Home Greek News Το Πρώτο…ΨΕΜΑ βάλλει κατά του Έλληνα πατριώτη Γ.Πετράκου. «Πατριάρχη των ψεκ» τον λένε & υποστηρίζουν τον ΜΑΣΟΝΟ Χρήστο Μάστορα!!!

Το Πρώτο…ΨΕΜΑ βάλλει κατά του Έλληνα πατριώτη Γ.Πετράκου. «Πατριάρχη των ψεκ» τον λένε & υποστηρίζουν τον ΜΑΣΟΝΟ Χρήστο Μάστορα!!!

by _
0 comment 160 views
Το Πρώτο…ΨΕΜΑ βάλλει κατά του Έλληνα Πατριώτη Γ. Πετράκο. «Πατριάρχη των ψεκ» τον λένε. Υποστηρίζει τον ΜΑΣΟΝΟ Χρήστο Μάστορα!!!
Το Πρώτο…ΨΕΜΑ βάλλει κατά του Έλληνα Πατριώτη Γ. Πετράκο. «Πατριάρχη των ψεκ» τον λένε. Υποστηρίζει τον ΜΑΣΟΝΟ Χρήστο Μάστορα!!!

GreekNewsOnDemand.com: Το Πρώτο…ΨΕΜΑ βάλλει κατά του Έλληνα πατριώτη Γ.Πετράκου. «Πατριάρχη των ψεκ» τον λένε & υποστηρίζουν τον ΜΑΣΟΝΟ Χρήστο Μάστορα!!!

Προτού διαβάσετε το παρακάτω άρθρο-«δολοφονικό χτύπημα» του Πρώτου…ΨΕΜΑΤΟΣ, περιττόν να σας πούμε πόσο μεγάλος ΠΑΤΡΙΩΤΗΣ είν’ ο κος Γρηγόρης Πετράκος, ο οποίος λέει συνέχεια ΑΛΗΘΕΙΕΣ για την ΨΕΥΤΟ-πανδημία του ΨΕΥΔΟ-κορωνοϊού, αλλά δώστε πρώτη λίγη προσοχή στο προχθεσινό μας άρθρο με τίτλο ΤΩΡΑ εξηγούνται ΟΛΑ!!! – Μασονάκι κι ο…Χρήστος ο Μάστορας που μας συμβουλεύει να εμβολιαστούμε!!! και ΕΚΕΙ θα καταλάβετε το ΓΙΑΤΙ το σύστημα (το ΒΡΩΜΙΚΟ, ΑΝΘΕΛΛΗΝΙΚΟ και…ΝΕΟΤΑΞΙΚΟ) παίρνει το μέρος του κιου Μάστορα, ο οποίος ΔΕΝ μας κρύβει ότι είναι…ΜΑΣΟΝΟΣ, και ΟΧΙ το μέρος ενός ΓΝΗΣΙΟΥ ΕΛΛΗΝΑ ΠΑΤΡΙΩΤΗ, ο οποίος έχει βάλει όλη τη ζωή και τη καριέρα του στη…ΓΡΑΜΜΗ για την ελευθερία της…ΠΑΤΡΙΔΟΣ ΤΟΥ!!
ΓΙ’ ΑΥΤΟ, ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΟΥΣ ΠΡΟΔΟΤΕΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ, ΘΑ ΔΙΚΑΣΤΟΥΝ ΚΑΙ ΤΑ ΒΡΩΜΟ-Μ.Μ.Ε. ΠΟΥ ΠΉΡΑΝ ΤΟ ΜΈΡΟΣ ΑΥΤΉΣ ΠΡΟΔΟΤΙΚΟΤΑΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΚΑΘ’ ΟΛΗ ΤΗ ΔΙΑΡΚΕΙ ΑΥΤΉΣ ΨΕΥΤΟ-ΠΑΝΔΗΜΙΑΣ…!!!

