Μετά την Ευρώπη η κακοκαιρία χτύπησε την Κίνα: Τουλάχιστον 12 νεκροί και τεράστιες καταστροφές από πλημμύρες

Μετά την Ευρώπη η κακοκαιρία χτύπησε την Κίνα: Τουλάχιστον 12 νεκροί και τεράστιες καταστροφές από πλημμύρες

Μετά την Ευρώπη η κακοκαιρία χτύπησε την Κίνα: Τουλάχιστον 12 νεκροί και τεράστιες καταστροφές από πλημμύρες

21/07/2021, 00:42


Σχολιάζει το GreekNewsOnDemand.com: Διαβάστε επίσης το άρθρο μας με τίτλο Φρική από Βέλγιο: HAARP τελικά η δήθεν…«κακοκαρία». Τους χτυπάνε με νέφη-βόμβες!!! [ανατριχιαστό βίντεο] διότι τα φαινόμενα…ΑΠΑΤΟΥΝ…!!!…


Η σφοδρές βροχοπτώσεις έπληξαν το κεντρικό τμήμα της χώρας – Περισσότεροι από 10.000 άνθρωποι απομακρύνθηκαν προληπτικά – Απίστευτες εικόνες από τις πλημμύρες στα κοινωνικά δίκτυα

Τουλάχιστον 12 άνθρωποι έχασαν σήμερα τη ζωή τους στην Κίνα μετά τις «ιστορικές» κατακλυσμιαίες βροχές στο κεντρικό τμήμα της χώρας, οι οποίες έχουν παραλύσει μια επαρχιακή πρωτεύουσα και είχαν ως αποτέλεσμα να πλημμυρίσει το μετρό της σε ώρα αιχμής.

Το Τσεντσόου, μια τεράστια μητρόπολη που βρίσκεται σε απόσταση 700 χιλιομέτρων νοτιοδυτικά του Πεκίνου, τέθηκε σήμερα σε κατάσταση κόκκινου συναγερμού λόγω των ισχυρών βροχοπτώσεων στην επαρχία Χενάν, όπου ανήκει.

Σύμφωνα με το BBC, οι Αρχές έχουν επιβεβαιώσει το θάνατο 12 ανθρώπων στην Τσεντσόου.

Περισσότεροι από 10.000 άνθρωποι απομακρύνθηκαν προληπτικά τις τελευταίες ημέρες, ανέφεραν σήμερα οι τοπικές αρχές της Χενάν, που εκτιμούσαν νωρίτερα σήμερα το ύψος των ζημιών σε πολλά εκατομμύρια ευρώ.Το κρατικό τηλεοπτικό δίκτυο CCTV μετέδωσε εικόνες όπου διακρίνονται οι δρόμοι της πόλης να έχουν κατακλυστεί από χειμάρρους λάσπης, ενώ κάτοικοι, με το ύψος του νερού να φθάνει στα γόνατά τους, σπρώχνουν τα οχήματά τους σε πλημμυρισμένες οδικές αρτηρίες.

Οι μετεωρολογικές υπηρεσίες του Τσεντσόου έκαναν λόγο για τις σφοδρότερες βροχοπτώσεις σε μία ημέρα από την έναρξη της καταγραφής των αρχείων πριν από 60 χρόνια.Σε βίντεο που αναρτήθηκαν στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης διακρίνονται χρήστες με το νερό έως τους ώμους σε μια αμαξοστοιχία του μετρό στο Τσεντσόου. Ορισμένοι έχουν ανέβει πάνω στα καθίσματα για να σωθούν. Σε ένα άλλο βίντεο, οι διασώστες απομακρύνουν τους επιβάτες μέσα στο σκοτάδι.

Προς το παρόν οι αρχές δεν έχουν δημοσιεύσει επίσημο απολογισμό της κακοκαιρίας.