Κουβέιτ: Ο καύσωνας έλιωσε σχεδόν…ΤΑ ΠΑΝΤΑ εκεί!!! Τους 54° C με αίσθηση τους 73° C έφτασε στις 4 Ιουλίου!!! (ΦΩΤΟ)

Κουβέιτ: Ο καύσωνας τους… έλιωσε!!! Τους 54° C με αίσθηση τους 73° C έφτασε στις 4 Ιουλίου!!! (ΦΩΤΟ)

Κουβέιτ: Ο καύσωνας τους… έλιωσε!!! Τους 54° C με αίσθηση τους 73° C έφτασε στις 4 Ιουλίου!!! (ΦΩΤΟ)

Η θερμοκρασία στην έρημο έφτασε την περασμένη εβδομάδα τους 54 βαθμούς Κελσίου, αριθμός που υπάρχει περίπτωση να αναγνωριστεί ως παγκόσμιο ρεκόρ!


Ζεσταίνεστε; Πού να δείτε τι συμβαίνει στο Κουβέιτ. Η θερμοκρασία στην έρημο έφτασε την περασμένη εβδομάδα τους 54 βαθμούς Κελσίου με αίσθηση τους 73° C, αριθμός που υπάρχει περίπτωση να αναγνωριστεί ως παγκόσμιο ρεκόρ.

Η θερμοκρασία καταγράφηκε την περασμένη Πέμπτη από αυτοματοποιημένο σταθμό που λειτουργεί στο Μίτριμπα, μια απομονωμένη περιοχή στα βορειοδυτικά. Ο σταθμός, με την κωδική ονομασία 40551, βρίσκεται κοντά στην αμερικανική στρατιωτική βάση του Καμπ Μπέρινγκ, 65 χιλιόμετρα από τα σύνορα με το Ιράκ. Εκτός από τους στρατιώτες, οι μόνοι άλλοι κάτοικοι είναι βεδουίνοι βοσκοί και καμηλιέρηδες που περιπλανώνται στην έρημο ανάμεσα σε διάσπαρτα εγκαταλειμμένα οχήματα, αναφέρει ο “Guardian”.

Η μετεωρολογική υπηρεσία του Κουβέιτ ακόμα δεν έχει διαβιβάσει τις μετρήσεις στον Παγκόσμιο Οργανισμό Μετεωρολογίας (WMO), σύμφωνα όμως με εκπρόσωπο της Bρετανικής μετεωρολογικής υπηρεσίας ο σταθμός του Μίτριμπα είναι πιστοποιημένος από τον WMO.

Και η Βασόρα… καίγεται

Ο καύσωνας έχει εξάλλου πλήξει και τη βόρεια Σαουδική Αραβία, το δυτικό Ιράν και το μεγαλύτερο τμήμα του Ιράκ, με τη θερμοκρασία στη Βασόρα να φτάνει τους 53,9 βαθμούς.

Το μόνο θετικό είναι ότι ο αέρας της ερήμου είναι πολύ ξηρός, κάτι που διευκολύνει την εξάτμιση του ιδρώτα και περιορίζει τη δυσφορία.Μέχρι το 2012, το ρεκόρ της υψηλότερης θερμοκρασίας που έχει καταγραφεί ποτέ στη Γη ανήκε στην Αζίζα της Λιβύης με 58 βαθμούς Κελσίου, ωστόσο η μέτρηση αυτή αποδείχθηκε τελικώς αναξιόπιστη.

Το ρεκόρ πέρασε έτσι στην Κοιλάδα του Θανάτου στην Καλιφόρνια, όπου η θερμοκρασία στις 10 Ιουλίου 1913 μετρήθηκε στους 56,7 βαθμούς.

Όμως και αυτό το ρεκόρ έχει αμφισβητηθεί λόγω των συστημάτων μέτρησης εκείνης της εποχής…

Δείτε φωτό από τον πρόσφατο καύσωνα στο Κουβέιτ…  Πάντως, ο ρεπόρτερ του Fantomas.gr εκεί δεν έχασε την ευκαιρία και έψησε το αβγουλάκι του στην καυτή άσφαλτο!…Image

Image

ImageImage

Καύσωνας 54 °C διεκδικεί παγκόσμιο ρεκόρ | tovima.gr