Home ΚΟΣΜΟΣ Μέρκελ: Στη Γερμανία δεν θα γίνει υποχρεωτικός εμβολιασμός όπως έκανε η Γαλλία

Μέρκελ: Στη Γερμανία δεν θα γίνει υποχρεωτικός εμβολιασμός όπως έκανε η Γαλλία

by _
0 comment 156 views
Μέρκελ: Στη Γερμανία δεν θα γίνει υποχρεωτικός εμβολιασμός όπως έκανε η Γαλλία
Μέρκελ: Στη Γερμανία δεν θα γίνει υποχρεωτικός εμβολιασμός όπως έκανε η Γαλλία

Μέρκελ: Στη Γερμανία δεν θα γίνει υποχρεωτικός εμβολιασμός όπως έκανε η Γαλλία

Mίνα Αγγελίνη

«Θα κάνουμε τα πάντα για να μην έχουμε νέο lockdown το φθινόπωρο» είπε η καγκελάριος της Γερμανίας κατά την επίσκεψή της στο επιδημιολογικό ινστιτούτο Robert Koch στο Βερολίνο

«Θα κάνουμε ότι είναι δυνατόν για να αποτρέψουμε ένα νέο lockdown το φθινόπωρο», δήλωσε σήμερα η Γερμανίδα Καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ, κατά την επίσκεψή της στο επιδημιολογικό ινστιτούτο «Robert Koch» στο Βερολίνο.

Στο πλευρό της ήταν ο επικεφαλής του ινστιτούτου Λόταρ Βίλερ και ο υπουργός Υγείας της Γερμανίας, Γενς Σπαν.

Η Μέρκελ δεν θεωρεί υποχρεωτικό ένα νέο lockdown ενόψει ενός νέου, τέταρτου κύματος της πανδημίας της νόσου Covid το φθινόπωρο. Επιπλέον, τόνισε ότι, σε αντίθεση με τη Γαλλία, στη Γερμανία δεν θα είναι υποχρεωτικός ο εμβολιασμός των υγειονομικών – γιατρών, νοσηλευτών και όλων όσοι εργάζονται σε γηροκομεία.

«Φυσικά κάνουμε τα πάντα για να αποτρέψουμε ένα νέο lockdown», πρόσθεσε η Μέρκελ καλώντας τους συμπολίτες της να μην εφησυχάζουν.



Σε ότι αφορά τον εμβολιασμό κατά της Covid, η Μέρκελ υποστήριξε: «Ο εμβολιασμός όχι μόνο προστατεύει εσάς, αλλά και αυτόν που είναι κοντά σας, που είναι σημαντικός για εσάς, που αγαπάτε. Ο εμβολιασμός όχι μόνο προστατεύει από σοβαρές ασθένειες, αλλά και από τους αγχωτικούς περιορισμούς της καθημερινότητας. Όσο περισσότεροι εμβολιαστούμε, τόσο πιο γρήγορα θα ελευθερωθούμε». 

«Επομένως, είναι σημαντικό να συνεχίσετε να συμμορφώνεστε με τους κανόνες υγιεινής ακόμη κι αν αυξάνεται το ποσοστό εμβολιασμού αυξάνεται καθώς επίσης και να αερίζετε τακτικά τους εσωτερικούς χώρους. Τα τεστ Covid είναι επίσης σημαντικά. Οι εξελίξεις είναι γενικά θετικές, αλλά η πανδημία δεν έχει τελειώσει», υπογράμμισε η Γερμανίδα Καγκελάριος.

 

https://www.protothema.gr/world/article/1142794/merkel-sti-germania-den-tha-ginei-upohreotikos-emvoliasmos-opos-sti-gallia/

You may also like

Είμαστε μια ομάδα που αποτελείται απο δημοσιογράφους, ερευνητές, εκφωνητές, οικονομολόγους και όχι μόνο. Αν έχετε τυχόν ερωτήσεις, είμαστε στη διάθεσή σας στο ακόλουθο e-mail.

Contact: [email protected]

@ 2022 – All Right Reserved. Designed and Developed by WebLegends.gr