Home ΚΟΣΜΟΣ Γυναίκες βγαίνουν στους δρόμους της Καμπούλ για να…διαμαρτυρηθούν κατά της κυριαρχίας των…Ταλιμπάν.

Γυναίκες βγαίνουν στους δρόμους της Καμπούλ για να…διαμαρτυρηθούν κατά της κυριαρχίας των…Ταλιμπάν.

by _
0 comment 152 views

Γυναίκες βγαίνουν στους δρόμους της Καμπούλ για να…διαμαρτυρηθούν κατά της κυριαρχίας των…Ταλιμπάν


Σύμφωνα με το RT, διαβάζουμε τα εξής εκπλητικά–να πούμε το λιγότερο…

Γυναίκες βγαίνουν στους δρόμους της Καμπούλ για να διαμαρτυρηθούν κατά της κυριαρχίας των Ταλιμπάν.

Παρά την παρουσία μαχητών, οι διαδηλώτριες είχαν τη δυνατότητα να συνεχίσουν τη διαμαρτυρία τους και δεν τους ζητήθηκε να απομακρυνθούν από το σημείο.

Τον περασμένο μήνα, οι γυναίκες σε όλο το βόρειο και κεντρικό Αφγανιστάν πραγματοποίησαν πορεία στους δρόμους και κράδαιναν τουφέκια εναντίον της αναζωπύρωσης των Ταλιμπάν σε όλη τη χώρα, σε μια διαμαρτυρία που κέρδισε μεγάλη απήχηση στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Οι Ταλιμπάν ισχυρίστηκαν ότι θα επιτρέψουν στις γυναίκες να μορφωθούν μέχρι το πανεπιστημιακό επίπεδο και ότι οι γυναίκες δεν έχουν λόγο να φοβούνται την αλλαγή καθεστώτος. Ο εκπρόσωπος των Ταλιμπάν Suhail Shaheen δήλωσε ότι «όλοι οι άνθρωποι πρέπει να είναι ίσοι και δεν πρέπει να υπάρχουν διακρίσεις στην κοινωνία».



Εάν αυτοί οι ισχυρισμοί είναι αληθινοί, θα σήμαινε μια σαφή αλλαγή στην ιδεολογία από την τελευταία φορά που οι Ταλιμπάν ήταν στην εξουσία. Ωστόσο, οι γυναίκες σε ολόκληρη τη χώρα φοβούνται ότι θα χάσουν πολλές από τις ελευθερίες που τους δόθηκαν τις τελευταίες δύο δεκαετίες και θα επιστρέψουν σε μια εποχή όπου οι γυναίκες ήταν κυρίως περιορισμένες στα σπίτια τους, που τους απαγόρευαν να εργαστούν, να παρακολουθήσουν μαθήματα στο σχολείο ή ακόμα και να ταξιδέψουν χωρίς σύνοδο.

Δείτε τώρα το βίντεο!..

 

View this post on Instagram

 

A post shared by RT (@rt)

 

 

You may also like

Είμαστε μια ομάδα που αποτελείται απο δημοσιογράφους, ερευνητές, εκφωνητές, οικονομολόγους και όχι μόνο. Αν έχετε τυχόν ερωτήσεις, είμαστε στη διάθεσή σας στο ακόλουθο e-mail.

Contact: [email protected]

@ 2022 – All Right Reserved. Designed and Developed by WebLegends.gr