Home Greek News Το αντάρτικο των ορθίων: Κανείς δεν υπάκουσε την κυβερνητική εντολή σε όλη την Ελλάδα – Όλοι όρθιοι χόρευαν

Το αντάρτικο των ορθίων: Κανείς δεν υπάκουσε την κυβερνητική εντολή σε όλη την Ελλάδα – Όλοι όρθιοι χόρευαν

by _
0 comment 135 views
Το αντάρτικο των ορθίων: Κανείς δεν υπάκουσε την κυβερνητική εντολή σε όλη την Ελλάδα – Όλοι όρθιοι χόρευαν
Το αντάρτικο των ορθίων: Κανείς δεν υπάκουσε την κυβερνητική εντολή σε όλη την Ελλάδα – Όλοι όρθιοι χόρευαν

Το αντάρτικο των ορθίων: Κανείς δεν υπάκουσε την κυβερνητική εντολή σε όλη την Ελλάδα – Όλοι όρθιοι χόρευαν


Ένα ιδιότυπο αντάρτικο πραγματοποίησαν οι επιχειρηματίες της εστίασης και μάλιστα είχε τόση ανταπόκριση που έχει κάνει την κυβέρνηση να κάνει πίσω καθώς βλέπει ότι οι σχεδιασμοί της τύπου “αποφασίζομεν” δεν βρίσκουν συμμάχους εκτός από ίσως λίγους στην Κρήτη που μοίρασαν πρόστιμα, και πλέον κερδίζει χώρο η συνολική επανεξέταση του ζητήματος για την εστίαση.

Έτσι σε όλη την χώρα ιδιοκτήτες νυχτερινών μαγαζιών και θαμώνες γλέντησαν κανονικά και στο… όρθιο. Παρά τις κυβερνητικές απειλές οι επιχειρηματίες που επί ένα χρόνο κλειστοί καλούνται να πληρώσουν φόρους δεν είχαν καμία διάθεση να κάνουν τους “αστυνομικούς” στους πολίτες που νεολαία κατά κύριο λόγο γνωρίζουν ότι δεν νοσούν άφησαν πίσω τις κυβερνητικές νουθεσίες και γλέντησαν εν μέσω καλοκαιριού.

Μάλιστα είναι τέτοια η εικόνα που πήρε η κυβέρνηση από την νυχτερινή διασκέδαση που ανάγκασαν σήμερα τον Σ.Πέτσα να ανακρούσει πρύμνα και να μιλήσει για επανεξέταση του πλαισίου λειτουργίας της εστίασης συνολικά.

Δεν είναι τυχαίο άλλωστε ότι στην Μύκονο οι επιχειρηματίες με αφορμή τις “σκληρές” αρχικά δηλώσεις περί μεικτών και covid-free καταστημάτων (δηλαδή κάτι που με μαθηματική ακρίβεια θα οδηγήσει στο συνολικό κλείσιμο) και τα πρόστιμα που αναφέρονταν, προειδοποίησαν τον τοπικό διοικητή της αστυνομίας ότι με το πρώτο πρόστιμο θα κλείσουν όλοι τα μαγαζιά και θα τα ανοίξουν ως σπίτια με ατομικά πάρτι!



«Επειδή θέλουμε να χτίσουμε το τείχος ανοσίας μέσα στο καλοκαίρι, η λέξη που πρέπει να συνοδεύει αυτό το διάστημα είναι η προσαρμογή. Τα μέτρα τα προσαρμόζουμε με βάση τα επιδημιολογικά δεδομένα. Εξετάζεται ξανά όλο το πλαίσιο για την λειτουργία της εστίασης – αυτά που είχαν ανακοινωθεί για αμιγείς και μικτούς» σημείωσε, ο υπουργός λέγοντας ότι είναι «άλλο πράγμα ένα εστιατόριο, άλλο ένα κέντρο διασκέδασης και άλλο ένα bar σε μια τουριστική περιοχή».

«Έχουν εξαγγελθεί συγκεκριμένα μέτρα για τις 15 Ιουλίου. Αν χρειαστεί να προσαρμοστούν, θα προσαρμοστούν» πρόσθεσε.

Κρήτη: Λουκέτο σε οκτώ μπαρ που εξυπηρετούσαν όρθιους πελάτες

Σειρά προστίμων που συνοδεύονταν από αναστολές λειτουργίας, επέβαλε η αστυνομία σε καφέ-μπαρ στην Κρήτη, σε όλες τις περιπτώσεις για εξυπηρέτηση όρθιων πελατών, πράγμα που απαγορεύεται από τα μέτρα που βρίσκονται σε ισχύ.



Στα Χανιά, τρία μπαρ στο Ενετικό Λιμάνι σφραγίστηκαν για 7 ημέρες και δέχτηκαν και πρόστιμο 5.000 το καθένα, καθώς εντοπίστηκαν να εξυπηρετούν όρθιους πελάτες σε κλειστό χώρο.

Στο Ρέθυμνο, σφράγιση για 7 ημέρες και πρόστιμο 2.000 ευρώ στο καθένα, επιβλήθηκε σε δύο καφέ-μπαρ, καθώς εντοπίστηκαν να εξυπηρετούν όρθιους πελάτες σε ανοικτό χώρο. Επίσης, σε δύο υπαλλήλους επιβλήθηκε πρόστιμο για μη χρήση μάσκας.

Στη Χερσόνησο, δύο μπαρ δέχτηκαν πρόστιμο 5.000 ευρώ και σφράγιση για μια εβδομάδα, για όρθιους πελάτες σε κλειστό χώρο, ενώ στο Ηράκλειο
άλλο ένα καφέ-μπαρ δέχτηκε πρόστιμο 2.000 ευρώ και έκλεισε για 7 μέρες, καθώς είχε όρθιους πελάτες σε ανοικτό χώρο.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Τέλος, στο Λασίθι επέβαλαν πρόστιμο σε πελάτη μίνι-μάρκετ που δεν φορούσε μάσκα.

pronews.gr/elliniki-politiki/provocateur/1001066_antartiko-ton-orthion-kaneis-den-ypakoyse-tin-kyvernitiki

 

You may also like

Είμαστε μια ομάδα που αποτελείται απο δημοσιογράφους, ερευνητές, εκφωνητές, οικονομολόγους και όχι μόνο. Αν έχετε τυχόν ερωτήσεις, είμαστε στη διάθεσή σας στο ακόλουθο e-mail.

Contact: [email protected]

@ 2022 – All Right Reserved. Designed and Developed by WebLegends.gr