Πρώτο Θέμα: Ο «πατριάρχης των ψεκ» Γρηγόρης Πετράκος βρήκε τον… Mάστορά του

Κώστας Μπουρούσης

Ο Γρηγόρης Πετράκος, αυτόκλητος σοσιαλμιντιακός ηγέτης των αντιεμβολιαστών, των ανορθολογιστών και των οιονεί αντισυστημικών με τζάμπα μαγκιά, αποφθέγματα και κακό χιούμορ διχάζει, στοχοποιεί και συνωμοσιολογεί συστηματικά. Πήρε όμως την κατάλληλη απάντηση, ψύχραιμη και νηφάλια, από τον καλλιτέχνη συνάδελφό του  Χρήστο Μάστορα

Ο Γρηγόρης Πετράκος έχει ένα μάλλον μικρό και περιορισμένο ακροατήριο στα κοινωνικά δίκτυα. Σε μια εποχή όπου οι επιδραστικοί μετρούν τους followers τους σε εκατοντάδες χιλιάδες και σε εκατομμύρια, εκείνος νιώθει τουλάχιστον Μωυσής στην τοποθεσία Ερυθρά Θάλασσα απευθυνόμενος σε ένα ποίμνιο 44.670 χρηστών του Facebook και άλλων 11.000 χρηστών του Instagram.

Eίναι αυτοί στους οποίους μιλά με περίσσεια τζάμπα μαγκιάς για «τρυπητήρια», όπως σε μια μέτρια προσπάθεια κακού χιούμορ έχει βαφτίσει τα εμβόλια, αλλά και στους οποίους αναπτύσσει με εντυπωσιακό απόθεμα φλυαρίας και διά γυμνού οφθαλμού ορατή… διάρροια σημείων στίξης -αγαπά τα αποσιωπητικά και κλίνει το γόνυ στα θαυμαστικά- τις πολυποίκιλες θεωρίες συνωμοσίας του.

Οπως, ας πούμε, συνδέοντας τους πρόσφατους αιφνίδιους θανάτους των προέδρων της Τανζανίας και του Μπουρούντι με την άρνηση των δύο ηγετών να αναγνωρίσουν την ύπαρξη του κορωνοϊού και να συμμορφωθούν με το παγκόσμιο υγειονομικό πρωτόκολλο, ήτοι την κοινή λογική.

Εάν οι θιασώτες του Πετράκου (ή ακόμα και ο ίδιος) γνωρίζουν κατά πού πέφτουν οι δύο αφρικανικές χώρες είναι ψιλά γράμματα. Από την άλλη, σίγουρα θα είχε ενδιαφέρον αν ανάμεσα στα οιονεί διδάγματα ελεύθερης και ασυμβίβαστης ζωής που παραδίδει ο τραγουδοποιός και ηγέτης του μικρού αλλά θορυβώδους σοσιαλμιντιακού συνονθυλεύματος μέσω των status updates του χωρούσε και μια ιδέα γεωγραφίας, ώστε να πληροφορηθεί κανείς αν εκτός όλων των άλλων θεωριών του έχει προσχωρήσει και στο κίνημα των flat-earthers. Αλλά και αυτό ακόμα θα έμοιαζε τόσο περίεργο όσο, ας πούμε, μια κουκουβάγια στην αρχαία Αθήνα…

Αρνητοφωλιάς το ανάγνωσμα



Πάντως, παρά το περιορισμένο αριθμητικά ακροατήριό του ο Πετράκος δεν πτοείται. Πώς το ’χει πει ο θυμόσοφος λαός; Κάλλιο πρώτος στο χωριό παρά δεύτερος στην πόλη. Βέβαια, η λέξη «δεύτερος» ενδεχομένως του θυμίζει οικεία κακά, ήτοι τη δεύτερη θέση που κατέκτησε το μακρινό 2002 στο «Fame Story», το talent show μέσω του οποίου πήρε το βάπτισμα του πυρός στη δημοσιότητα – για την ιστορία, είχε ηττηθεί από τον Νότη Χριστοδούλου.

Τότε είχε συστηθεί ως συνθέτης και τραγουδιστής. Η πικρή αλήθεια όμως είναι ότι τον αληθινό κολοφώνα του δεν τον έζησε ποτέ εξασκώντας την τέχνη του, αλλά διασπείροντας fake news με το καντάρι – το πρόσφατο τραγούδι του «Οι ειδικοί» είναι μια φιλότιμη προσπάθεια να συνδυάσει και τις δύο ιδιότητές του. Γνωρίζατε, για παράδειγμα, ότι αυτή τη στιγμή τα νοσοκομεία της χώρας είναι άδεια από ασθενείς με COVID-19, αλλά γεμάτα από πολίτες που αντιμετωπίζουν παρενέργειες από τον εμβολιασμό; Ο Γρηγόρης Πετράκος όχι μόνο το ξέρει, αλλά και φρόντισε να το διατυμπανίσει μέσα από το φεϊσμπουκικό κονάκι του μόλις την προηγούμενη Τετάρτη, σερβίροντας, αν και χορτοφάγος ο ίδιος, φρέσκο κρέας στους διαδικτυακούς συνδαιτυμόνες του και επενδύοντας στην πραγματικότητα σε εκείνο που πολεμά: τον φόβο.

