΣ ΤΟΥΣ ΕΦΙΛΑΤΕΣ ΠΡΙΝ ΕΙΝΑΙ ΑΡΓΑ!!!

Ένα στα πέντε κρούσματα είναι παιδιά – Ασφαλή τα εμβόλια και με σπάνιες ανεπιθύμητες ενέργειες – Τα lockdown αποδεικνύεται πόσο αρνητική επίδραση είχαν στην ψυχική υγεία των παιδιών – Με τα υπάρχοντα mRNA εμβόλια η τρίτη δόση…

Για το Εθνικό Σχέδιο εμβολιαστικής κάλυψης για τη νόσο COVID-19 ενημέρωσαν από το υπουργείο Υγείας η πρόεδρος της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών Μαρία Θεοδωρίδου και ο γενικός γραμματέας Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας Μάριος Θεμιστοκλέους.

Στην ενημέρωση συμμετείχε ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας, Βασίλης Κοντοζαμάνης.

Η Μαρία Θεοδωρίδου υπογράμμισε ότι τα σχολεία ανοίγουν για 2η χρονιά με κορωνοϊό, σημείωσε μάλιστα μία διαπίστωση του ΠΟΥ ότι η «πανδημία είχε την πιο καταστροφική επίδραση στην ιστορία της εκπαίδευσης».



«Την πρώτη χρονιά η μόνη προστασία ήταν τα ατομικά μέτρα πρόληψης, ενώ η δεύτερη χαρακτηρίζεται από τη μεγάλη επιδημιολογική μεταβολή με τον υπερμεταδοτικό ιό της παραλλαγής Δέλτα αλλά και την ύπαρξη του εμβολίου», σημείωσε.

Η εικόνα των κρουσμάτων στα παιδιά κάτω των 17 ετών είναι εντυπωσιακή: Τον Μάιο του 2021 ήταν 7,5% των κρουσμάτων ενώ τον Ιούλιο το ποσοστό έφτασε στο 20% και μάλιστα με κλειστά σχολεία.

Οπότε, όπως σημείωσε η κυρία Θεοδωρίδου, είναι εύλογη η ανησυχία για το άνοιγμα των σχολείων. Στη Σκωτία, όπου τα σχολεία έχουν ανοίξει από τις 15 Αυγούστου, τα κρούσματα στα παιδιά ξεπέρασαν το 30%.



Παρότι στα παιδιά κατά κανόνα είναι ήπια η νόσος, υπάρχουν σημαντικοί λόγοι που οι εθνικές επιτροπές συστήνουν εμβολιασμό αυτών των ηλικιών:

-Για την προστασία του ίδιου του παιδιού
-Για να συμμετέχει στις σχολικές και εξωσχολικές δραστηριότητες
-Για μείωση της διασποράς του ιού στην κοινότητα
-Για μείωση των ευκαιριών νέων μεταλλάξεων

Τα εμβόλια mRNA που συστήνονται για αυτές τις ηλικίες είναι ασφαλή. Τα lockdown έχουν αρνητική επίδραση στην σωματική και ψυχική υγεία των παιδιών.

Καθοριστικός παράγοντας είναι η συμμετοχή των γονέων, οι οποίοι σιγά σιγά αποδέχονται τον εμβολιασμό των παιδιών. Ίσως μάλιστα ο εμβολιασμός των παιδιών να παρακινήσει τους μεγαλύτερους.

«Άμεσα το κουδούνι χτυπάει για τον εμβολιασμό των παιδιών και των εφήβων -ελπίζουμε και των διαστακτικών» κατέληξε η Μαρία Θεοδωρίδου.



Θεμιστοκλέους: Αν αυξηθούν τα ραντεβού, μπορούμε σε 20 ημέρες να πετύχουμε το ποσοστό ανοσίας

Ο γενικός γραμματέας Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, Μάριος Θεμιστοκλέους αναφέρθηκε στα νούμερα των εμβολιασμών.

Πιο αναλυτικά, σήμερα έχουν γίνει 20.000 εμβολιασμοί και στο τέλος της ημέρας θα έχουμε ξεπεράσει τους 30.000.

Συνολικά έχουν γίνει 11.350.000 εμβολιασμοί, εκ των οποίων πάνω από 6.000.000 αφορούν έστω και μία δόση, αριθμός που αντιστοιχεί σε ποσοστό 57,3% επί του συνολικού πληθυσμού ή στο 66,5% επί των ενηλίκων.

Πάνω από 5.715.000 πολίτες έχουν ολοκληρώσει τον εμβολιασμό τους, αριθμός που αντιστοιχεί σε ποσοστό 54,5% επί του συνολικού πληθυσμού ή 63,6% επί των ενηλίκων.

Όπως δήλωσε ο κ. Θεμιστοκλέους, κατά μέσο όρο κλείνονται 20.000 ραντεβού την ημέρα. Τις τελευταίες 10 ημέρες έχουν κλειστεί 164.000 ραντεβού.

Στο πρόγραμμα του κατ’ οίκον εμβολιασμού, έχουν εγγραφεί 7.330 πολίτες, ενώ έχουν εμβολιαστεί 5.500 πολίτες.

Απαντώντας σε σχετική ερώτηση, ο κ. Θεμιστοκλέους είπε ότι μπορεί να επιτευχθεί ο στόχος της ανοσίας ακόμη και μέσα στο εόμενο 20ήμερο, αν συνεχιστεί η αύξηση στα ραντεβού το αμέσως επόμενο διάστημα.

https://www.protothema.gr/greece/article/1156358/theodoridou-oi-eidikoi-sustinoun-ton-emvoliasmo-ton-paidion-12-17-eton-enopsei-tou-anoigmatos-ton-sholeion/

 

You may also like

Είμαστε μια ομάδα που αποτελείται απο δημοσιογράφους, ερευνητές, εκφωνητές, οικονομολόγους και όχι μόνο. Αν έχετε τυχόν ερωτήσεις, είμαστε στη διάθεσή σας στο ακόλουθο e-mail.

Contact: [email protected]

@ 2022 – All Right Reserved. Designed and Developed by WebLegends.gr