Home Greek News Δήμαρχος Μετεώρων: «Μπλόκο» στη μουσουλμάνα «κούκλα» για θρησκευτικούς λόγους

Δήμαρχος Μετεώρων: «Μπλόκο» στη μουσουλμάνα «κούκλα» για θρησκευτικούς λόγους

by _
0 comment 172 views
Δήμαρχος Μετεώρων: «Μπλόκο» στη μουσουλμάνα «κούκλα» για θρησκευτικούς λόγους
Δήμαρχος Μετεώρων: «Μπλόκο» στη μουσουλμάνα «κούκλα» για θρησκευτικούς λόγους

Δήμαρχος Μετεώρων: «Μπλόκο» στη μουσουλμάνα «κούκλα» για θρησκευτικούς λόγους

Αντίθετος στο να πάει η συγκεκριμένη μουσουλμάνα κούκλα στα Μετέωρα δήλωσε ο δήμαρχος


«Πόρτα έριξε» ο δήμος Μετεώρων στο…  “καλλιτεχνικό δρώμενο” της «Μικρής Αμάλ», η οποία βέβαια μόνο σε κούκλα δεν παραπέμπει και που  περνά από 70 πόλεις της Ευρώπης και επρόκειτο να περάσει και από την περιοχή των Μετεώρων στις 29/8.

Σε συνεδρίασή του, το βράδυ της Δευτέρας 23/8, το δημοτικό συμβούλιο αποφάσισε σχετικά με την «Αίτηση για το καλλιτεχνικό έργο “The Walk” (μαριονέτα Αμάλ) -άδεια πεζοπορίας και κινηματογράφησης στη θέση Μεσοχώρι στο Καστράκι», «Όχι κατά πλειοψηφία» με 17 ΌΧΙ και 5 ΝΑΙ.

Η Αμάλ είναι μία “κούκλα” 3,5 μέτρων,  δημιουργία της ομάδας Handspring Puppet Company.

Η «Αμάλ» μπορεί να διανύσει 8.000 χλμ. και να περάσει από 70 πόλεις μέχρι τον τελικό της προορισμό ανάμεσά τους και τα γειτονικά, στην Καλαμπάκα, Τρίκαλα αλλά η πορεία αυτή σταμάτησε στο στοπ του δήμου Μετεώρων.



Ο «σοβαρότερος» -όπως αναφέρθηκε στο διοικητικό συμβούλιο του δήμου- λόγος για να ληφθεί η συγκεκριμένη απόφαση ήταν η πανδημία, καθώς σύμφωνα με τον δήμο Μετεώρων θα αποτελούσε εστία μετάδοσης του κορωνοϊού. Αντίθετα η μεγαλύτερη ένσταση που φάνηκε να υπάρχει επί του θέματος ήταν η «προέλευση» της Αμάλ και οι «πραγματικές προθέσεις» των διοργανωτών του έργου.

Οι φωνές, οι οποίες αντιδρούν, κάνουν λόγο για μουσουλμάνα “κούκλα” και για ισλαμικό ομοίωμα που λειτουργεί ως «δόλωμα» των ΜΚΟ με σκοτεινά κίνητρα.

Η αρχική αντίδραση της τοπικής αρχής ήταν ότι δεν υπήρξε κάποια επίσημη αίτηση από τους διοργανωτές της εκδήλωσης, γεγονός που δεν την συνιστούσε άκυρη καθώς χρειαζόταν άδειες από φορείς της περιοχής.



Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Στην επίσημη αίτηση δε, που εστάλη στον δήμο Μετεώρων από την POLYPLANITY Productions την διοργανώτρια εταιρία, αναφέρεται πως υπάρχει σχετική άδεια της Εφορείας Αρχαιοτήτων Τρικάλων.

https://www.pronews.gr/koinonia/1012390_dimarhos-meteoron-mploko-sti-moysoylmana-koykla-amal-gia-thriskeytikoys-logoys

 

You may also like

Είμαστε μια ομάδα που αποτελείται απο δημοσιογράφους, ερευνητές, εκφωνητές, οικονομολόγους και όχι μόνο. Αν έχετε τυχόν ερωτήσεις, είμαστε στη διάθεσή σας στο ακόλουθο e-mail.

Contact: [email protected]

@ 2022 – All Right Reserved. Designed and Developed by WebLegends.gr