«Φτάσε στο σημείο να μη φοβάσαι το λιοντάρι και το λιοντάρι θα σε φοβηθεί», γράφει ο Πετράκος σε ένα από τα αποφθέγματά του. Πάντως, μια περίφημη και στα σίγουρα αποστομωτική απάντηση στα περί λεόντων και φόβου την έχει ήδη δώσει μια συνάδελφος του Πετράκου, που πιθανότατα αγνοεί την ύπαρξή του, η Ντόλι Πάρτον.



«Θέλω, απλώς, να πω σε όλους εσάς τους δειλούς εκεί έξω: Μην είστε κότες. Βγείτε και κάντε το εμβόλιο», επισήμανε μεταξύ άλλων στο βίντεο που δημοσίευσε από τον εμβολιασμό της στις 2 Μαρτίου. Μάλιστα, η 75χρονη Αμερικανίδα διέθεσε 1 εκατ. δολάρια από την προσωπική περιουσία της για την έρευνα και την ανάπτυξη του εμβολίου της Moderna. Αλλά για τον Πετράκο η Πάρτον είναι μια ηλικιωμένη γυναίκα που ανήκει στις ευπαθείς ομάδες, δεν είναι δηλαδή νέα, κοτσονάτη και θαλερή όπως ίδιος που και να νοσήσει από κορωνοϊό (θεωρεί ότι) θα το περάσει στο πόδι. Είναι εντυπωσιακά οξύμωρο. Ο άνθρωπος που, σύμφωνα με τις αναρτήσεις του στο Facebook, αποτρέπει τους πολίτες από τον εμβολιασμό, αρνείται τη χρήση μάσκας και την τήρηση στοιχειωδών υγειονομικών κανόνων, δεν δίνει δηλαδή δεκάρα για εκείνα που μπορούν να εξασφαλίσουν το δικαίωμα στη ζωή -ευπαθών ή μη, ηλικιωμένων ή νέων- και αναρωτιέται ανερυθρίαστα «Πόσοι νέοι και υγιείς είναι “ηθικό” να ΘΥΣΙΑΣΤΟΥΝ για να “σώσουμε” τον παππού και τη γιαγιά;;;;» (σ.σ.: η στίξη δική του), διαρρηγνύει τα ιμάτιά του για την ισονομία των πολιτών στο διασκεδάζειν.

f3
Τα ποσταρίσματα του Γρηγόρη Πετράκου. Ο συντάκτης τους συνωμοσιολογεί, στρέφεται κατά των εμβολίων και δεν δίνει δεκάρα για τη ζωή των ηλικιωμένων και των ευπαθών ομάδων

Κατά πάντων

Τις τελευταίες ημέρες ο κορυφαίος των ψεκ έκανε δυναμικό comeback στα κοινωνικά δίκτυα. Ναι, αρθρώνοντας έωλες κατηγόριες και υπερασπιζόμενος τη δήθεν ελευθερία του, την οποία ξεκάθαρα συγχέει με την τζάμπα μαγκιά. Στο στόχαστρό του αυτή τη φορά δεν μπήκαν το «μπόλι» (άλλο υποκοριστικό που χρησιμοποιεί για το εμβόλιο), οι κυβερνήσεις και η νέα τάξη πραγμάτων, αλλά δύο συνάδελφοί του, ένας σκιτσογράφος-θρύλος και ένας εμβληματικός συγγραφέας. Δεν το λες κακό σκορ για ένα δεκαπενθήμερο.

