Home ΑΘΛΗΤΙΚΑ Τόκιο 2020: Οι 14 Έλληνες αθλητές που στοχεύουν μια θέση στο βάθρο

Τόκιο 2020: Οι 14 Έλληνες αθλητές που στοχεύουν μια θέση στο βάθρο

by _
0 comment 237 views
Τόκιο 2020: Οι 14 Έλληνες αθλητές που στοχεύουν μια θέση στο βάθρο
Τόκιο 2020: Οι 14 Έλληνες αθλητές που στοχεύουν μια θέση στο βάθρο

Τόκιο 2020: Οι 14 Έλληνες αθλητές που στοχεύουν μια θέση στο βάθρο

Μαρία Λεμονιά

Κατάφεραν να κερδίσουν την πολυπόθητη πρόκριση και λίγο πριν μας εκπροσωπήσουν στους πιο συζητημένους Αγώνες της σύγχρονης Ιστορίας και αποκαλύπτουν τις δυσκολίες,
τις ανατροπές και τις προσδοκίες τους

Οι 83 αθλητές και αθλήτριες της ελληνικής αποστολής για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιοέχουν ραντεβού με τη μεγάλη γιορτή του αθλητισμού από τις 23 Ιουλίου μέχρι τις 8 Αυγούστου. Σε μια διοργάνωση όπου η προετοιμασία των αθλητών πραγματοποιήθηκε κάτω από εξαιρετικά αντίξοες συνθήκες, αφού η πανδημία έβαζε συνεχώς εμπόδια, κάνοντας το ήδη δύσκολο έργο τους να μοιάζει με άθλο, η επιτυχία φαντάζει ακόμη πιο μεγάλη. Οι σημαντικότεροι Ελληνες αθλητές κατόρθωσαν να βρίσκονται στο σπουδαιότερο αθλητικό ραντεβού έχοντας γεμίσει τις αποσκευές τους με την ελπίδα να επιστρέψουν με μεγάλες διακρίσεις.

olympics-Petrounias

Λευτέρης Πετρούνιας
Κρίκοι – Σημαιοφόρος της ελληνικής αποστολής

«Το μόνο που σκέφτομαι είναι να πάμε δυνατά για το επόμενο χρυσό μετάλλιο. Νιώθω ευγνώμων και ευλογημένος που κατάφερα να προκριθώ μετά από όλο αυτό τον Γολγοθά, και πάμε στο Τόκιο για να το φέρουμε πίσω back to back. Η σύζυγός μου και τα παιδιά μου είναι η δύναμή μου. Η Βασιλικήούσα αθλήτρια, πρωταθλήτρια και υπερπρωταθλήτρια έχει προσφέρει τη στήριξή της στην οικογένειά μας και σε εμένα προσωπικά. Στεκόταν και παραμένει τόσο καιρό δίπλα μου σαν βράχος. Της οφείλω πάρα πολλά που βρίσκομαι εδώ.

Ομως είμαι και ευγνώμων που ο κόσμος έχει αγκαλιάσει την προσπάθειά μου. Μόνο ένα “ευχαριστώ” μπορώ να πω και το λιγότερο που μπορώ να κάνω είναι να φέρω άλλο ένα Ολυμπιακό μετάλλιο. Εξάλλου, νιώθω τεράστια τιμή που θα κρατήσω τη σημαία μας στο Τόκιο, καθώς εκπληρώνεται ένα όνειρο που είχα από παιδί».

olympics-stefanidi

Κατερίνα Στεφανίδη
Στίβοσ – Άλμα επί κοντώ

«Η προσπάθεια να ανέβεις ακόμη πιο ψηλά δεν σταματάει ποτέ. Με καλή προετοιμασία και καλή ψυχολογία μπορούμε να τα καταφέρουμε. Σίγουρα στόχος μου είναι το χρυσό μετάλλιο και αν το πάρω, θα το αφιερώσω στον άνδρα μου και προπονητή μου, Μίτσελ Κρίερ, που κατάφερε έπειτα από ενάμιση χρόνο τραυματισμού να μπορώ να ξανακάνω επί κοντώ. Υπάρχει ήδη η εμπειρία του να έχεις αγωνιστεί σε Ολυμπιακούς Αγώνες, να έχεις ζήσει το Χωριό, τα λεωφορεία κ.λπ. Πράγματα που μπορεί να μην τα σκέφτεται ο κόσμος και να φαίνονται αστεία, αλλά είναι μεγάλο αβαντάζ που τα γνωρίζουμε ήδη. Σαφώς και οι Ολυμπιακοί Αγώνες του Τόκιοθα είναι πολύ διαφορετικοί λόγω της πανδημίας, αλλά θεωρώ πως διατηρούμε το πλεονέκτημα ότι γνωρίζουμε ήδη όλες τις λεπτομέρειες».

