Η κυβέρνηση παρακάμπτει την απαγόρευση του εφευρέτη των εμβολίων των mRNA -Ξεκινάει ο εμβολιασμός ανήλικων παιδιών


Κύρια θέματα, Υγεία • 27/06/2021 – 05:25


Η κυβέρνηση παρακάμπτει την απαγόρευση του εφευρέτη των εμβολίων των mRNA -Ξεκινάει ο εμβολιασμός ανήλικων παιδιών

Σκέρτσος: «Ανοίγει η πλατφόρμα εμβολιασμού για παιδιά 12-18 το καλοκαίρι»


Η κυβέρνηση παρακάμπτει την απαγόρευση του εφευρέτη των εμβολίων των mRNA Ρόμπερτ Μαλόουν και του CDC και ξεκινάει τον εμβολιασμό ανήλικων παιδιών.

Το άνοιγμα της πλατφόρμας εμβολιασμού των παιδιών προανήγγειλε ο υφυπουργός παρά τω πρωθυπουργώ Άκης Σκέρτσος, λέγοντας ότι, αφού προηγηθεί σχετική απόφαση της εθνικής επιτροπής εμβολιασμών, θα ανοίξει η πλατφόρμα και η δυνατότητα εμβολιασμού για τους κάτω των 18, μέσα στο καλοκαίρι.

Μιλώντας στον Σκάι ο κ. Σκρέτσος υποστήριξε ότι σε ό,τι αφορά τα self tests, για τους μήνες Ιούλιο και Αύγουστο θα συνεχισθεί αυτή η πολιτική δημόσιας υγείας για όλους τους εργαζόμενους δημόσιου και ιδιωτικού τομέα και όλους τους νέους 18 – 30 ετών, να παίρνουν δηλαδή από ένα τεστ την εβδομάδα, όχι όμως και οι εμβολιασμένοι στο εξής.

Το κανάλι διανομής θα είναι τα φαρμακεία εκτός της περιοχής της Αχαΐας, εκεί όπου θα υπάρχει δυνατότητα παραλαβής και μέσω των φαρμακείων και των αλυσίδων σούπερ μάρκετ, ανακοίνωσε εξάλλου.

«Εμβολιασμός, όχι περιορισμός»

Στο θέμα της πανδημίας, «το μήνυμα είναι εμβολιασμός και όχι περιορισμός. Βρισκόμαστε σε μια κρίσιμη καμπή ως προς το εμβολιαστικό μας σχέδιο, το 54% των ανθρώπων άνω των 18 ετών έχει κάνει τουλάχιστον μία δόση. Αυτό σημαίνει ότι ως έχουμε πάει πολύ καλά. Από εδώ και πέρα, ο Ιούλιος και ο Αύγουστος είναι δύο πολύ κρίσιμοι μήνες για να μπορέσουμε να πιάσουμε την επιθυμητή ανοσία της κοινότητας».

Ευκαιρίας δοθείσης, ο Α. Σκέρτσος απάντησε ότι η κυβέρνηση δεν σκέπτεται να βάλει λοταρία, ως μέσο προσέλκυσης των νέων ανθρώπων στο να εμβολιασθούν, ενώ επικαλέστηκε τις εισηγήσεις της εθνικής επιτροπής Βιοηθικής, που «μας λέει ότι θα πρέπει να ακολουθήσουμε μια κλιμακούμενη πολιτική εμβολιασμών, καλύτερη και πιο στοχευμένη επικοινωνία στις ομάδες του πληθυσμού που δεν έχουν ακόμη εμβολιαστεί: τους κατάκοιτους, ειδικές ομάδες πληθυσμού, όπως οι Ρομά, τους κρατούμενοι, τους μετανάστες. «Εκεί θα πάμε στοχευμένα και θα προσπαθήσουμε να πείσουμε», σημείωσε.Εμβολιασμένος ίσον προστατευμένος

«Αν είσαι εμβολιασμένος, η ζωή σου θα είναι κανονική», ήταν το μότο του Ακη Σκέρτσου, αντιθέτως «αν δεν είσαι εμβολιασμένος, κινδυνεύεις από τη μετάλλαξη Δέλτα και όποια άλλη μετάλλαξη».

Και, με βάση τη μέχρι στιγμής τεκμηρίωση, ότι όλες οι μεταλλάξεις καλύπτονται από τα εμβόλια, «όποιοι είναι εμβολιασμένοι, είναι προστατευμένοι. Όποιοι δεν είναι εμβολιασμένοι, είναι απροστάτευτοι. Βάζουν σε κίνδυνο την υγεία τους και ταυτόχρονα περιορίζουν τις δυνατότητες που έχουν ως ελεύθεροι πολίτες να ζουν κανονικά».

Εφευρέτη των mRNA εμβολίων: «Επικίνδυνα για τους νέους!»Η κυβέρνηση Κ.Μητσοτάκη ανοίγει τους εμβολιασμούς των ανήλικων εφήβων, την ώρα που ο εφευρέτης των εμβολίων mRNA, Ρόμπερτ Μαλόουν, αποκάλυψε στη διάρκεια συνέντευξής του στο Fox News πως «δεν υπάρχουν αρκετά στοιχεία σχετικά με τους κινδύνους για τους έφηβους και τους νεαρούς ενήλικες» και δεν πιστεύει ότι πρέπει οι συγκριμένες ηλικιακές ομάδες να ωθούνται σε εμβολιασμό.

Τέλος, να υπενθυμίσουμε ότι ο Ρόμπερτ Μαλόουν μοιράστηκε τις ανησυχίες του, λίγο μετά όπου μια συμβουλευτική ομάδα των CDC ανέφερε ότι υπάρχει «πιθανή σύνδεση» μεταξύ σπάνιων περιπτώσεων μυοκαρδίτιδας σε εφήβους και νεαρούς ενήλικες, που έχουν εμβολιαστεί με τα σκευάσματα Pfizer/BioNTech και Moderna.

Πηγή >> https://warnews247.gr/i-kyvernisi-parakabtei-tin-apagorefsi-tou-efevreti-ton-emvolion-ton-mrna-xekinaei-o-emvoliasmos-anilikon-paidion/?fbclid=IwAR0kXVSsVXTebCx9fzT16cGGXatVljWTJeCWnzYrsN646Pk01EVJiiAGu_0