Home ΔΙΕΘΝΗ EKTAKTO – Αφγανιστάν: Οι ΗΠΑ ετοιμάζουν την ολική εκκένωση της πρεσβείας – Η Καμπούλ πέφτει από μέρα σε μέρα!

EKTAKTO – Αφγανιστάν: Οι ΗΠΑ ετοιμάζουν την ολική εκκένωση της πρεσβείας – Η Καμπούλ πέφτει από μέρα σε μέρα!

by _
0 comment 139 views
EKTAKTO – Αφγανιστάν: Οι ΗΠΑ ετοιμάζουν την ολική εκκένωση της πρεσβείας – Η Καμπούλ πέφτει από μέρα σε μέρα!
EKTAKTO – Αφγανιστάν: Οι ΗΠΑ ετοιμάζουν την ολική εκκένωση της πρεσβείας – Η Καμπούλ πέφτει από μέρα σε μέρα!

EKTAKTO – Αφγανιστάν: Οι ΗΠΑ ετοιμάζουν την ολική εκκένωση της πρεσβείας – Η Καμπούλ πέφτει από μέρα σε μέρα!

Το Στέιτ Ντιπάρτμεντ πριν λίγη ώρα έλεγε «ότι δεν υπάρχει άμεσος κίνδυνος για την Καμπούλ»


Σε έναν άνευ προηγουμένου διασυρμό εξελίσσεται η απόσυρση των Αμερικανών από το Αφγανιστάν, καθώς η πρωτεύουσα Καμπούλ πέφτει από ώρα σε ώρα στα χέρια των Ταλιμπάν, χωρίς να έχει υπάρξει ακόμα εκκένωση των Αμερικανών και γενικά των δυτικών. 

Το Στέιτ Ντιπάρτμεντ, σε μία πρωτοφανή ανακοίνωση σήμερα δήλωσε πως η «Καμπούλ δεν βρίσκεται υπό άμεσο κίνδυνο» αλλά πριν από λίγο το POLITICO αποκάλυψε πως οι ΗΠΑ ετοιμάζονται για πλήρη εκκένωση της πρεσβείας τους στην Καμπούλ. Οι λιγοστοί -άτυχοι- υπάλληλοι που έχουν απομείνει καίνε μέρα νύχτα τα απόρρητα έγγραφα.

Επιπλέον 3000 Αμερικανοί στρατιώτες έχουν σταλεί για να φυλάξουν το αεροδρόμιο, κάτι που σημαίνει πως αναμένονται εχθροπραξίες εντός της πολής προτού ολοκληρωθεί η εκκένωση. Σύμφωνα με στρατιωτικές πηγές που μίλησαν στο CNN η πρωτεύουσα θα πέσει μέσα στις επόμενες 72 ώρες.

Χάος επικρατεί στην Καμπούλ όπου χιλιάδες άνθρωποι έχουν κατακλίσει τον δρόμο για το αεροδρόμιο.

Τη στιγμή που μιλάμε οι Ταλιμπάν βρίσκονται 60-70 χιλιόμετρα από την Καμπούλ αφού προέλασαν 100 χιλιόμετρα σε μία μέρα και κατέλαβαν την δεύτερη μεγαλύτερη όλη του Αφγανιστάν Κανταχάρ, ενώ ο αφγανικός στρατός απλά δεν υπάρχει κι αυτός που υπάρχει εγκαταλείπει τις θέσεις του.



 

Την ίδια στιγμή ο αντιπρόεδρος του Αφγανιστάν Αμρουλά Σαλέχ έχει εγκαταλείψει τη χώρα για το Τατζικιστάν και ο πρόεδρος ετοιμάζεται κι αυτός να διαφύγει από ώρα σε ώρα.

Ταυτόχρονα εκατοντάδες χιλιάδες Αφγανοί έχουν συγκεντρωθεί στον δρόμο για το αεροδρόμιο προσπαθώντας να διαφύγουν, ενώ οι χώρες και οι οργανισμοί αδειάζουν τις πρεσβείες τους η μία μετά την άλλη! 



Πρόκειται για μία κατάσταση που θα μπορούσε κανείς να πει ότι είναι χειρότερη από τη Σαϊγκόν, αφού τότε εκκενώνονταν επί τω πλείστων Βιετναμέζοι συνεργάτες των Αμερικανών και όχι Αμερικανοί και Ευρωπαίοι πολίτες, που βλέπουν έντρομοι ότι οι Ταλιμπάν δεν αντιμετωπίζουν απολύτως καμία αντίσταση. 

Είναι χαρακτηριστικό ότι η Ουάσινγκτον αυτή τη στιγμή κυριολεκτικά παρακαλεί τους Ταλιμπάν να μην πειράξουν την Αμερικανική πρεσβεία! Πρόκειται για ένα απίστευτο πλήγμα στην εικόνα των ΗΠΑ που φεύγουν κυριολεκτικά σαν κυνηγημένοι και από το Αφγανιστάν αφού πρώτα ξόδεψαν τρισεκατομμύρια δολάρια.

Αυτό που έγινε αντιληπτό πλέον σε όλους είναι ότι το κράτος του Αφγανιστάν για το οποίο οι ΗΠΑ ξόδεψαν πάνω από 1 τρισ. δολάρια και χιλιάδες ζωές δεν κατέρρευσε, αλλά πολύ απλά δεν υπήρχε ποτέ, ήταν μία φαντασίωση που «πουλούσαν» στον Αμερικανικό λαό και τη διεθνή κοινότητα ώστε να μπορούν κάποιοι άνθρωποι να βγάζουν δισεκατομμύρια. 



Αλλά αυτό είναι ένα θέμα που αφορά τις ΗΠΑ. Αυτό που αφορά τη διεθνή κοινότητα όμως είναι ότι οι Αμερικανοί σηκώθηκαν κι έφυγαν κυριολεχτικά «νύχτα» χωρίς καμία απολύτως συμφωνία καταδικάζοντας χώρες σαν την Ελλάδα να δεχθούν εκατομμύρια παράνομους μετανάστες. 

Όπως όλα δείχνουν από μέρα σε μέρα πλησιάζουμε στην κορύφωση της πρώτης πράξης του δράματος, την πτώση της Καμπούλ.. Η δεύτερη πράξη του δράματος ξεκινάει όταν θα συγκεντρωθούν εκατομμύρια μετανάστες έξω από τις ακτές της Ελλάδας… 

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

You may also like

Είμαστε μια ομάδα που αποτελείται απο δημοσιογράφους, ερευνητές, εκφωνητές, οικονομολόγους και όχι μόνο. Αν έχετε τυχόν ερωτήσεις, είμαστε στη διάθεσή σας στο ακόλουθο e-mail.

Contact: [email protected]

@ 2022 – All Right Reserved. Designed and Developed by WebLegends.gr