Επίθεση αυτοκτονίας στο αεροδρόμιο της Καμπούλ – Και Αμερικανοί ανάμεσα στους νεκρούς -Οι Ταλιμπάν «δείχνουν» τον ISIS

Επίθεση αυτοκτονίας στο αεροδρόμιο της Καμπούλ – Και Αμερικανοί ανάμεσα στους νεκρούς -Οι Ταλιμπάν «δείχνουν» τον ISIS

Επίθεση αυτοκτονίας στο αεροδρόμιο της Καμπούλ – Και Αμερικανοί ανάμεσα στους νεκρούς -Οι Ταλιμπάν «δείχνουν» τον ISIS

Στους 13 οι νεκροί και στους 70 οι τραυματίες μέχρι στιγμής


Συναγερμός σήμανε πριν από λίγη ώρα στο αεροδρόμιο της Καμπούλ για μεγάλη έκρηξη! Πληροφορίες μιλούν για βομβιστή αυτοκτονία ενώ ανάμεσα στους νεκρούς βρίσκονται και Αμερικανοί. 

Όλοι πλέον μετά την ξαφνική απομάκρυνση των Αμερικανών και την κατάληψη της εξουσίας από τους Ταλιμπάν εκφράζουν φόβους για αναβίωση της τρομοκρατίας.

Τουλάχιστον 13 άνθρωποι σκοτώθηκαν, ανάμεσά τους και παιδιά, από την έκρηξη που σημειώθηκε σήμερα έξω από το αεροδρόμιο της Καμπούλ στο Αφγανιστάν, σύμφωνα με αξιωματούχο των Ταλιμπάν που μίλησε στο Reuters.

Το Πεντάγωνο επιβεβαίωσε τη 2η έκρηξη

Ο εκπρόσωπος του Πενταγώνου επιβεβαίωσε ότι σημειώθηκε και μια δεύτερη έκρηξη, κοντά στο ξενοδοχείο Μπάρον που βρίσκεται απέναντι από το αεροδρόμιο. Νωρίτερα, το τηλεοπτικό δίκτυο Fox μετέδωσε ότι στο ξενοδοχείο αυτό συγκεντρώνονταν οι Αμερικανοί πολίτες που ανέμεναν τη σειρά τους για να απεγκλωβιστούν από το Αφγανιστάν.

Επίσης, ο εκπρόσωπος του Πενταγώνου Τζον Κίρμπι δήλωσε ότι η έκρηξη στην Πύλη Αμπέι του αεροδρομίου της Καμπούλ ήταν μέρος μιας πολύπλοκης επίθεσης με αποτέλεσμα να υπάρξουν θύματα, συμπληρώνοντας ότι σημειώθηκε τουλάχιστον μία ακόμη έκρηξη στο ξενοδοχείο Μπάρον ή κοντά σε αυτό, στην πύλη.«Μπορούμε να επιβεβαιώσουμε ότι η έκρηξη στην Πύλη Αμπέι ήταν μέρος μιας πολύπλοκης επίθεσης που είχε ως αποτέλεσμα έναν αριθμό θυμάτων Αμερικανών και αμάχων», έγραψε ο Κίρμπι σε ανάρτηση στο Twitter.

Δημοσιογράφος του Fox News δήλωσε ότι τουλάχιστον τρεις Αμερικανοί στρατιώτες τραυματίστηκαν (άγνωστο ακόμα αλλά πλέον υπάρχουν και Αμερικανοί ανάμεσα στους νεκρούς), ενώ αξιωματούχος των Ταλιμπάν είπε ότι τουλάχιστον 13 άνθρωποι σκοτώθηκαν, ανάμεσά τους και παιδιά.

Μέχρι στιγμής, γίνονται αναφορές για πάνω από 70 τραυματίες.  Λίγη ώρα μετά τις δύο εκρήξεις, Αμερικανοί αξιωματούχοι μίλησαν για επίθεση αυτοκτονίας.Βομβιστής αυτοκτονίας του Ισλαμικού Κράτους ευθύνεται για την έκρηξη που σημειώθηκε έξω από το αεροδρόμιο της Καμπούλ, υποστηρίζει το Politico, επικαλούμενο έναν Αμερικανό αξιωματούχο και ένα άλλο πρόσωπο με γνώση της κατάστασης.