Home ΚΟΣΜΟΣ Αστυνομία Αΐτής για δολοφονία Προέδρου: 26 Κολομβιανοί και δύο Αμερικανοί τα μέλη της ομάδας εκτελεστών

Αστυνομία Αΐτής για δολοφονία Προέδρου: 26 Κολομβιανοί και δύο Αμερικανοί τα μέλη της ομάδας εκτελεστών

by _
0 comment 112 views
Αστυνομία Αΐτής για δολοφονία Προέδρου: 26 Κολομβιανοί και δύο Αμερικανοί τα μέλη της ομάδας εκτελεστών
Αστυνομία Αΐτής για δολοφονία Προέδρου: 26 Κολομβιανοί και δύο Αμερικανοί τα μέλη της ομάδας εκτελεστών

Αστυνομία Αΐτής για δολοφονία Προέδρου: 26 Κολομβιανοί και δύο Αμερικανοί τα μέλη της ομάδας εκτελεστών

Η ομάδα των ενόπλων που διέπραξε τη δολοφονία του Προέδρου της Αΐτής Ζοβενέλ Μοΐζ την Τετάρτη αποτελείτο από 26 πολίτες της Κολομβίας και δύο πολίτες των ΗΠΑ με αϊτινή καταγωγή, δήλωσε ο αρχηγός της αστυνομίας της χώρας της Καραϊβικής


Δολοφονία Προέδρου Αϊτής: Οι δράστες υποστήριξαν πως ανήκουν στην δίωξη ναρκωτικών των ΗΠΑ - 07.07.2021, Sputnik Ελλάδα

Η ομάδα των ενόπλων που διέπραξε τη δολοφονία του Προέδρου της Αϊτής,  Ζοβενέλ Μοΐζ την Τετάρτη αποτελείτο από 26 πολίτες της Κολομβίας και δύο πολίτες των ΗΠΑ με αϊτινή καταγωγή, δήλωσε ο αρχηγός της αστυνομίας της χώρας της Καραϊβικής.

Δολοφονία προέδρου Αϊτής - Αρχηγός αστυνομίας: Στα χέρια μας οι δράστες, αναζητούμε τους ηθικούς αυτουργούς - ΦΩΤΟ | ενότητες, κόσμος | Real.gr

«Επρόκειτο για ομάδα αποτελούμενη από 28 επιτιθέμενους, ανάμεσά τους 26 Κολομβιανούς, που διεξήγαγε την επιχείρηση για να δολοφονήσει τον πρόεδρο», είπε ο Λεόν Σαρλ, γενικός διευθυντής της αστυνομίας της Αϊτής.

Διευκρίνισε ότι δύο Αμερικανοί και 15 Κολομβιανοί έχουν συλληφθεί, τρεις Κολομβιανοί σκοτώθηκαν και άλλοι οκτώ συνεχίζουν ακόμη να διαφεύγουν.

Δολοφονία προέδρου Αϊτής: Στη δημοσιότητα φωτό των συλληφθέντων μισθοφόρων | ΣΚΑΪ



Υπ. Άμυνας Κολομβίας: Πρώην στρατιωτικοί έξι από τους μισθοφόρους

Τουλάχιστον έξι από τους φερόμενους ως μισθοφόρους που οι αρχές της Αϊτής κατηγορούν πως ενεπλάκησαν στη δολοφονία του προέδρου της χώρας Ζοβενέλ Μοΐζ είναι πρώην μέλη των ένοπλων δυνάμεων της Κολομβίας, ανακοίνωσε στο μεταξύ ο Κολομβιανός υπουργός Άμυνας Διέγο Μολάνο.

«Κατά τις πρώτες πληροφορίες πρόκειται για κολομβιανούς πολίτες, πρώην μέλη του στρατού. Δώσαμε οδηγίες (…) στην αστυνομία και στον στρατό να συνεργαστούν άμεσα στη διεξαγωγή αυτής της έρευνας για να εξακριβωθούν τα γεγονότα», ανέφερε ο κ. Μολάνο στη διάρκεια βίντεο το οποίο διανεμήθηκε σε μέσα ενημέρωσης από τις υπηρεσίες του.

Η Ουάσιγκτον ανταποκρίνεται σε αίτημα για βοήθεια στις έρευνες



Βίντεο-ντοκουμέντο από τη δολοφονία του Προέδρου της Αϊτής - Επαγγελματίες μισθοφόροι οι δολοφόνοι | ενότητες, κόσμος | Real.gr

Η Ουάσιγκτον ανταποκρίνεται σε ένα αίτημα της αστυνομίας της Αϊτής για βοήθεια στις έρευνες για τη δολοφονία του Προέδρου Μοίζ, ανακοίνωσε την Πέμπτη το Στέιτ Ντιπάρτμεντ.

Ο εκπρόσωπος του αμερικανικού ΥΠΕΞ, Νεντ Πράις σε ενημέρωση δημοσιογράφων δεν επιβεβαίωσε αν ένας Αμερικανός υπήκοος συγκαταλέγεται στους άνδρες που συνέλαβε η αϊτινή αστυνομία για τη δολοφονία του Μοΐζ.

Λίγο νωρίτερα, ο Αϊτινός υπουργός Ματιάς Πιερ που είναι αρμόδιος για εκλογικά ζητήματα, δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο ότι μεταξύ των έξι ανδρών που έχει συλλάβει η αστυνομία της Αϊτής για τον φόνο του προέδρου, είναι και είναι και ένας Αμερικάνος πολίτης, αϊτινής καταγωγής.



Ο Πράις τόνισε ότι η αμερικανική πρεσβεία στην Αϊτή περιόρισε μέχρι νεωτέρας τις μετακινήσεις Αμερικανών υπηκόων, εργαζομένων στην πρεσβεία καθώς και των μελών των οικογενειών τους, ενώ προειδοποίησε αξιωματούχους και πολιτικά εμπλεκόμενα μέρη να αποφύγουν τη βία.

Πηγές: ΑΠΕ-ΜΠΕ, AFP, Reuters

You may also like

Είμαστε μια ομάδα που αποτελείται απο δημοσιογράφους, ερευνητές, εκφωνητές, οικονομολόγους και όχι μόνο. Αν έχετε τυχόν ερωτήσεις, είμαστε στη διάθεσή σας στο ακόλουθο e-mail.

Contact: [email protected]

@ 2022 – All Right Reserved. Designed and Developed by WebLegends.gr