Home Greek News Όταν ο Β.Κικίλιας δήλωνε ότι ο υποχρεωτικός εμβολιασμός είναι αντισυνταγματικός – Από Σεπτέμβριο σε άνευ αποδοχών!

Όταν ο Β.Κικίλιας δήλωνε ότι ο υποχρεωτικός εμβολιασμός είναι αντισυνταγματικός – Από Σεπτέμβριο σε άνευ αποδοχών!

by _
0 comment 192 views

Όταν ο Β.Κικίλιας δήλωνε ότι ο υποχρεωτικός εμβολιασμός είναι αντισυνταγματικός – Από Σεπτέμβριο σε άνευ αποδοχών!


Ο υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας εξειδίκευσε σήμερα το μέτρο της οικονομικής εξαθλίωσης των νοσηλευτών που αρνούνται να εμβολιαστούν, το οποίο ανακοίνωσε χθες ο πρωθυπουργός Κ.Μητσοτάκης

Κι όμως πριν μερικούς μήνες διαβεβαίωνε για την αντισυνταγματικότητα του μέτρου που τώρα επιβάλλει η κυβέρνησή του:

«Το εμβόλιο δεν θα είναι υποχρεωτικό, γιατί κάτι τέτοιο είναι αντισυνταγματικό. Είμαι πεπεισμένος ότι η συντριπτική πλειοψηφία των συμπολιτών μας και θα καταλάβει και θα ενημερωθεί σωστά και θα εμβολιαστεί και αυτοί οι λίγοι οι οποίοι δεν θέλουν να το κάνουν…

Πρέπει να σας πω ότι το Σύνταγμά μας δηλώνει ρητά ότι δεν είναι υποχρεωτικός ο εμβολιασμός στην χώρα», έλεγε ο υπουργός πριν επιβάλλει την ποινή της οικονομικής εξόντωσης σε όποιο μέλος του νοσηλευτικού προσωπικού δεν εμβολιαστεί.

Σήμερα, όμως το «γύρισε»: «Έως τις 16/8 το σύνολο των εργαζομένων στις μονάδες φροντίδας ηλικιωμένων θα πρέπει να έχει κάνει την πρώτη δόση του εμβολίου και ακολούθως τη β’ δόση σύμφωνα με τα προβλεπόμενα. Όποιος αρνείται να εμβολιαστεί απέχει από την εργασία του άνευ αποδοχών», είπε ο Β.Κικίλιας.



Ο ολοκληρωτισμός στην πράξη…

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Google news logoΑκολουθήστε το pronews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

You may also like

Είμαστε μια ομάδα που αποτελείται απο δημοσιογράφους, ερευνητές, εκφωνητές, οικονομολόγους και όχι μόνο. Αν έχετε τυχόν ερωτήσεις, είμαστε στη διάθεσή σας στο ακόλουθο e-mail.

Contact: [email protected]

@ 2022 – All Right Reserved. Designed and Developed by WebLegends.gr