Καταγγελία-σοκ: Πυροσβέστες κόβουν επίτηδες το νερό από πυροσβεστικά οχήματα στο Τατόι – Βίντεο ντοκουμέντο!

Καταγγελία-σοκ: Πυροσβέστες κόβουν επίτηδες το νερό από πυροσβεστικά οχήματα στο Τατόι – Βίντεο ντοκουμέντο!

Καταγγελία-σοκ: Πυροσβέστες κόβουν επίτηδες το νερό από πυροσβεστικά οχήματα στο Τατόι – Βίντεο ντοκουμέντο!


Σε μία καταγγελία-σοκ προχωρά κάτοικος της ευρύτερης περιοχής του Τατοΐου, σύμφωνα με την οποία πυροσβέστες πάνε τα ξημερώματα και κόβουν επίτηδες το νερό από εθελοντικά πυροσβεστικά οχήματα που προσπαθούν να σβήσουν τη φωτιά, ενώ συνοδεύει την ανάρτησή του και με βίντεο-ντοκουμέντο.

Η σοκαριστική καταγγελία έρχεται σε μία περίοδο που πολλές φωνές μιλούν για σχέσεις των πυρκαγιών στο Τατόι με τη δημιουργία ενός «δεύτερου Ελληνικού», δηλαδή μεγάλου συγκροτήματος κατοικιών, ξενοδοχείων κτλπ. Μάλιστα παλαιότερα δημοσιεύματα χαρακτήριζαν το δάσος ως «το βασικό πρόβλημα» αυτού του εγχειρήματος.  

Συγκεκριμένα ο κάτοικος στην καταγγελία του αναφέρει: 

«Αρχικά ήταν μια φήμη και δεν πιστευα στα αυτιά μου, τελικά όμως είναι αλήθεια!

Λίγα λόγια για το νερό:Απο την πρώτη μέρα στα βασιλικά είχαμε προβλημα με το νερό. Στην αρχη πηγαν τα οχήματα να πάρουν απο το νερό του δικτύου το οποίο ήταν ήδη ανεπαρκές. Μετά έγινε προσπάθεια να τροφοδοτηθούν οι υδροφορες (αρα και τα πυροσβεστικά) απο την δεξαμενή (100κ.μ.) στον ξηροποταμο, πραγμα αδύνατο λογο κατασκευής της.

Φτιάξαμε λοιπόν μια αυτοσχέδια πατέντα απο μια ποτιστική μηχανή απο τρακτέρ. Τελειώνει η δεξαμενή(100κ.μ.) πήγαμε σε αλλη πανω στον προφήτη Ηλία. Παλι λάθος κατασκευή, παλι πατεντες!

Τελειώνει και αυτή μεταφερόμαστε σε πισίνα(200κ.μ.) της παραλίας βασιλικών.

ΠΟΤΕ δεν ρωτησε κανένας απο την πυροσβεστική τι γίνεται με το νερό και ΠΟΤΕ δεν ΕΊΔΑΜΕ κανεναν απο το δασαρχείο.Εχθές λοιπόν το βράδυ ξημερώματα ηρθε στην περιοχή μας να επιχειρήσει ενα εθελοντικο πυροσβεστικό όχημα. Πρόκειται για τον “τυφώνα” ενα όχημα μια εναν μικρό γερανο που ανεβάζει ψηλά το νερό και το σκορπάει μπροστά του σε πολυ μεγάλη απόσταση σαν βεντάλια.

Χωράει 8 κυβικά νερό ενω τα μεγαλύτερα της πυροσβεστικής που επιχείρησαν στην περιοχή μας χωράνε 5 κυβικά και τα περισσότερα 1-2 κυβικά. Πραγματικά ζηλευτό!

Ο “κύριος” που θα δείτε στο βίντεο είναι κάτοικος Βασιλικών. Κρύβεται πισω απο το ντοσιέ να μην δούμε την φάτσα του αλλά τον ξέρουμε όλοι κ αυτον και την γυναίκα του!

Πηγε λοιπόν στις 3-4 τα ξημερώματα και ενω οι υδροφορες τροφοδοτούσαν τον “τυφώνα” έβγαλε την μάνικα και σταμάτησε τον ανεφοδιασμό.

“Το νερό δεν είναι για εσάς είναι για την πυροσβεστική” είπε»!