Home ΚΟΣΜΟΣ Απάνθρωπο! Οι Τούρκοι έκοψαν το νερό στις Κουρδικές περιοχές. Φόβοι για νέο προσφυγικό κύμα προς τα νησιά του Αιγαίου!!!

Απάνθρωπο! Οι Τούρκοι έκοψαν το νερό στις Κουρδικές περιοχές. Φόβοι για νέο προσφυγικό κύμα προς τα νησιά του Αιγαίου!!!

by _
0 comment 105 views
Απάνθρωπο! Οι Τούρκοι έκοψαν το νερό στις Κουρδικές περιοχές. Φόβοι για νέο προσφυγικό κύμα!
Απάνθρωπο! Οι Τούρκοι έκοψαν το νερό στις Κουρδικές περιοχές. Φόβοι για νέο προσφυγικό κύμα!

Απάνθρωπο! Οι Τούρκοι έκοψαν το νερό στις Κουρδικές περιοχές. Φόβοι για νέο προσφυγικό κύμα!


Στο σοβαρότατο πρόβλημα που αντιμετωπίζουν οι Κουρδικές περιοχές από την κίνηση της Τουρκίας να κόψει το νερό στις συγκεκριμένες περιοχές αναφέρθηκε ο επικεφαλής του κόμματος των Κούρδων της Συρίας κ. Ιμπραήμ Μουσλίμ μιλώντας στην εκπομπή Πειραιάς 24 και στον Βασίλη Ταλαμάγκα.

Η Ροζάβα σήμερα, το κουρδικό ζήτημα και οι σχέσεις με την Ελλάδα: συνέντευξη του εκπροσώπου του PYD, Ιμπραήμ Μουσλίμ - Commonality

Ο γιατρός κ. Ιμπραήμ Μουσλίμ επικεφαλής του κόμματος των Κούρδων της Συρίας

Σύμφωνα με πληροφορίες ο ποταμός Ευφράτης αντιμετωπίζει τον κίνδυνο μόλυνσης, αφού επί 3 μήνες η Τουρκία άρχισε να κατακρατά τα νερά του, γεγονός που οδήγησε σε μια άνευ προηγουμένου καταστροφική πτώση της στάθμης των υδάτων του ποταμού.

Ο Ιμπραήμ Μουσλίμ κατηγόρησε την Τουρκία για παραβίαση της διεθνώς συμφωνηθείσας ποσότητας νερού μεταξύ αυτής και της Συρίας, καθώς μείωσε μονομερώς την άντληση νερού.

Σε ανάλογο επίπεδο, η παροχή ηλεκτρικού ρεύματος στην επαρχία Hasaka της Συρίας έχει διακοπεί σχεδόν εντελώς, ως αποτέλεσμα της αναστολής των εργασιών για τους στροβίλους παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας στα φράγματα Tishreen στην περιοχή του Χαλεπίου και του Ευφράτη στην περιοχή της Ράκκα, που βρίσκονται υπό τον έλεγχο των Συριακών Δημοκρατικών Δυνάμεων.



Βόρεια Συρία: Γυναίκες-καμικάζι στην πρώτη γραμμή του μετώπου (φωτό) • Η Άποψη

Γυναίκες μαχήτριες στο Κουρδιστάν της Συρίας

Πηγές επιβεβαίωσαν ότι το έργο των στροβίλων παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας περιορίζεται επί του παρόντος σε έναν στρόβιλο στα φράγματα Ευφράτη και Tishreen στον ποταμό Ευφράτη, προκειμένου να τροφοδοτούνται μόνο οι μύλοι σιτηρών και το αντλιοστάσιο πόσιμου νερού, ως αποτέλεσμα της χαμηλής στάθμης του νερού.

Οι πηγές επεσήμαναν ότι μόνο ένας στρόβιλος θα λειτουργεί για περίοδο οκτώ ωρών από τις 4 το απόγευμα έως τα μεσάνυχτα, για την παραγωγή περίπου 15 μεγαβάτ μόνο, για να εξασφαλιστεί η ανάγκη για γραμμές εξυπηρέτησης όπως νερό και μύλοι στις περιοχές Βόρεια και Ανατολική Συρία.

Όλες οι παραπάνω εξελίξεις πέραν της τεράστιας ανθρωπιστικής κρίσης μπορεί να οδηγήσουν και σε νέο προσφυγικό κύμα προς τα νησιά του Αιγαίου.



Ακούστε την συνέντευξη που έδωσε ο επικεφαλής του κόμματος των Κούρδων της Συρίας, κ. Ιμπραήμ Μουσλίμ στο Κανάλι Ένα και στην εκπομπή “Πειραιάς 24” στον Βασίλη Ταλαμάγκα.

https://m.mixcloud.com/KanaliEna904/ο-ιμπραήμ-μουσλίμ-στο-κανάλι-ένα-904-872021/

Και εγεννήθη η Δημοκρατική Ομοσπονδία Βόρειας Συρίας - Δυτικού Κουρδιστάν - Infognomon Politics

You may also like

Είμαστε μια ομάδα που αποτελείται απο δημοσιογράφους, ερευνητές, εκφωνητές, οικονομολόγους και όχι μόνο. Αν έχετε τυχόν ερωτήσεις, είμαστε στη διάθεσή σας στο ακόλουθο e-mail.

Contact: [email protected]

@ 2022 – All Right Reserved. Designed and Developed by WebLegends.gr