Home Greek News ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ: Αποστολή στην Λιβύη – «Ζητήσαμε από την κυβέρνηση Μητσοτάκη βοήθεια κατά των Τούρκων και αρνήθηκαν»!

ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ: Αποστολή στην Λιβύη – «Ζητήσαμε από την κυβέρνηση Μητσοτάκη βοήθεια κατά των Τούρκων και αρνήθηκαν»!

by _
0 comment 239 views
ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ: Αποστολή στην Λιβύη – «Ζητήσαμε από την κυβέρνηση Μητσοτάκη βοήθεια κατά των Τούρκων και αρνήθηκαν»!
ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ: Αποστολή στην Λιβύη – «Ζητήσαμε από την κυβέρνηση Μητσοτάκη βοήθεια κατά των Τούρκων και αρνήθηκαν»!

ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ: Αποστολή στην Λιβύη – «Ζητήσαμε από την κυβέρνηση Μητσοτάκη βοήθεια κατά των Τούρκων και αρνήθηκαν»!

Αποστολή του pronews.gr και του defencenet.gr στην Λιβύη – Τι αποκαλύπτει ο Αρχηγός του λιβυκού Ναυτικού, ναύαρχος του Εθνικού Στρατού της Λιβύης (LNA) Φαράζ Αλ Μαχντάουι για την άρνηση της ελληνικής κυβέρνησης να αποτρέψει την επικράτηση των Τούρκων…


Ο Αρχηγός του λιβυκού Ναυτικού, ναύαρχος του Εθνικού Στρατού της Λιβύης (LNA)  Φαράζ Αλ Μαχντάουι, μιλά στο pronews.gr και το defencenet.gr και αποκαλύπτει σε αποκλειστική συνέντευξη που παραχώρησε στον απεσταλμένο μας Άρη Δημητρακόπουλο, τι συνέβη τις δραματικές ώρες πριν την κατάληψη της Τρίπολης, την ανατροπή του φιλοτουρκικού καθεστώτος του Φαγιέζ αλ Σαράζ και την εκδίωξη των Τούρκων από την Λιβύη.

Περιγράφει τι ζητήθηκε από την κυβέρνηση Μητσοτάκη ως παροχή στρατιωτικής βοήθειας και συνδρομής από την κυβέρνηση της Βεγγάζης και τον Χαλίφα Χαφτάρ και πόσο καθοριστική αποδείχθηκε η άρνηση αυτή, για την απόκρουση της τελικής επίθεσης και την επικράτηση της Τουρκίας στην ανατολική Λιβύη.

«Ζητήσαμε στρατιωτική βοήθεια, αλλά η απάντηση ήταν ότι “δεν μπορούμε να σας βοηθήσουμε”»!

Ο ναύαρχος δηλώνει στον απεσταλμένο των pronews.gr και defencenet.gr πώς: «Είμαι απογοητευμένος από την στάση που κράτησε η Αθήνα απέναντι στον Εθνικό Στρατό της Λιβύης. Η Ελλάδα έχασε πολλές ευκαιρίες. Περιμέναμε βοήθεια αλλά δυστυχώς τίποτα»…



Στην συνέντευξη αποκαλύπτει πως τα τουρκικά πλοία και αεροπλάνα εξακολουθούν να περνούν από τον Εθνικό Εναέριο Χώρο, αλλά όταν είχε τεθεί το θέμα στην κυβένηση Μητσοτάκη τους απάντησαν ότι «Δεν μπορούν να κάνουν τίποτα για να τα σταματήσουν τους Τούρκους».

Δείτε την αποκαλυπτική συνέντευξη:

Ο αλ Μαχντάουι, ο οποίος κατά την περίοδο 1974-1978 σπούδασε στη Σχολή Ναυτικών Δοκίμων, ομιλεί ελληνικά και μάλιστα έχει δώσει και αίμα για τους Έλληνες στρατιώτες που πολεμούσαν τους Τούρκους στην Κύπρο.

Όσο για την στάση ΕΕ και ΗΠΑ απάντησε ότι: «Οι Αμερικάνοι, οι Γερμανοί, όλοι βοήθησαν τον Σαράζ», δήλωσε.

Αποκαλύπτει ότι η βάση της αλ Ουατίγια βομβαρδίστηκε από την αμερικανική Αεροπορία και όχι από τουρκικά UAV, πριν την καταλάβουν οι Τούρκοι, αλλά περιγράφει και τις καταστροφικές συνέπειες που είχε η επιχείρηση  «Ειρήνη»  για τον LNA: «H επιχείρηση βοήθησε περισσότερο τον φιλότουρκο Σαράζ παρά τον Εθνικό Στρατό της Λιβύης. Αυτή είναι η αλήθεια»!



Ο ναύαρχος  Φαράζ Αλ Μαχντάουι, θέλησε να μιλήσει σε ένα ελληνικό Μέσο για τις δραματικές ώρες της Λιβύης, λίγο πριν αναλάβει σύμβουλος του στρατηγού Χ.Χαφτάρ, αποχωρώντας από την ηγεσία του Ναυτικού.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Η αποστολή των pronews.gr και defencenet.gr στην Λιβύη θα αποτυπωθεί τις επόμενες ημέρες με ρεπορτάζ και συνεντεύξεις από την πρώτη γραμμή του πυρός.

https://www.pronews.gr/amyna-asfaleia/diethnis-asfaleia/1010964_apokleistiko-apostoli-stin-livyi-zitisame-apo-tin-kyvernisi

You may also like

Είμαστε μια ομάδα που αποτελείται απο δημοσιογράφους, ερευνητές, εκφωνητές, οικονομολόγους και όχι μόνο. Αν έχετε τυχόν ερωτήσεις, είμαστε στη διάθεσή σας στο ακόλουθο e-mail.

Contact: [email protected]

@ 2022 – All Right Reserved. Designed and Developed by WebLegends.gr