«Παντού με το πιστοποιητικό εμβολιασμού. Αν θέλουν, αλλιώς σπίτι τους. Τα καθάρματα που ηγούνται των αντεμβολιαστών πρέπει να δικαστούν για διασπορά ψευδών ειδήσεων». Το παραπάνω tweet του τραγουδοποιού Στάθη Δρογώση μάλλον κάτι πολύ προσωπικό πυροδότησε στον Πετράκο. Δεν εξηγείται αλλιώς η απόφαση του τραγουδοποιού να δημοσιεύσει ένα εκτενέστατο κείμενο-απάντηση στη σελίδα του, όπου με το γνωστό ύφος του Ρομπέν των Δασών απ’ το καλάθι ζητούσε τα ρέστα από τον Δρογώση.

Η διαδικτυακή διελκυστίνδα, στην πραγματικότητα μια μικρογραφία του debate ανάμεσα στην πραγματικότητα και τη συνωμοσιολογία, κατέληξε με ένα ακόμα μεγαλόστομο post του Πετράκου που θα ακουγόταν φαιδρό αν το διακύβευμα δεν ήταν η δημόσια υγεία. «Ανθρωποι και ποντίκια», έγραψε.

«Απ’ τη μία έχεις τον Χρηστάρα Δάντη και απ’ την άλλη τα ανθρωπάκια που όταν τελειώσει η δικτατορία θα ψάχνουν τρύπα να κρυφτούν», κατέληξε συγκρίνοντας την τοποθέτηση του Δρογώση με την άποψη του Χρήστου Δάντη, ο οποίος είχε με τη σειρά του γράψει σε δική του ανάρτηση: «Η κυβέρνηση αυτή έτσι κι αλλιώς από την αρχή της επιδημίας κάνει καραγκιοζιλίκια». Ως κουμανταδόρος της αντισυστημικότητας ο Πετράκος προηγουμένως είχε επιτεθεί στον Πάνο Κιάμο για την απόφασή του να εμφανιστεί σε νυχτερινό κέντρο όπου θα επιτρέπεται η είσοδος μόνο σε εμβολιασμένους.

Ζήτησε μάλιστα από τον Κιάμο να ανακαλέσει και να ζητήσει συγγνώμη για την απόφασή του και τόνισε πως η ανακοίνωσή του λαϊκού τραγουδιστή είναι το πιο επικίνδυνο πράγμα που έχει ακούσει στη ζωή του. Τι στην ευχή; Τα δικά του posts δεν τα διαβάζει ποτέ;



Μπορεί ο τίτλος του «πατριάρχη των ψεκ» να ακούγεται βαρύγδουπος ή πολύς για τον Πετράκο, όμως ο ίδιος τον έχει επιλέξει ξεκάθαρα για τον εαυτό του. Δεν αφήνει ευκαιρία να πάει χαμένη, κουβέντα να πέσει κάτω, επιχείρημα στο οποίο δεν θα αντιταχθεί με fake news, ανάρτηση στα κοινωνικά δίκτυα που αποσαθρώνει τη ρητορεία του στην οποία δεν θα χιμήξει. Οπου ευδοκιμεί ο ορθολογισμός, ο ίδιος βγάζει αμέσως το ψεκαστικό.

Μέτωπο άνοιξε και με τον δημοφιλή σκιτσογράφο-συγγραφέα Αρκά με αφορμή ένα σκίτσο του, ενώ λίγες ημέρες νωρίτερα ο Πετράκος είχε επιτεθεί στον συγγραφέα Ευγένιο Τριβιζά για το παραμύθι του «Οχι! Δεν θα μας μπείτε στη μύτη», μια αλληγορία για την πανδημία γραμμένη για παιδιά.

Το βιβλίο που διανεμήθηκε δωρεάν σε μαθητές Νηπιαγωγείου και Δημοτικού και διασκευάστηκε σε παράσταση για την ηλεκτρονική πλατφόρμα της Εθνικής Λυρικής Σκηνής έφερε μία ακόμα έκρηξη του Πετράκου απογυμνώνοντάς τον και από το τελευταίο φύλλο συκής: «Σε όσα παιδάκια μοιράστηκε το νέο “παραμύθι” του Αγένιου, είναι πολύ χρήσιμο για όταν είστε έξω και θέλουν “κακά”… Σκίζεις μια σελίδα και εξυπηρετείσαι!» έγραψε, μεταξύ άλλων.

