Home Greek News Με ανάκληση αδειών πυροσβεστών προσπαθούν να ενισχύσουν τις δυνάμεις κατάσβεσης στην κυβέρνηση

Με ανάκληση αδειών πυροσβεστών προσπαθούν να ενισχύσουν τις δυνάμεις κατάσβεσης στην κυβέρνηση

by _
0 comment 104 views
Με ανάκληση αδειών πυροσβεστών προσπαθούν να ενισχύσουν τις δυνάμεις κατάσβεσης στην κυβέρνηση
Με ανάκληση αδειών πυροσβεστών προσπαθούν να ενισχύσουν τις δυνάμεις κατάσβεσης στην κυβέρνηση

Με ανάκληση αδειών πυροσβεστών προσπαθούν να ενισχύσουν τις δυνάμεις κατάσβεσης στην κυβέρνηση

Την ίδια στιγμή συνεχίζεται το «σχέδιο» Κ.Μητσοτάκη για εκκενώσεις οικισμών – Οι πυρόπληκτοι γίνονται «πρόσφυγες» στη χώρα τους


H φωτιά στη Βαρυμπόμπη αναζωπυρώθηκε και μετατράπηκε και πάλι σε εφιάλτη με τον αρχηγό της πυροσβεστικής σήμερα να ανακαλεί τις άδειες των πυροσβεστών.

Τα μέσα κατάσβεσης, κυρίως από αέρος δεν επαρκούν και παρότι δεν υπάρχουν επίσημες ανακοινώσεις, φαίνεται πως είναι ακριβείς οι πληροφορίες που θέλουν τον στόλο των πυροσβεστικών αεροσκαφών αρκετά καθηλωμένο στο έδαφος με βλάβες. 

Αλλά αυτό που δούλεψε είναι οι… εκκενώσεις! Η πολιτική του πρωθυπουργού ήταν τρέξτε να γλιτώσετε και έχει μετατρέψει όλη την Ελλάδα που φλέγεται σε προσφυγικό πληθυσμό.

Δεκάδες χιλιάδες στρέμματα δάσους έχουν καεί και μαζί σπίτια, ζώα και περιουσίες. Αλλά η κυβέρνηση πέτυχε γιατί εκκενώνει περιοχές. Άλλωστε αν ρίξετε μια ματιά στο πολυδιαφημισμένο σχέδιο αντιμετώπισης πυρκαγιών θα διαπιστώσετε πως δεν υπάρχει κανένα πραγματικό μέτρο πυροπροστασίας. Μόνο εκκενώσεις.

Στην φωτιά στην Αρχαία Ολυμπία έχουν εκκενωθεί 29 περιοχές στην Ηλεία, στη Φωκίδα εκκενώνονται Ελαία και Καλλιθέα, στην Εύβοια εκκενώθηκε το κάμπινγκ στην Αγία Άννα και οι οικισμοί Αγία Αννα, Παλαιόβρυση, Κεραμεία, Αγκάλη Ευβοίας, Αχλάδι και Κερασιά, στη Μεσσηνία οι οικισμοί Διαβολίτσι, Μέλπεια και Βλαχόπουλο στα Γρεβενά τα χωριά Νησί, Αγαλέοι, Κέντρο, Δίπορο και κορωνίδα οι συνεχείς εκκενώσεις στην Αττική με Δροσοπηγή Κρυονέρι, Κοκκινόβραχος και Αφίδνες και να μην έχει τελειωμό.



Σε αυτές τις περιοχές έχον σπεύσει και ασθενοφόρα για να παραλάβουν ανθρώπους που έχουν αναπνευστικά προβλήματα.

Και οι πυροσβέστες; 

Εντολή ανάκλησης των αδειών των Πυροσβεστών έδωσε την Πέμπτη 5 Αυγούστου ο αρχηγός της Πυροσβεστικής Στέφανος Κολοκούρης και ενώ η χώρα καίγεται εδώ και τρεις μέρες.

Χρειάστηκε δηλαδή να περάσουν τρία ολόκληρα 24ωρα και να καούν εκατοντάδες χιλιάδες στρέμματα δάσους και κατοικιών για να αντιληφθεί η ηγεσία της Πυροσβεστικής πως είναι επιτακτικό να ριχτεί το σύνολο των Πυροσβεστικών δυνάμεων στην μάχη της κατάσβεσης.



«…Ανακαλούμε από τη λήψη της παρούσης μέχρι νεωτέρας τις χορηγηθείσες κανονικές και βραχείες άδειες όλου του ενστόλου προσωπικού (Πυροσβεστικό Προσωπικό, Πυροσβέστες Πενταετούς Υποχρέωσης, Εποχικό Προσωπικό) για το σύνολο των υπηρεσιών της Επικράτειας, προς αντιμετώπιση των εξαιρετικών και έκτακτων υπηρεσιακών αναγκών…» επισημαίνεται στο σχετικό έγγραφο του Αρχηγείου της Πυροσβεστικής που φέρει την υπογραφή του αρχηγού του ΠΣ, Στέφανου Κολοκούρη.

Έτσι έρχεται να καλύψει το κενό η κυβέρνηση Μητσοτάκη να μην κάνει καμία πρόσληψη πυροσβεστών (εποχικών) αλλά και να είναι φειδωλός στην ενοικίαση ακόμα ενός Be-200 (σαν να μην ήξεραν ότι όταν πετάνε χρειάζονται και να μένουν στα αεροδρόμια για συντήρηση)

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

You may also like

Είμαστε μια ομάδα που αποτελείται απο δημοσιογράφους, ερευνητές, εκφωνητές, οικονομολόγους και όχι μόνο. Αν έχετε τυχόν ερωτήσεις, είμαστε στη διάθεσή σας στο ακόλουθο e-mail.

Contact: [email protected]

@ 2022 – All Right Reserved. Designed and Developed by WebLegends.gr