olympics-polak

Ελένη-Κλαούντια Πόλακ
Στίβος – Αλμα επί κοντώ

«Είναι η πρώτη μου συμμετοχή σε Ολυμπιακούς Αγώνες και είμαι ιδιαίτερα υπερήφανη γι’ αυτό. Υπάρχει άγχος, όπως είναι λογικό, όμως το βασικότερο αυτή τη στιγμή είναι να απολαύσω αυτή τη μοναδική εμπειρία και να αποδώσω όσο το δυνατόν καλύτερα ώστε να πετύχω τον αρχικό μου στόχο, που είναι ο τελικός, και από κει και έπειτα να κάνω ό,τι καλύτερο μπορώ. Είμαι πολύ χαρούμενη και νιώθω πανέτοιμη να αγωνιστώ».

olympics-karalis

Eμμανουήλ Καραλής
Στίβος – Αλμα επί κοντώ

«Μετά από μια δύσκολη χρονιά και έναν σοβαρό τραυματισμό κατάφερα να βρίσκομαι στη μεγαλύτερη αθλητική διοργάνωση – όνειρο κάθε αθλητή. Είμαι έτοιμος να ζήσω την εμπειρία, να δώσω τον καλύτερο εαυτό μου και να τιμήσω τη χώρα μου. ΟιΟλυμπιακοί Αγώνες του Τόκιοείναι σημαδιακοί καθώς σηματοδοτούν τη διαρκή ανθρώπινη προσπάθεια απέναντι στην οποιαδήποτε δυσκολία».

olympics-volikakis

Χρήστος Βολικάκης
Ποδηλασία πίστας

«Μετά από πολύμηνη αγωνιστική απραξία λόγω των γνωστών συνθηκών, τα ταξίδια που είχαμε προγραμματίσει σε Ισπανία, Μεξικό και Κολομβία είχαν ατυχή κατάληξη. Οι αγώνες σε αυτές τις χώρες ματαιώθηκαν και μας έμεινε η υπερατλαντική ταλαιπωρία. Νιώσαμε πολύ δυσάρεστα και η απογοήτευση ήταν μεγάλη. Μη έχοντας άλλη επιλογή, ευχηθήκαμε τουλάχιστον σε Ιταλία και Ρωσία να έχουμε καλύτερη τύχη και να τρέξουμε σε κάποιους αγώνες. Οντως, στην Ιταλία βρήκαμε σιγά-σιγά τον βηματισμό μας και ο αρχικός μας στόχος, δηλαδή η συμμετοχή σε δυνατούς αγώνες, εν μέρει πέτυχε. Η δραστηριότητα στην Ιταλία μάς έδωσε μια ψυχική ανάταση και τώρα, στη Ρωσία, ολοκληρώνουμε την προετοιμασία – και μάλιστα με σημαντικές διακρίσεις και μετάλλια. Είχαμε και στη χώρα μας προγραμματισμένο έναν ακόμα αγώνα, όμως ακόμη και αυτό δεν έγινε. Ματαιώθηκε το μίτινγκ της πίστας χωρίς να μας ρωτήσει κανείς πόσο απαραίτητο ήταν για εμάς. Πάντα περιμένω τέτοια εμπόδια και έχω μάθει να τα ξεπερνάω. Εύχομαι να είμαι υγιής, δυνατός και θέλω η παρουσία μου στο Τόκιο να με δικαιώσει. Σε αυτό το ραντεβού με την Ιστορία θα δώσω την ψυχή μου για το καλύτερο. Πιστεύω στον Θεό και με τη βοήθειά Του δεν έχω να φοβάμαι τίποτα».

olympics-christou

Απόστολος Χρήστου
Κολύμβηση – Ύπτιο

«Μετά την περσινή αναβολή των Αγώνων η ζωή των αθλητών επιστρέφει σε ενός είδους κανονικότητα. Είμαι πολύ χαρούμενος που θα βρεθώ στο Τόκιο και θα εκπροσωπήσω τη χώρα μου για δεύτερη φορά σε Ολυμπιακούς Αγώνες και ανυπομονώ να αγωνιστώ στη μεγαλύτερη αθλητική διοργάνωση. Στόχος μου είναι να βελτιώσω τις ατομικές μου επιδόσεις και να βρεθώ στον τελικό των 100 μέτρων ύπτιο».

olympics-ntountounaki

Αννα Ντουντουνάκη
Κολύμβηση – Πεταλούδα



«Νιώθω πιο ώριμη, πιο έμπειρη και πιο συνειδητοποιημένη απ’ ό,τι ήμουν στους προηγούμενους Ολυμπιακούς. Εχω ξεκαθαρίσει κάποια πράγματα στο μυαλό μου και ειδικά τα δύο τελευταία χρόνια έχω δουλέψει αρκετά για να πετύχω τους στόχους που έχω θέσει. Το χρυσό μετάλλιο στο Πανευρωπαϊκό Πρωτάθλημα είναι σίγουρα μια ώθηση και μια επιβεβαίωση ότι η προετοιμασία μου πάει καλά. Παρ’ όλα αυτά, δεν θέλω να λέω πολλά. Να είμαι υγιής και πιστεύω ότι μπορώ να πετύχω ένα ακόμα ατομικό ρεκόρ στο Τόκιο κι από εκεί και πέρα ό,τι αυτό φέρει».