1_2
Ποστάρισμα αγάπης από τον Μάστορα

Ο από μηχανής Μάστορας

Ευτυχώς, στον κόσμο όπου υπάρχει ο Πετράκος, ένας άνθρωπος που τουλάχιστον στα κοινωνικά δίκτυα διχάζει, στοχοποιεί, συνωμοσιολογεί, επιτίθεται σε όποιον διαφωνεί μαζί του, προτάσσει ξεκάθαρα το ατομικό απέναντι στο συλλογικό συμφέρον και εκφράζει συχνά την πεποίθηση πως τον καταδιώκουν και τον κυνηγούν, υπάρχει και ο Χρήστος Μάστορας.



Ή αλλιώς, ένας από τους ελάχιστους καλλιτέχνες που δεν αρκέστηκε να ποστάρει μια αυτάρεσκη selfie από τον εμβολιασμό του στα κοινωνικά δίκτυα, ούτε επέλεξε να σιωπήσει φοβούμενος τον θόρυβο που κάνουν και τον κουρνιαχτό που σηκώνουν οι αρνητές της πραγματικότητας.

Αντίθετα, αποφάσισε να απαντήσει στον φόβο που κάποιοι σπέρνουν -συνειδητά ή από αφέλεια- με ένα βίντεο τεσσάρων λεπτών μέσω Instagram, ξεκινώντας να μιλά γι’ αυτό ακριβώς, τον φόβο:

«Τις τελευταίες ημέρες αναρωτιόμουν ποιος είναι ο εχθρός της αγάπης. Είναι το μίσος, είναι η αγάπη, είναι η αδιαφορία; Κατέληξα πως δεν είναι τίποτα από όλα αυτά. Είναι ο φόβος. Ο φόβος σε κάνει αγρίμι. Σε δηλητηριάζει, σε κάνει να επιτίθεσαι, σε κάνει να τρέπεσαι σε φυγή και καμιά φορά σε αιχμαλωτίζει, ενώ η αγάπη σε απελευθερώνει. Και γιατί τα σκεφτόμουν όλα αυτά; Γιατί φοβήθηκα. Φοβήθηκα να πω την άποψή μου για όλα αυτά που έχουν αλλάξει στη ζωή μας».



Ψύχραιμος, νηφάλιος και πάνω απ’ όλα ανθρώπινος, χωρίς διδακτισμό και ύφος παντογνώστη -αυτά άλλωστε είναι ίδιον και εργαλείο των ψεκ-, επισήμανε ακόμα: «Εχουμε καταφέρει και έχουμε εμβολιαστεί πλήρως, 4 εκατομμύρια άνθρωποι. Σε όλους αξίζει ένα τεράστιο μπράβο. Είμαστε ένα βήμα πιο κοντά στην ανοσία. Εχουμε την ευκαιρία να μην αφήσουμε και άλλους να πεθάνουν. Να σώσουμε ζωές απλά με ένα τσίμπημα στον ώμο. Ας δείξουμε το θάρρος που απαιτείται. Ας μην είμαστε μόνο για την πάρτη μας, για μια φορά, η ζωή θέλει θάρρος, όχι φόβο».

Ο Μάστορας κατάφερε να σπάσει μια θαρρείς επιβεβλημένη από τον φόβο της δολοφονίας χαρακτήρα ομερτά που έχει καταλάβει τους ντόπιους καλλιτέχνες, άνοιξε τον δρόμο για να ακολουθήσουν κι άλλοι, να πάρουν θέση και επιτέλους να τοποθετηθούν, μίλησε χωρίς άναρθρες κραυγές αλλά με έλλογα επιχειρήματα. Και τελικά υπενθύμισε πως έρχονται κομβικές στιγμές στη ζωή. Οταν καλείσαι να αποφασίσεις τι θες να είσαι: Πετράκος ή Μάστορας.

 

Πηγή του άρθρου  >> https://www.protothema.gr/greece/article/1142397/o-patriarhis-ton-psek-vrike-ton-mastora-tou/

You may also like

Είμαστε μια ομάδα που αποτελείται απο δημοσιογράφους, ερευνητές, εκφωνητές, οικονομολόγους και όχι μόνο. Αν έχετε τυχόν ερωτήσεις, είμαστε στη διάθεσή σας στο ακόλουθο e-mail.

Contact: [email protected]

@ 2022 – All Right Reserved. Designed and Developed by WebLegends.gr