olympics-korakaki

Αννα Κορακάκη
Σκοποβολή – Σημαιοφόρος της ελληνικής αποστολής

«Είναι πραγματικά σπουδαία η τιμή που μου κάνει η Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή, γι’ αυτό και θέλω να την ευχαριστήσω που με επέλεξε για σημαιοφόρο. Θα είναι σίγουρα μοναδικό το συναίσθημα να κρατάς τη σημαία της πατρίδας σου στην τελετή έναρξης των Ολυμπιακών Αγώνων, σε μία μάλιστα ιστορική στιγμή, καθώς θα μοιραστώ αυτή την εμπειρία με τον Λευτέρη Πετρούνια. Από την άλλη, βιώνουμε μία πρωτόγνωρη κατάσταση που σχετίζεται με την απουσία κοινού. Το δικό μας άθλημα στις μεγάλες διοργανώσεις έχει θεατές. Ηχούν ακόμη στ’ αυτιά μου οι φωνές από τις κερκίδες στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο. Θα μου φανεί παράξενο να είναι άδειες. Στο Τόκιο όλα θα είναι διαφορετικά».

olympics-platanioti-papazoglou

Ευαγγελία Πλατανιώτη – Εβελίνα Παπάζογλου
Συγχρονισμένη Κολύμβηση

«Το όνειρό μας ήταν να πάρουμε την πρόκριση για τους Ολυμπιακούς Αγώνες τόσο ως ντουέτο όσο και στο ομαδικό. Είναι ένα από τα μεγαλύτερα επιτεύγματα στην καριέρα μας και δουλέψαμε πολύ σκληρά για να το πετύχουμε. Στο ντουέτο, στόχος μας είναι να δώσουμε τον καλύτερό μας εαυτό και να είμαστε περήφανες μετά την εμφάνισή μας. Θέλουμε μια θέση στον τελικό, πράγμα που θα έρθει αν πιάσουμε την καλύτερη δυνατή απόδοση».

olympics-Mantis-Kagialis

Παναγιώτης Μάντης – Παύλος Καγιαλής
Ιστιοπλοΐα κλάση 470

«Η συμμετοχή σε Ολυμπιακούς Αγώνες είναι ύψιστη τιμή και νιώθουμε μεγάλη υπερηφάνεια που θα έχουμε την ευκαιρία να εκπροσωπήσουμε την Ελλάδα για δεύτερη φορά, ύστερα από το μετάλλιο του Ρίο. Η ψυχολογία μας είναι αρκετά ανεβασμένη και στόχος μας είναι να φτάσουμε όσο το δυνατόν ψηλότερα δίνοντας τον καλύτερό μας εαυτό».

olympics-Kokkalanis

Βύρων Κοκκαλάνης
Ιστιοπλοΐα – RSX

«Νιώθω πολύ χαρούμενος που επιτέλους, μετά από ένα χρόνο αναβολής, έφτασε η μεγάλη στιγμή και αισθάνομαι υπερήφανος που θα εκπροσωπήσω για τρίτη φορά την Ελλάδα στους Ολυμπιακούς Αγώνες. Στόχος μου είναι να φτάσω στην υψηλότερη δυνατή απόδοση βάσει των συνθηκών που θα κληθώ να αντιμετωπίσω στον θαλάσσιο στίβο της περιοχής Ενοσίμα, όπου θα διεξαχθούν οι ιστιοπλοϊκοί αγώνες. Ελπίζω σε κάτι πολύ καλό και εύχομαι να είμαι άξιος να το πετύχω!».

olympics-Karaxaliou

Βασιλεία Καραχάλιου
Ιστιοπλοΐα – Laser

«Φτάνοντας στην Ιαπωνία πρωταρχικός μας στόχος είναι να συνηθίσουμε τη διαφορά ώρας που επηρεάζει τον ύπνο και την ξεκούραση, όπως και το φαγητό, τη ζέστη και την υγρασία. Γι’ αυτό άλλωστε ήρθαμε τόσο νωρίς. Από τις 15 Ιουλίου μπορέσαμε να ξεκινήσουμε τις προπονήσεις στη θάλασσα. Νιώθω αρκετά καλά και, όπως κάθε φορά, ανυπομονώ να μπω στο νερό και να δω την πρόοδο των προπονήσεών μας σε σχέση με τα άλλα σκάφη. Στόχος μου είναι να μπορέσω να απολαύσω όλο αυτό το “ταξίδι” και να δώσω τον καλύτερό μου εαυτό στους Α=γώνες. Αν το καταφέρω, το αποτέλεσμα θα είναι καλό».

Πηγή >> https://www.protothema.gr/gala/article/1145326/tokio-2020-oi-14-ellines-athlites-pou-stoheuoun-mia-thesi-sto-vathro/

You may also like

Είμαστε μια ομάδα που αποτελείται απο δημοσιογράφους, ερευνητές, εκφωνητές, οικονομολόγους και όχι μόνο. Αν έχετε τυχόν ερωτήσεις, είμαστε στη διάθεσή σας στο ακόλουθο e-mail.

Contact: [email protected]

@ 2022 – All Right Reserved. Designed and Developed by WebLegends.gr